Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výdrž baterie + wi-fi

Od: andrew* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, mám notebook ASUS K50AB ukterého se všude píše že vydrří v klidném režimu běžet bez napájení cca 3 hodiny aleve skutečnosti vydrží kolem 1h20min., četl jsem že někomu vydrží přes 2 hodiny a někomu necelé 4, ale tohle co mám já fakt ještě ne, dá se koupit nějaká lepší baterie?

Ještě by mne zajímalo jak co nejrychleji a levně zprovoznit bezdrátové přip. k netu, pokrytí tady je a vím že na notebooku se zapíná nějak Fn+F2.. tak jestli to je jen tak jednoduché.. asi ne :-D

Děkuji..

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud máš neustále zapnutou wifi anténu, tak se doba výdrže adekvátně snižuje. Wifi žere docela dost proudu.

Co se připojení týká... pokud nemáš smlouvu s nějakým poskytovatelem, tak se můžeš připojit jen do free sítí, které nevyžadují heslo. Stačí takovou síť najít a dát "připojit". Pokud ale počítáš, že se připojíš k někomu v okolí, tak Tě zklamu. Každý uživatel, který si platí konektivitu přes wifi má síť chráněnou heslem. Taky by se Ti asi nelíbilo, kdybys platil např. 500,- za měsíc za 4 mbit download ale ve skutečnosti by to jelo poloviční rychlostí, protože by se připojoval nějaký vykuk v sousedství.

Zjisti si který poskytovatel ve Tvém okolí funguje, vyber si toho, který Ti bude nejvíc vyhovovat a nech si zřídit připojení.

petr123*

He, kéž bys měl pravdu. Plno uživatelů co mají doma udělanou "wifinu pro notebook" o nějakém šifrování vůbec nic netuší a ani je nenapadá co všechno riskují. *ee*

petr123*
hodnocení

0x

Výdrž strašně záleží na tom co na počítači děláš a co ti na něm při tom všechno běží. Při psaní dopisu vydrží baterka déle než při hraní her nebo koukání na video.

Wifina ve tvém notebooku se ti hodí tam kde je nějaké free připojení - třeba kavárna. Ale na doma potřebuješ na střechu anténu která bude přijímat signál od někoho s kým se domluvíš a komu budeš platit. A z té tvé antény pak bude natažený kabel k tvému notebooku nebo se to bude přenášet vzduchem.

andrew*
hodnocení

jasně že jo, myslel jsem i při jednoduché práci na internetu, mailu a tak dále..

Takže anténu na střeše máme, od ní vedou kabely pro přenos 100kb/s jestli se nepletu, a na takový kabel jsem ted připojen a místnímu poskytovateli už platíme měsíčně.., ale kdybych chtěl bezdrátové připojení doma v jakékoli místnosti tak musím zavolat poskytovateli a platit i tuhle službu zvlášť? Nebo to už jde udělat bez něj?

petr123*

Nic navíc měsíčně platit už nemusíš - providerovi je jedno jestli máš do notebooku kabel nebo to máš vzduchem, jen si musíš koupit "mašinku" která ti to co máš v kabelu pustí do vzduchu. Nejlepší bude asi kontaktovat svého providera co by ti doporučil, možná ti to za nějakou kačku i rád nainstaluje.

andrew*
hodnocení

aha, díky, takže chybí už jen koupit wi-fi anténu? :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]