Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde legalně stáhnout Visty

Od: smells* odpovědí: 8 změna:

Zdarec,brácha si koupil cca.před rokem nový notebook na kterým byly nainstalovány Visty.Jenže jak to u windows bývá šli po roce do kaše.Říkal jsem si,ře mu na notebook hodím XP protože mám jedny plonkovní doma.Jenže s jeho notebookem XP nepracují.Je to Asus M50VC a na ten nejsou ovladače pro XP.Navíc jak jsem se dočetl na netu je tam problém už při samé instalaci XP.

Řekl jsem si teda,že mu aspoň přeinstalnu ty VISTY,jenže k notebooku nedostal žádne instalační CD s OS.Má jen na zadní straně licenční štítek se seriovým číslem.?

Dají se nějak legálně stáhnout Visty,když si je bratr legálně koupil s notebookem. Nechci využívat P2P ani nic podobnýo pro stáhnutí OS.Nechápu co je to za politiku,nedávat k notebooku instalační CD s OS.To mám jako co rok s tím jít do značkovýho servisu ASUS a nechat si tam "odborně" a samozřejmě za poplatek nechat nainstalovat OS?

Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Edice Ultimate: uloz.to/...

Edice Home Premium: uloz.to/...

Sousor iso stáhněte a vypalte jako obraz na prázdné DVD, případně BD.

Licenční číslo použijte co je na notebooku. Také si ověřte pro jakou edici to je, jestli pro Home Basi, Home Premium, Business nebo Ultimate.

Ještě se podívám po jiných edicích, zatím jsem našel ty nejpoužívanější.

P.S.: Nezaručuju 100% funkčnost stažených systémů. Netestoval jsem to.

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Já též nedostal instalační CD.Ale po instalaci mi to nabídlo zálohu na DVD, tak jsem si jí udělal.Nedávno jsem dělal přeinstalaci a využil k tomu VAIO Recovery Center.Koukněte do složky s programy, nemá-li tam bratr něco obdobného.

bena*

Hlavní je klíč Product Key, instalační CD, respektive DVD je až na druhém místě a štítek na třetím.

vosikac*

*jasne*Při přeinstalaci přes Recovery to po mě nechtělo ani zadat Product Key

bena*

S instalací Vist nemám moc zkušenosti, protože ten systém rád nemám a nedoporučuji jej.

vosikac*

*jasne*Mám je 4 měsíce a už je taky nechci:) Před týdnem jsem zaplatil Upgrade na W7, Sony Vaio mělo akci, tak mě to stálo pouze 640kč (expediční poplatky nebo jak tomu říkají) a už se nemůžu dočkat, až přijde zásilka.*ua*

smells*
31.03.10 16:20
hodnocení

OK díky.

cannibl*
hodnocení

0x

při bootovani klikni na alt+f10 nebo (alt+f11) nevím jak to přesně je ale hlavní je že ty visty mají jakou si zálohu kdyby se cokoliv spustilo. Samozřejmě se tomu říká jinak jen nemůžu přijít na to správné slovo tak doufám že je to srozumitelné

doplněno 31.03.10 17:42:

já mam s vistama dobré zkušenosti a to protože neaktualizuji. Když začnu aktualizovat, tak počítat se s pomalý a to je děs. Bez aktualiz funguje skvěle a ani nepadá

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]