Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Instalace WIN XP bez bootovacího CD

Od: aloisb® odpovědí: 8 změna:

Mám na CD instalační soubor WIN XP, který se spouští souborem setup.exe. Bohužel CD není bootovací, takže po zformátování HD a založení do PC se instalace sama nerozběhne. Prosím o radu, jak to udělat.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Stáhni si bootovací diskety, spusť z nich PC a pak spusť instalaci.

support.microsoft.com/...

hodnocení

Díval jsem se nato a oni tam píšou, že je to 6 disket, ale že se stáhne 1 velký soubor. A nešlo by to spustit pomocí jiné bootovací diskety, kterou mám k jiné verzi WIN XP?

Můžeš to spustit pomocí čeho chceš, ale důležité je,a by pak byla z příkazového řádku dostupná mechanika CD. Ještě by snad šel systém zkopírovat na jiný disk nebo druhý diskový oddíl a z něj systém nainstalovat. Další vaziantou je instalace z externího USB disku nebo flash disku, pokud to PC dovoluje.

celp*
hodnocení

0x

Zdarec zkus to takhle: lisak.cz/...

paaja*

... obávám se, že tohle neřeší aloisův problém.

Příprava instalace z USB je popsána zde: technet.idnes.cz/...

Další možnost je půjčit si CD-ROM která už umí bootovat a dočasně po dobu instalace připojit do PC. Úplně nejjednodušší je ale postup spidera - sehnat si jakoukoliv bootovací disketu, třeba i DOS, nebo nějakou servisní a z příkazové řádky spustit z CD setup.exe

hodnocení

Mám bootovací disketu k WIN 95 i k WIN 98. Šlo by to za jejich pomoci? Napsal bys mi, prosím, ty příkazy ke spuštění toho souboru setup.exe z CD?

Pro vysvětlení : Na PC jsem si přidal kartu s USB a právě kvůli ovladačům ve WIN 98, které jsem nemohl nainstalovat a USB mi ne a ne chodit, jsem se rozhodl nainstalovat WIN XP.

Přenosný HDD na zálohování dat mám také, mohl bych ten istalační soubor na něj nahrát, ale zase nevím, jak spustit ten soubor setup.exe. HDD na PC už mám zformátovaný.

Po nabootování z diskety dáš příkaz "X:" (bez uvozovek a za x dosadíš písmeno jednotky CD/DVD). Dalším příkazem "setup.exe" spustíš instalaci. Daleko jednodušší je sehnat si bootovací instalačku operačního systému.

hodnocení

0x

Použij první odkaz od Spidera, nakopej diskety, při bootovaní vložíš pěkně jednu po druhé a dále jede instalace už z cdčka i když je nebootovací, právě že to bootovaní se rozjede z disket. Dokud nezkusíš tohle tak opravdu nemá cenu dále řešit co a jak a proč nejde ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]