Nejste přihlášen/a.
Norton jsem si na rady radičů z tohoto fóra odinstaloval. Končila bezplatná verze.
Nechal jsem si ESET. Teď mi ale každou chvíli vyjíždí na hlavním panelu z bubliny ESETu SERVER NENALEZEN. Když potom kliknu na bublinu píše mi to že Virová databáze není aktuální server nenalezen. Když kliknu na Aktualizovat vorovou databázi píše to znovu Virová databáze není aktuální server nenalezen.
Poraďte mi prosím co s tím ... Díky...
eset.cz/... zde je přímo na strankach esetu vypsan zřejmě celý Váš problém. Také hodně zaleží jestli máte NOD32 legalně zakoupený nebo jen "vypujčený :D "určitě budou jen špatně nastavené servry kde má Váš NOD hledat aktualizace virové databáze...
viz odstavec :
Zkontrolujte zda máte správně nastavený aktualizační server. Toto nastavení je přístupné po otevření sekce Aktualizace v pokročilých nastaveních programu (možno vyvolat stiskem klávesy F5). V kolonce Aktualizační server doporučujeme nastavit Automatický výběr serveru.
doplněno 29.03.10 20:20:zdroj: eset.cz/...
eset.cz/... zde je přímo na strankach esetu vypsan zřejmě celý Váš problém. Také hodně zaleží jestli máte NOD32 legalně zakoupený nebo jen "vypujčený :D "určitě budou jen špatně nastavené servry kde má Váš NOD hledat aktualizace virové databáze...
Vim o co jde moc dobře si to pamatuji. Snažím se poradit co s tim dělat teď. Proste musí oteřít ten NOD kliknout na aktualizace zmáčkout F5 otevře se nastavení opět ve stromu najít aktualizace kliknout a v pravé časti se napíše jak jsou nastavené... musí tam být automatický výběr serveru. Jestli máte jinou verzi než je jedna z nejnovějších (asi po Vás nemužu chtít jaka to je verze ) tak máte asi nějakou starší a tam už si to přesně detailně nepomatuji...
Každopádně myslete na to že teď momentálně nemáte plně zabezpečený počítač proti virové havěti (teď nemyslím chřipku :D ale viry na internetu) takže lézt jen na stránky kde je nizké riziko nakažení a o emailech s přílohami raději nemluvím... pokud nebude NOD 32 aktualní davejte si velký pozor.
Ve stromu sem kliknul na aktualizace ale jak sou nastavené nevím.
Je tam Aktivní profil, Aktualizační server, Pokročilé nastavení aktualizace, Vyprázdnit aktualizační cache, Upgrade na plnou verzi a samozřejmě že to po mě chce jméno a heslo takže je to v pr.eli... Kde najdu jaká je to verze?
Já bych poradil spíše se mrknout zde: av-comparatives.org a tady si vybral jiný antivirus (nejlépe "někdo"Internet Security. Osobně doporučuji Kaspersky Internet Security 2010, o kterém píšou, že nemá konkurenci. Má totiž kromě vynikající detekce virů i skvělý firewall, což ostatní produkty ve většině postrádají. A co si budem namlouvat, firewall je to nejdůležitější, antivir je až druhořadý. Poslední testy firewallů jsou zde: matousec.com/...
Pokud hledáš ale neplacenou verzi, tak tu mám výbornou kombinaci free softwarů, ze kterých vytvoříš své vlastní Lujs Internet Security :D
1. Avira AntiVir Personal 10.0.0.561
2. Comodo Firewall 4.0
3. Malwarebytes Anti-Malware 1.44
4. SPAMfighter 7.0.82
A máš to nej, a zadarmo!
