Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mozilla a využití paměti

Od: hanher* odpovědí: 8 změna:

Ahoj,

po delším brouzdání na internetu se mi šíleně zpomalí PC- využití paměti je na samém vrcholu, a já musím Firefox restartovat, a pak je to dobrý.

Je to možné nějakým nastavením překonfigurovat tak, aby se mi už tohle nestávalo?

Stává se to většinou v těch nejnevhodnějších možných chvílích...

O zbytečné rady typu:přejděte na jiný prohlížeč, kupte si víc RAM, nebo kupte si nový počítač opravdu nestojím.

Předem Vám všem moc díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zrovna jsem si na jinem vlakne precetl zajimavou radu:

sondaw:

Nemohla jsem si naříkat na FF 3.016 a stejně tak si nemohu naříkat na 3.018, nemám s tím vůbec žádný problém, funguje mi i se všemi doplňky stejně dobře, jako dřív.

Pokud se výrazně zpomalí načítání stránek, zkus prográmek SpeedyFox, který FF optimalizuje na jedno kliknutí a během několika sekund, zlepšení je viditelné

crystalidea.com/s/...

byla vložena odpověď:
hanher:"

*sok* ta Mozilla po nainstalování toho programu běží opravdu rychle.

Dávám bodík, a doporučuji i ostatním uživatelům, za 2min je to i nainstalovaný, a výsledek opravdu grandiózní :-P

hanher*
hodnocení

Ano, to je pravda, běhá opravdu rychle...

Ale stoupajícímu využití paměti to bohužel nepomohlo...

Tak pak snad už jen nějaký memory manager, ale nevím, nevím.

alf*
hodnocení

0x

zbytečné rady .. no ale pokud máš nějaký muzejní kousek se 128 mega RAM tak to bude asi jediné řešení. Já tohle beru zlo FF, prostě paměť zabírá a zabírá a neuvolňuje, ono uvolňování paměti je problém samotných win (máš to vůbec ve win?, nenapsal jsi vůbec nic, jaký FF, jaký počítač) a když to dojde 300-400 mega tak už je FF tak pomalý že ho restartnu.

Třeba trojka by měla být na tom dobře root.cz/...

hanher*
hodnocení

S pamětí jsem na tom o 2 řády výše- 512MB

Samozřejmě běží ve Win-XP.

jAK ZJISTÍM VERZI ff, TO NETUŠÍM, ALE PRAVIDELNĚ HO AKTUALIZUJU, TAKŽE TEN NEJNOVĚJŠÍ, TUŠÍM ŽE 3.6.2

doplněno 30.03.10 16:57:

BlBeJ cApS lOcK

Jsou i tací, kteří capslock vytrhávají. Ale jde to nastavit tak, ay pípnul .

alf*

ad CAPS chip.cz/... nebo slunecnice.cz/...

512 věru není moc, mě třeba aktuálně FF bere 212 mega, ale to je tím že běží jen dva dny a mám jen 53 tabů

marenka*
hodnocení

0x

Doplněk Vacuum Places Improved - defragmentace sqlite databáze pro rychlejší běh Firefoxu*frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]