Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SDRAM DIMM buffered/unbuff., registered/noreg

Od: honza333® odpovědí: 5 změna:

Nemohu říct, že bych byl počítačový analfabet, ale jsou věci, které prostě v malíčku nemám. Tak jsem se teď zrovna setkal s problémem při rozšíření paměti v mém stařičkém počítači. A potřeboval bych vysvětlit (na webu jsem to nedokázal najít) problematiku typů pamětí SDRAM DIMM. Zejména mne zajímá, co je to ECC/nonECC, buffered/unbuffered, registered/nonregistered, jestli na těchto vlastnostech závisí jen výkon výsledné sestavy a nebo jestli vyžadují speciální podporu desky a taky jestli je možné paměti těchto různých typů kombinovat.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pro tvůj účel zcela postačí nonECC, unbuffered a neregistrované. Ty "lepší" vyžadují podporu základní desky a jsou určené především do serverů.

hodnocení

Takže mám jednoduše předpokládat, že non ECC, unbuff a nonreg. budou chodit všude, kdežto s těma lepšíma můžu mít problém? Koupil jsem totiž starší paměť a z nevědomosti je to ECC, buff, reg a chová se divně - BIOS se tváří, že ji nevidí, Windows(Vlastnosti počítače) ji taky nevidí, ale když na to pustím CPUID, tak ji najde a vše na ni práskne, tak teď hlavně řeším, jestli třeba není vadná. Pro doplnění - mám MB Abit KT7a-RAID.

Takhle se to nedá jednoduše říct. Vždy je nutné se podívat do specifikace k základní desce, kde je podpora pamětí popsána. Tvoje deska tuto paměť nepodporuje. Je to popsáno v kapitole 1 straně 1-4 manuálu. Podporovány jsou moduly do velikosti 512 MB.

hodnocení

Takže asi poslední dotaz - ˇkoupil jsem 512MB, takže v tom ten problém nebude, ale bude v tom, že mát být unbuffered, je to tak? No a pak mi ale ještě zůstává ta záhada, že když není podprována, stejně na ni dokáže CPUID kouknout.

Ano je to tak. Informace o vlastnostech čte CPUID z SPD chipu na pamětech. To nesouvisí s funkčností.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]