Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká je normální rychlost stahování dat

Od: sanyo* odpovědí: 8 změna:

Jaká je prosím taková normální rychlost stahování a rychlost odesílánídat na internetu v domácnosti pro běžné potřeby. Měl jsem službu za asi 290,-Kč, nyní po dohodě s majitelem to mám asi za 420. První den po změně k vyšším hodnotám ( resp. vyšším cenám) hodnoty (měřeno na UPC) byly cca minimálně . 5/5 Mb/sec ( snad to píšu dobře), poté to kleslo, již druhý den si píši minimálně hodinové, spíše častější, rychlosti, které se pohybují v průměru vždy kolem 0,7 / 4. První rychlost stahování dat za 2 dny nepřekročila rycjhlost 1,5. Často se mi stává, že se mi třeba ani tato poradna neotevře, sekne se to a pod. Signál připojení v pravém, spodním rohu mi ukazuje vždy plný počet 5 dílků, nevíte v čem by mohl být problém? Připojení mám vzduchem, nejsou mlhy nic, děkuji za nástin, já tomu vůbec nerozumím, čekám, až přijede syn. Dle mého soudu bude asi chyba někde u nás, nebo ne?

doplněno 07.02.13 18:55:

Teď právě jsem naposledy měřil u služby ADSL - 0,77/2,88

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

0x

Nepíšeš nic o poskytovateli. Jestli jsi v nájmu, majitel má ADSL a přes wifinu ti poští síť vzduchem, nebo jestli máš nějakého poskytovatele wifiny. Každopádně v obou případech tě pěkně okrádají. Za 400 mám 20 mega a kolísá to podle nálady tak o 3 mega. 5 Mega by ti měl nechávat tak za stovku.

doplněno 07.02.13 18:59:

oprava: přes wifinu ti pouští

hm*
hodnocení

0x

Vyčkejte raději na syna, jestli tomu trochu rozumí. Takhle, když nevíme, jakým způsobem a kudy přesně se ten internet dostane k vám do PC, se těžko hledá příčina.

Pozn. pro @ladaadal k ceně: já platím 460 (včetně DPH) za ADSL 6 Mb, telefon už nemáme, jen to ADSL. Za 100,- by to sice bylo hezčí, ale vzhledem ke své zkušenosti s wifi a s tímto ADSL měnit nechci. Nervy si ničit nebudu.

ladaadal*

hm: já platím 410 za 20Mb přes ADSL. Stáhli mi to ze 750, když jsem chtěl dát výpověď. A nedávno mi za 600 nabízeli dvojnásobek. Ale ono jde taky o to v jaké jsi lokalitě, když je to moc daleko, tak tam tu rychlost už nedostanou (údajně).

sanyo*
hodnocení

Je to asi ADSL, našel jsem jejich stránku včetně testu, chytáme jejich vysílač, který je na vysoké budově, doma máme za oknem na půdě wifinu, tentom jejich signál tady chytá kdekdo v širokém okolí-Nejde mi však do hlavy, že první i druhý den byly rychlosti obojí kolem 5 a naráz Download je úplně na 0,5

hm*

ADSL se vede telefonními dráty. Jestli to přijímáte odněkud z vysoké antény, tak tam to sice může jít po ADSL, ale také úplně jinak. A Vy už ADSL nemáte. K vám vede sdílené pásmo wifi a jestli je uživatelů kolem spousta, kteří používají to samé, tak se navzájem dělíte o pásmo a výsledky se takto projeví. Jenže nevíme, kolik uživatelů se sdílí, jaká je celková rychlost té wifisítě, jaké jsou poměry v okolí, zda se nerušíte s jinými sítěmi a nestačilo by třeba pootočit anténu, také záleží na tom, jestli ten Jouza, co má vysílač, to umí dobře nastavit atd.

doplněno 07.02.13 19:57:

Zkuste schválně ty rychlosti v nějakou méně frekventovanou dobu, třeba ve 4 hodiny ráno, nebo v 7, kolem poledne a tak.

sanyo*
hodnocení

V noci kvůli tomu jsem nevstával, ale mám měření dnes a včera v 05.3o hod. ( 1,9 /4, 0,7/3), poté podchycený celý den včetně poledne,

kolem 14 hod. se to několikrát seklo, před "desátou" taky, shodou okolností, když jsem byl vždy na tomto webu. Jinak až do 23 hod. je to zhruba stejné .Jinak kdfyý si kliknu na monitoru vpravo dole kde je připojení k internetu, tak včetně mne tam vidím dalších 5 uživatelů s jinými adresami pochopitelně.

ladaadal*
hodnocení

0x

To bych typoval, že si někdo zřídil ADSL a rozvádí to wifinou ostatním, za šílený peníz. Tudíž když se připojí víc lidí, tak se rychlost adekvátně sníží. U nás na tom jeden taky rejžoval tak dlouho, až mu všichni dali výpověď a zřídili si ADSL každý svoje. Za stejný peníze mnohokrát rychlejší rychlost. Doporučuju to samé.

hodnocení

0x

Mám teď nově po optice 30/30M za 160, to je hukot...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]