Odkazy ke stažení:
Otestovat si to můžeš pak např. zde: test.bezpecnosti.cz/...
a nebo zde, ale pozor! tady tomu umí zabránit jen kvalitní antivir! Ten stránkdu automaticky zablokuje. Pokud se tak nestane, otevře se ti stránka s falešným poplachem a skenem systému a stránka nejde zavřít, ani ukončit (tím pádem Tvůj antivir není až tak dobrý) tak musíš kombinací CTRL+ALT+Delete spustit správce úloh, a v něm zavřít dotyčný prohlížeč.
Klikni tam na HIDE MY IP SERIAL KEY nebo CLICK HERE TO ENTER
AVIRA je lhář, má hodně falešných poplaců, navíc je jen v anglickém jazyce.
Comodo je dobrý firewall.
MBAM - použít jako kápézetku
SPAM Fighter - většina emailových serverů má antispym, tak si myslím, že je to zbytečné instalovat antispam, pokud ho má navíc emailový program (MS Office Outlook 2003 a vyšší, Windows (Live) Mail,...)
Ok takže klikni "upravit" a všechny servery v okně odstraň pak potvrď po potvrzení se ti objevi místo toho serveru "automaticky vybrat server" a pak zkus v hlavnim okně (jak je první napis aktualizace) Aktualizovat antivirovou databazi... snad to pomuže...
Aktualizace virové databáze proběhla úspěšně! Verze 4983(20100329).
Jeníkbarchov móóóóc děkuju a boduju ...
To byla pro me maličkost ,... když vim tak poradím jsem moc rad že rada pomohla a nechte si NOD32 je opravdu nejlepší... ty radoby FREE antiviry (zdarma) jsou sice neco ... ale buď plné reklam nebo nejsou plne pravidelně a rychle aktualizovany ..u NODa je spoleh...
preji pekny a nicim neruseny vecer.
Kde přes START najdu jestli náhodou v compu nemám ještě nějakej jinej antivir nebo jak se to kýhošlaka jmenuje?
Velmi dobré zabezpečení počítače:
Antivir - avast!
Antispyware - Spybot S&D
Firewall - Kerio Personal Firewall
Hlídač počítače - WinPatrol
Antispam - většina emailových schránek je vybavena antispamy např. Hotmail. Seznam E-Mail,...
no hlavně ne avast! - ten chybuje a hlásí falešný poplachy (jsou jen dvě možnosti Eset nebo Kaspersky)
jako firewall doporučuju na prvním místě NetLimiter, kdyby nevyhovoval uživatelsky, tak jako druhý doporučuju zmiňovaný Kerio
s ostatním docela souhlasím...
Nesouhlasím s tebou co se týká Avastu, od dob svých začátků prošel docela slušným vývojem a zdaleka už neobtěžuje v takové míře falešnými poplachy, jako kdysi. Kdybych neměla legal ESS, dám bez problémů Avast. Kamarád ho má na stejném OS jako mám já (Vista Home Premium 64bit) a nikdy by ho nevyměnil, falešné poplachy jsou opravdu zřídka a breberky na PC neměl ani nepamatuju. Je to ovšem i o zodpovědném chování na netu, pokud se člověk chová jak utržený z řetězu, nepomůžu mu žádný firewall ani antivirus
Rejsku, avast! používám už od roku 1998 a nikdy jsem nemusel reinstalovat počítač, nikdy jsem nemusel dělat zásahy do systému kvůli virů.
P.S.: avast! má velmi málo falešných poplachů. Například AVG má hodně fal. poplachů nebo Avira.
doplněno 30.03.10 08:12:Platí základní pravidlo: Hlavní roli hraje zdravý rozum, bezpečnostní programy jsou až na druhém místě.
hm takze mas win 98 dvanact let na PC? sakra to musi fičet... pokud 12 let nereinstalujes PC a je pripojen na net ... neumim si to predstavit... no jinak nic proti avastum, avgčkum a podobnym ale favorit je tu NOD 32... a hlavni problem je vyresen tak se tu nehadejte vsichni ... :D
V roce 2003 jsem si koupil upgrade na Windows XP
Navíc počítač jsem kupoval s Windows NT 4.0, ne s Windows 98
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.