Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace notebooku SW porucha

Od: lindaf* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, mám notebook značky SONY VAIO (systém Windows 7) již v páté v reklamaci. Jednou mi nebyla uznána, jto tedy znamená, že je tam jakoby počtvrté. Nicméně dvakrát byla vyměněna součástka a jednou pouze přeinstalován software nicméně po reinstalaci počítač blbnul okamžitě ještě víc. Mám servisní zprávy a jsem přesvědčená, že ta závada je prostě SW rázu, jenže co mám dělat když oni započítávají jenom ty dvě se součástkou, jsem přesvědčená, že teď to bude opět jenom přeinstalované, ale co když půjdu reklamovat se SW závadou třeba už potřetí? Vztahuje se na to i záruka? Jak se mám bránit. Počítač mám rok a kdyby se počítala i ta SW závada tak mám 4. reklamaci, všechno mohu doložit videi. Už toho mám vážně plné zuby, psala jsem nejdříve do autorizovaného servisu kde řekli, že se SW věcí nebudou zabývat a výrobce se kterým jsem také byla v kontaktu již na mé zprávy nereaguje. Notebook jsem zakoupila v prodejně Electroworld a oni to řeší jen se servisem i když jsem předložila emaily od servisu i výrobce. Už jsem zoufalá.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Madam. Váš problém tkví v tom, že pořád dokola řešíte cosi se servisními zprávami a komunikací s výrobcem a servisním technikem. To je špatně. Komunikujte výhradně s prodejcem. A trvejte na odstoupení od smlouvy, protože výrobek Vám evidentně brání v řádném užívání věci. Jestli je to SW nebo HW nebo WW (whateverware) závada, vůbec neřešte.

lindaf*
hodnocení

Dobře, děkuji ernie protože asi tahle odpověď mi pomohla nejvíce, budu tedy výhradně jednat s prodejcem a budu na tom trvat.

ff*
hodnocení

0x

Pláčete hezky, ale nenapsala jste s čím potřebujete poradit.

Ani jak se závada projevila?

ff*

Připomněla jste mi vietnamce, který k nám přinesl počítač, že má vadný procesor.

Zřejmě se nějak doslechl, že tento přístroj takovou součástku obsahuje.

Ale procesor, není žárovka.

Závadu jsem detekoval ve zdroji.

Asi tak.

hodnocení

0x

To je snadné... řešil jsem obdobný problém, třetí reklamace mrtvého androidu taktéž v electrowordu, když už chtěli cosi jaksi znovu tak stačilo trochu silnějším hlasem požadovat zboží/prašule a řešilo se...otázka jak je to v rámci sw řešeno ale i tak pokud máte reklamační papír, tak teoreticky lze operovat s verzí "3x závada" ...

Jinak zákazníka nemusí zajímat zda to umře kvůli špatného sw anebo špatné součástky...stále jde o reklamaci...

Jó, kde jsou ty časy kdy šlo Vaio doporučit, anebo že by špatný kus...?

andycibulka*
hodnocení

0x

Ja se domnivam, ze po druhe reklamaci a neodstraneni vady mate narok od kupni smlouvy odstoupit.

lindaf*
hodnocení

děkuji za odpovědi, je tam furt ěco, padá grafika, mizí programy, seká se to tak, že to nejde než natvrdo vypnout... mohla bych tu být do zítra, nejdříve mám servisní zprávu na reinstalaci SW, dále na výměnu pevného disku a dále na výměnu základní desky, teď je to 4. reklamace tím pádem 4. jiná závada (za kterou mohu žádat odstoupení od smlouvy), jenže ono to může být softwarem což oni domítají uznat jako řádnou opravu (tím pádem tam s tim můžu běhat dokud neskončí záruka a může to být pořád SW...respektive tu první reklamaci, kdy byl pouze přeinstalován software neuznávají a já se ptám mají na to právo?

andycibulka*

Dukazni bremeno lezi na strane prodejce - pokud to dojde tak daleko, ze se budete muset soudit. Zkuste odstoupit pisemne od smlouvy a uvidite, jaka bude reakce.

ff*

Takže v podstatě vám vyměnili celý notebook až na klávesnici, zdroj a paměti.

Popisované závady může mít na svědomí vadná paměť notebooku, ale to se dá lehce zjistit a zřejmě bylo zjišťováno.

Softwerová závada? Je možné že nejsou správné ovladače zařízení, nebo nebyl proveden upgrade Biosu.

Ale to by byla chyba technika, zkusit jiného technika?

Rozhodně z toho vinit vás nemohou.

Možná ale před vydáním počítače z reklamace provedli zátěžové testy

V tom případě bych hledal závadu mezi monitorem a židlí.

Dalo by se to řešit nějakým kursem

ff*

Ještě jedna možnost jsou nainstalovány windows visty.

To by chtělo jiný operační systém.

lindaf*
Prominte, ale rozhodne si nemyslim, ze jde o problem ve me. Mam jiz treti pocitac s Win7 a u zadneho problem nemam. Nehlede na to, ze kdyz zmizi program naistalovany z vyroby a nelze opetovne instalovat... ( internet explorer) zmizel a nelze znova nainstalovat
doplněno 02.02.14 22:53: Bohuzel jim nemohu urcovat jakeho maji volit technika, kdyz je to nejaky autorizovany servis. Odkazovala jsem je i na vyrobce, ktery rekl, ze se tim budou zabyvat bohuze bez uspechu.
ff*

To by spíše bylo na reklamaci win, ale microsoft dle smlouvy ručí pouze za to, že to zabírá určité místo na disku.

Jestliže kvůli aplikaci nevyžadujete přímo explorer, lze s výhodou použít firefox, nebo operu.

lindaf*
hodnocení

Tady nejde jenom o ten prohlížeč ale o celkový stav, zasekávání neustále něco :(

buss

Dovedete si představit právníka, který přijde k soudu a řekne.. já se domnívám že?

andycibulka*

Presne to si dovedu predstavit, ze pravnik prijde k soudu a rekne...ja se domnivam,... ze prodejce musi dokazat, ze zbozi v zarucni dobe odpovida kvalitou tomu, co kupujici mohl pri koupi predpokladat s ohledem na druh a cenu koupeneho vyrobku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]