Nejste přihlášen/a.
Hoj,
mám už druhým rokem zakoupený notebook Fujitsu Siemens Amilo pa2548 s OS Vista Home Premium.
Na práci je dobrý, bohužel se to nedá říct při herním výkonu.
1GB ramky je děsně málo a četl jsem, že Vista potřebuje víc RAM než XP. Proto se chci zeptat jaké by bylo nejlepší řešení,
downgrade nebo dokoupit ramku? Popřípadě váš názor.
Děkuji
Máš naprostou pravdu Visty jsou jednoznačně žrouti paměti
Downgrade Windows Vista na XPje dost složitý, Microsoft totiž s touhle situací nepočítal :D.
Určitě ti tedy doporučím nákup ramek. Nevím nakolik se o počítače zajímáš, proto upozorňuju že si musíš
dát pozor na to o jaký frekvenci máš tu 1 Gb ramku v počítači protože pokud tam dáš novou o vyší nebo nižší frekvenci
projeví se to ještě větším zpomalením. Další věc je hlídat si jakou frekvenci základová deska podporuje pokud by jsi uvažoval 1gb vyhodit a nahradit 2Gb ramkou.
No a ohledně tý ceny, jak už tu bylo řečeno je to otázka +- 1000 kč.
Díky, mno frekvence ...huh to fakt nevím ...ale dal bch to do nějaké opravny a asi jim řek co po nich chci ať si to nějak udělaj .D
Stáhněte si např. program Everest,ten Vám vypíše vše o PC a tam se podívejte na frekvenci RAM: stahuj.centrum.cz/...
Já má taky vistu, i když na desktopu a taky jen 1 Gb RAM. Chystám se koupit dvougigovku, tak bych šel asi prozatím touto cestou...
Petr
A ostatní parametry notebooku?Tenhle notebook na hry moc není,určitě to je dobrý nápad zvýšit RAM na 2Gb,je to záležitost několika stovek korun: alza.cz/...
doplněno 30.03.10 16:39:PS: I když přidáte paměť,na hry ten notebook stejně nebude stačit(tedy pokud nehrajete nějaké starší hry,ale chcete hrát nejnovější pecky) tenhle notebook už je starší kousek pokud se nemylím.
windows 7 prej zrychlí pc to říkali kámoši, takže to nemohu potvrdit. Setkal jsem se s těmi názory že zrychluje pc a prodlužuje výdrž baterie u notebooku ale druhá skupina si zase stěžuje na padání atd. což jsem i viděl. Na pořádní hry nevim co třeba jiný? Je to trošku nákladnější ale jestli je tento notebook starší což je když už to je 2 roky (takže se nevztahuje záruka kdyby se něco pokazilo). Já bych jen tak na zkoušku skusil windows 7 a uvidíš co ti to udělá s tvým notebolokem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.