Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém se system,Pc nereaguje

Od: hires* odpovědí: 33 změna:

Ahoj mám windows Vista 32x, dnes jsem zjistil, že mi nefunguje grafická karta, tak jsem provedl obnovu továrního nastavení. Obnova proběhla úspěšně, vše bylo tak jak má být. Dostal jsem se na plochu a instalace ovladačů grafické karty poté po mě chtělo restart, nechal jsem počítač restartovat a od té doby naběhne pouze základní načítání pak boot CD-Rom a od té doby je konec, obrazovka je pouze podsvícená. Mám podezření na spadlý systém a nevím jak ho reinstalovat, zvláště, když mi nic nechce načíst. Ale kdyby to bylo něčím jiným, byl bych rád. Prosím o radu.

PS: grafická karta- GF8600GT 256

systém mám legální a CD mám doma

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Reinstal je občas potřeba, návod najdeš zde:

pcmagazin.cz/...

Neemůže být GK úplně KO?

hires*
hodnocení

Já mám případně jednu záložní, ještě integrovanou právě na tu to poslední dobou jelo. Ale všiml jsem si toho až dnes po tom, co jsem si chtěl zahrát hru a házelo mi to chybu nepodpory sharderu 3. A to GF 8600GT má, proto mi to bylo divné, tak jsem se díval a nakonec jsem zjistil, že tam není ani ve správci zařízení.

hires*
hodnocení

chtěl jsem se ještě optat, jestli to nějak nejde abych si ty data zálohoval i když nemám přístup do počítače díky tamtomu problému

hanher*

Vyřešit by to šlo zapojením HDD v jiném PC.

hires*
hodnocení

sakra, tak to nemám, jen notebook, no co se dá dělat ještě že data tam jsou nepotřebná

doplněno 30.03.10 21:07:

A ovladače k základnímu hardweru tam zůstanou?

hires*
hodnocení

Nerad bych si odinstaloval ovladače od všeho co je v PC

hanher*

Však ne, zálohujete si kompletní HDD, včetně všech potřebných součástí- ovladače, software, atd...

Tato procedura se nazývá "image disku",viz:

google.cz/...

hires*
hodnocení

A to jde udělat i když se nedostanu do PC?

hanher*

Tím myslíte, že je ještě v záruce?

hires*
hodnocení

Já nemám jak zálohovat HDD protože ho nemohu vložit do žádného jiného počítače. A i kdybych chtěl do notebooku, tak ten je v záruce. A aby se dal udělat ten Image, musím se dostat do windows.

hanher*

Ona to bude nějaká HW závada, ale pro stabilitu je lepší občasný reinstal.

S notebookem toho moc vykouzlit nejde, je potřeba stolní PC.

Zkoumal jste fizicky GK?

hires*
hodnocení

Ano, rozdělal jsem to a zdála se být nepoškozená.

hanher*

Je potřeba hlavně zkontrolovat kondenzátory, jestli nejsou nafouklé, a jestli na ní nejsou nějaké další anomálie...

hires*
hodnocení

Kondenzátory také byli v pořádku a další anomálie jsem nezpozoroval.

vv*
hodnocení

0x

říkáš že ti naběhne základní načítání tím myslíš obrazovku kde se objeví jakej máš harddisk grafiku procesor a tak?

A pak ti nabíhá boot CD, to znamená že máš tedy cd pořád v mechanice?

jestli jo tak je možný že máš v biosu nastavený primární boot z cdromky.

Tady přichází v úvahu dvě situace 1) v biosu je nastavený primární boot z CDromu, sekundární z harddisku

V tom případě stačí vyndat CD a OS by měl naskočit

2) v biosu je nastavenej pouze primární boot z CDromu

Tudíž naskočí pouze boot a pak se nic neděje

Takže stačí jen v biosu tohle nastavení změnit. Jak přesně postupovat neporadim, záleží na verzi biosu, ale není to nic složitýho.

Na dotaz zda po reinstalu zůstanou ovladače, většinu HW Visty podporujou tzn. že nepotřebuješ pro základní běh PC ale pokud jsi byl zvyklej nastavovat např grafiku v SW graf. karty a ne v základu Vist tak si je budeš muset stáhnout na netu.

Nejlíp přímo na stránkách podpory takže pokud máš GF tak například nvidia.co.uk/...

hires*
hodnocení

CD v mechanice bylo jednou, když jsem to takto zpouštěl a poté jsem ho hned vyndal. Když zapnu PC naběhne Memory testing a další, naskočí druhá obrazovka kde naskočí PC devices Listing a za ním boot CD-ROM.

hires*
hodnocení

Tak bios vypadá takto:

Hard disk boot priority (pres Enter)

First boot Device (Floppy)

Second boot device (CD-ROM)

Third boot device (HARD DISK)

a další...

vv*
hodnocení

0x

tak to je tedy případ č. 2

primární boot máš nastaveno disketovku

sekundární boot je CDrom

a až poslední je hard disk

tzn. že musíš přenastavit harddisk na first boot device

uložit nastavení a ukončit bios pak by měl počítač normálně naběhnout

hires*
hodnocení

A jak mají být ty ostatní?

vv*
hodnocení

0x

na tom v celku nezáleží klidně cdromku nech na druhym místě a disketovku na třetim

tobě jde hlavně o to první místo tam musí být harddisk;)

hires*
hodnocení

No neustále to má stejný porblém, nenaskočí to do windows. A to mám ten bios nastavený takto (viz obrázek)

img190.imageshack.us/...

vv*
hodnocení

0x

a nastartování pc je pořád stejný nebo se tam něco změnilo?

Předpokládám že teď už to nebootuje CD takže se musí něco dít po načtení hardwaru,

pokud ti potom problikne "modrá obrazovka" znamená to že windows spadli

hires*
hodnocení

nn nic neproblikne, jen naskočí obrazovka místo načítání windows, a je jen černá podsvícená obrazovka

vv*
hodnocení

0x

hm tak v tom bude ještě nějakej jinej háček*nevi*

to mě ale bohužel nenapadá jakej, ještě se zkus podívat znovu do biosu jestli pc najde harddisk

no a jestli to ani v tomhle neni tak fakt nevim pak to může být dalších sto jinejch věcí a to takhle po netu jsem v koncích

hires*
hodnocení

A jak to zjistím ohledně toho biosu.

vv*
hodnocení

0x

no to ti taky přesně neřeknu ale budeš tam mít "někde v nějakým okně" vypsaný zapojený disky, cdromku bude tam napsaný jestli je to primary, secondary master/slave čili první a druhej zapojenej hlavní a vedlejší disk

hires*
hodnocení

Tak našel jsem to, a mám to nastavené takto:

img232.imageshack.us/...

vv*
hodnocení

0x

tak to vypadá že ti to HDD našlo v poho, takže teď jsem asi s radami už v koncích.

jasná je ale jedna věc a to že grafika ti chodí*smich*

No snad tu někdo jinej na něco příjde. Tak hodně štěstí;)

hires*
hodnocení

A jak jsi přišel na to, že grafika chodí?

vv*
hodnocení

0x

to by si jinak na monitoru (displeji) nic neviděl;)

hires*
hodnocení

no to je nejspíše tou integrovanou chipset

A k jaké grafice ti vede kabel od monitoru?

vv*
hodnocení

0x

to by mělo být snad jedno přes kterou grafiku jede ne? Říkal jsi přeci že ti to jelo přes obě ne?

Navíc pokud vidí něco na monitoru tak to znamená že grafika jede

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma instalace grafické karty

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]