Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

OS Vista a hry

Od: lordset* odpovědí: 9 změna:

Hoj,
mám už druhým rokem zakoupený notebook Fujitsu Siemens Amilo pa2548 s OS Vista Home Premium.
Na práci je dobrý, bohužel se to nedá říct při herním výkonu.
1GB ramky je děsně málo a četl jsem, že Vista potřebuje víc RAM než XP. Proto se chci zeptat jaké by bylo nejlepší řešení,
downgrade nebo dokoupit ramku? Popřípadě váš názor.
Děkuji *frajer*

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vv*
hodnocení

2x

Máš naprostou pravdu Visty jsou jednoznačně žrouti paměti*cert*

Downgrade Windows Vista na XPje dost složitý, Microsoft totiž s touhle situací nepočítal *bzum*:D.

Určitě ti tedy doporučím nákup ramek. Nevím nakolik se o počítače zajímáš, proto upozorňuju že si musíš

dát pozor na to o jaký frekvenci máš tu 1 Gb ramku v počítači protože pokud tam dáš novou o vyší nebo nižší frekvenci

projeví se to ještě větším zpomalením. Další věc je hlídat si jakou frekvenci základová deska podporuje pokud by jsi uvažoval 1gb vyhodit a nahradit 2Gb ramkou.

No a ohledně tý ceny, jak už tu bylo řečeno je to otázka +- 1000 kč.

lordset*
hodnocení

Díky, mno frekvence ...huh to fakt nevím ...ale dal bch to do nějaké opravny a asi jim řek co po nich chci :) ať si to nějak udělaj .D

krulis*

Stáhněte si např. program Everest,ten Vám vypíše vše o PC a tam se podívejte na frekvenci RAM: stahuj.centrum.cz/...

Downgrade by šel udělat, ale osobně bych se ke staršímu systému nevracel. Končí jeho podpora od MS a přeci jen některé funkce Vist jsou dobré a na XP nejdou..

Petr

hodnocení

0x

Já má taky vistu, i když na desktopu a taky jen 1 Gb RAM. Chystám se koupit dvougigovku, tak bych šel asi prozatím touto cestou... *zed*

Petr

lordset*
hodnocení

A nevíš prosím v jaké cenové relaci se to tak pohybuje?

krulis*

A ostatní parametry notebooku?Tenhle notebook na hry moc není,určitě to je dobrý nápad zvýšit RAM na 2Gb,je to záležitost několika stovek korun: alza.cz/...

doplněno 30.03.10 16:39:

PS: I když přidáte paměť,na hry ten notebook stejně nebude stačit(tedy pokud nehrajete nějaké starší hry,ale chcete hrát nejnovější pecky) tenhle notebook už je starší kousek pokud se nemylím.

lordset*
hodnocení

Je pravda, že tenhle notebook už je starší :), nejnovější pecky nepotřebuji nějak závažně :). Spíš Zaklínač, Stalker, Risen, Gothic 3 a podobné hry s podobnýmy HW nároky.

cannibl*
hodnocení

0x

windows 7 prej zrychlí pc to říkali kámoši, takže to nemohu potvrdit. Setkal jsem se s těmi názory že zrychluje pc a prodlužuje výdrž baterie u notebooku ale druhá skupina si zase stěžuje na padání atd. což jsem i viděl. Na pořádní hry nevim co třeba jiný? Je to trošku nákladnější ale jestli je tento notebook starší což je když už to je 2 roky (takže se nevztahuje záruka kdyby se něco pokazilo). Já bych jen tak na zkoušku skusil windows 7 a uvidíš co ti to udělá s tvým notebolokem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]