Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Harddisk nenabíhá

Od: cen23 odpovědí: 2 změna:

Mám starší počítač IBM, který jsem koupil od firmy, kde v kancelářích měnily počítače za výkonnější. Ale myslím, že toto není tolik podstatné. V počítači byl 20GB HDD s IDE připojením. Jelikož je to pro mě málo, dal jsem si do počítače nový 1TB HDD se SATA konektorem. Jelikož tento starší počítač nemá SATA konektory, musel jsem si také pořídit redukci. A teď již to podstatné - jelikož se pořád šťourám v počítači, stalo se mi toto - ve chvíli, kdy jsem se v něm šťoural, byl zapnutý a já trochu pohnul s diskem, když jsem v počítači něco "montoval" - disk není v počítači na pevno přidělaný, ale je tam jen tak položený. Asi se při tom, jak jsem s ním hýbal přerušilo spojení nebo co - počítač zhasl, ale už znovu nenaběhl, jenže disk jsem zkusil spustit i z jiného počítače, ale disk vůbec nenabíhá - roztočí se, ale ve složce tento počítač nepřibyde žádné písmenko - počítač jakoby disk vůbec neregistruje. Nedělal jsem s diskem žádné prudké pohyby - disk by neměl být mechanicky poškozený a je skoro nový, spíše to přisuzuju tomu přerušení spojení. Toto už se mi stalo podruhé, takže teď mám doma dva terabajtové disky WD Caviar, které nenabíhají a jsou plné důležitých dat. Nechce se mi věřit tomu, že by jen tímto přerušením spojení mohlo dojít ke zničení disku a tím i ztrátě dat. Data nejsou pro mě zas tak důležitá, na to , abych je dával do nějaké firmy, kde si účtují 3000kč za 100GB zachráněných dat bez daně, jsou tak drazí asi proto, že těch firem moc není. Existuje nějaký jiný způsob, jak disky zas zprovoznit a tím bych se samozřejmě dostal i ke svým datům?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

krulis*
hodnocení

0x

A ten disk předtím fungoval?Je disk vidět ve správci zařízení?Jestli je,tak ho zkuste přiřadit k počítači, pravý klik na Tento počítač->Spravovat->Správa disků,pokud tam je,tak ho přiřaďte.

hodnocení

0x

Zkus disky v jiném PC se SATA konektory. Podívej se na ně přes správce disků. Pokud odešla jen elektronika, dá se vzít z dalšího stejného disku. No, vyzkoušej nebo reklamuj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]