Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dva operační systémy na jednom PC

Od: jyrkaa* odpovědí: 8 změna:

Zdravím všechny.

Mám pevný disk o velikosti 230 GB. Chystám se na reinstal OS, a zajímalo by mne jestly by šlo rozdělit hardisk na dvě části tk aby na něm byly dva operační systémy? A pripadne vase doporuceni pro a proti..

Moc dík.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sondaw*
hodnocení

3x

Svého času jsem měla podobně rozdělený disk, tehdy mi to ještě zprovozňoval kamarád, na jednom oddíle byl XP Pro, na druhém Vista a všechno bylo v pohodě, žádné proti nemohu napsat. Tyhle dva OS jsem měla asi 3 roky, než jsem se rozhodla pro jeden OS a pro spojení rozděleného disku v jeden celek

fidonet*
hodnocení

3x

Treba na 5 systemu a 10 odílu

Já mival rozdelený HDD o velikosti 120MB na 5 oddílu :) na ATARI :)

Proti? proti gustu žadný dišputát ( nebo jak se to říká ) Otestuj když chceš. proti není nic. Záleží na Tvé chuti si hrát s více systémy. Chápu Win a Linux, ale proč XP a Vistu? Ale zkoušej, PC je na hraní ...

sondaw*

Proč Vistu? Tehdy jsem se celkem slušně vyznala v XP, ale na Vistu jsem slyšela a četla jen samá negativa. Chtěla jsem ji zkusit, ale v případě problémů jsem nechtěla zůstat bez systému, který mi šlapal jako hodinky. Proto XP a Vista:)

papene*

;)Kdo to nezkusí, tak to nezjistí.Hurá na půlení.:D

bena*
hodnocení

0x

Já jsem na druhém počítači mýval rozdělený disk na 4 oddíly - měl jsem nainstalován Windows Me, Windows XP, Linux Ubuntu a ten poslední byl na hudbu, videa, obrázky a ostatní dokumenty.

jyrkaa*
hodnocení

Ok a jak mam vytvorit dva oddily aybch si mohl urcit jejich velikost?

Podrobný postup rozdělení disku při instalaci operačního systému WindowsXp je zde:

pcporadenstvi.cz/...

bena*

Onen postup je stejný i pro Windows 2000.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]