Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak posílat fotky z Picasa

Od: moncherry* odpovědí: 12 změna:

*cteni*Předně chci poděkovat za rady ohledně výběru myši. Volil jsem bezdrát laserovou Logitech M 505 a zatím OK... uvidíme! K tomu dík.

Ale v současnosti mám jiný problém: při odeslání fotky z Picasa vyskočí: Chyba... Při pokusu o odeslání vaší zprávy došlo k chybě. Zopakujte akci později. ( ale ani později to nejde).

Možná bude problém zde: když v Picasa kliknu na Nástroje>Možnosti>Typy souborů ...tak zde nevím, které soubory označit.

Zobrazit soubory JPEG a: BMP, GIF, PNG, TGA, TIF, TIFF, PSD, formáty RAW a videa: MOV, MPG, M4V, 3GP, AVI.

Dříve to šlo bez problémů tak nevím v čem je problém! Děkuji moc za radu a přeji krásný jarní den.*placni*

doplněno 25.03.10 18:20:

Tak zkouším dle rad vše, ale opět to nejde!*zed* Navíc nyní se od Picasa otevře okno " Vybrat e-mail" a to buď a) Windows Mail neb b) Google Mail.

Kliknu na Gmail a opět nic! A ukáže se ta c hybová hláška! Už nevím jak dál. Děkuji předem Móóóóócccccccccccc

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

2x

ta hláška myslím nebude od picasy ale od pošťáka. Nastavení typu souborů je, pokud čteš co tím nastavuješ, jen nastavení typů souborů které Ti picasa zobrazí. Možná kouknout na vedlejší ouško jak je nastaveno odesílání e-mailů, ač tam není moc co pokazit.

hodnocení

2x

Podívej se:

Nástroje > Možnosti > pokud nepoužíváš Thuderbird nebo gmail zatrhni nechat mě vybrat (myslí se poštovní program).

Potom musíš už mít jen funkční poštovní program. Typy souborů klidně zatrhni všechny a nic se neděje.

Jak posílat fotky z Picasa
moncherry*
hodnocení

Přesně to dělám, nejsu " magi " zkouším zatrhnou Gmail i nechat vybrat a NEMAKÁ TO!

hodnocení

2x

Proboha jaký používáš poštovní program?
Pokud nemáš g-mail tak na něho nemůžeš kliknout. Klikni potom na Windows mail, ten určitě v PC máš a doufám funkční.
Takže asi klikni na Windows mail a otevře se okno Nová zpráva, doplníš odesilatele a odešleš. Fotka a dialog je přednastavený z Picasa - můžeš samozřejmě upravit.

turbo*

Taky se mi obejvila hlaska (Pri pokusu o odeslani vasi zpravy doslo k chybe. Zopakujte akci pozdeji.) a to rovnou na dvou PC. Verze Picasa 3.6.0 (verze 105.41, 0) a 3.6.0 (verze 105.56, 0). Zadne nastaveni se nemenilo, proste to prestalo fungovat pred cca 3 dny. Takze Picasa ma problem.

moncherry*
hodnocení

Ještě bych dodal k tomu odesílání fotek z Picasa - možno, že to s tím souvisí.

Původní poš.program ...@nbox.cz nepoužívám, ale ...@gmail.com . / program W Vista/ Když chci třeba v Exelu poslat tabulku

tak zadávám mail příjemce ve Windows a po odeslání vyskočí : " Hostitel SMTP nebyl nalezen.Ověřte zda je správně zadán název

serveru. ... chyba zásuvky11001, číslo chyby 0x800CCC0D.

Nejsu takový profík , úplně normálka amatér - připouštím, že podle toho to taky vypadá. *klik*Tak ať se jamaca nezlobí, že se tak stupidně dotazuji.

Já posílám fotky z Picasy pomocí poštovního programu Thunderbird. Myslím, že to musí jít i pomocí Windows Outlok nebo Windows Mail - podle toho jaký máš nastavený výchozí poštovní program.Odesílání pomocí gmail neznám. Takže jak jsem napsal výše a dal tam obrázek - nastav: Nástroje > Možnosti > E-mail > nastav Nechat mě vybrat ... nebo se ti zobrazí možnost pod tím já tam mám Thunderbird - tobě se asi objeví tvůj výchozí pošťák. Potom označíš fotku klikneš odeslat e-mailem, otevře se okno poštovního programu s přednastaveným dialogem, doplníš adresu, odešleš.Pozor musíš mít funkční poštovní program!Z dotazu ovšem usuzuji, že tento program nepoužíváš a asi používáš jen webové rozhraní na poštu. Dle hlášky - hostitel SMTP nemáš tento server nastaven, je pro odesílání pošty, řekni někomu znalému ať ti to nastaví. Tady by to byla asi rasovina.doplněno 26.03.10 19:46: Nedalo mi to a zapátral jsem v anglické fóru o Picasa a zde je výsledek přeložený translátorem. Vyrozuměl jsem z toho, že o problému vědí a snad koncem týdne ho odstraní.Translate z tohoto fóra:Dnes 24. března 2010, Google zaměstnance z tohoto oznámení:Identifikovali jsme problém. Nedávné změny v Gmail je příčinou "poslat fotografie pomocí Gmail"funkce v Picasa k nezdaru.Máme stanovit pro toto , že bude vytlačeno postupně pro všechny uživatele začínající začátkem příštího týdne. Budeme post zpět, jakmile zavádění je kompletní.Do té doby, můžete si vyzkoušet náš doporučená řešení pro sdílení. Omlouváme se zanepříjemnosti, může to způsobit.doplněno 26.03.10 19:57: Originální link: google.com/... 05.04.10 10:59: 5.dubna 2010 - odesílání fotek pomocí gmail v Picasa již funguje
turbo*

Ano, potvrzuji, ze to tak jak to prestalo fungovat, tak se to zase spravilo, takze presne vystizeny problem. Diky.

papene*

turbo vy picasu rozumíte?*modla*

turbo*

Uzivatelska znalost.

papene*

A ukládáte si tam taky fotky?

moncherry*
hodnocení

myslím že ano*cteni*

doplněno 08.05.10 14:37:

ještě dodatek, fotky tam ukládám a úpravy, vpisování textu do fotek odesílání jsou jednoduché.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]