Nejste přihlášen/a.
To je dobrej "správce sítě"... Ještě se jej vyptej na kryptování (WEP, WPA, WPA2)...
Počítač připoj do některého LAN portu, režim routeru nastav na AP a připoj jej do dané sítě - to je celé...
doplněno 11.12.12 12:04:Jo - pokud chceš notes připojovat přes wifi, pak ne režim AP, ale BRIDGE...
Děkuji za radu. Chci spíše dostat do místnosti signál pro mobil. Z noteboku mi sačí ta anténa. Tím kryptováním myslíš, co má všechno nastaveno, jako zabezpečení? Když najdu signál v mobilu, píše to zabezpečení WPA2-PSK-TKIP+CCMP. Chtěl jsem z poskytovatele dostat nějaké informace, ale varoval mě, že pokud budu v routeru nastavovat SSID na stejné jméno, tak tím můžu celou síť rozladit. Je to možné?
Ano - pokud budeš vytvářet vlastní síť, použij jiné jméno (a koukni i po jiných wifi v okolí), pokud budeš používat router v režimu bridge, použij SSID té sítě, kterou budeš ´nastavovat´... Každopádně ale použij jiný kanál - co nejvdálenější od těch ´silných´ v dosahu...
Tak bohužel. Stále stejný výsledek.
Po nastavení všech parametů se router tváří jako zdejší síť s plným signálem, ovšem k internetu se nemůžu připojit. Už nad tím sedím od soboty a pořád ten stejný výsledek.V nastavení zvolím static adresu, zadám ip zdejší sítě,podmasku také stejnou, bránu ip routeru, zabezpečení stejné jako správcovo, stejné heslo,dělám to správně?
Takže - na svůj router se připojíš...
Připojíš se i na router, který šíří wifi po baráku? Zkus ping na IP - jakou má odezvu...
doplněno 11.12.12 14:42:Start - Spustit, do pole napiš cmd (nebo command, podle verze Win), spustí se DOSové okno a tam napiš ping 192.168.100.100 (IP adresu pochopitelně toho routeru)...
doplněno 11.12.12 15:06:V nastavení LAN musíš dát první 3 byte stejné, jako má správcův router, poslední jiný - ideálně takový, který neni v DHCP scope... IP by ti měl přidělit ten správce...
doplněno 11.12.12 15:08:Kruciš - kecám - v nastavení LAN můžeš mít co chceš - do WAN musíš dát IP, kterou ti přidělí správce...
Ano na svůj router se připojím, na ten správcův ne. Promiń ale nevím jak se zkouší ping na IP
Dal jsem to do továrního nastavení. Takže na v nastavení LAN dám ip adresu stejnou jako má správce?
Takže, do LAN jsem nastavil ip routeru,jen jsem změnil poslední číslo z 1 na 2. Do WAN jsem nastavil DHCP a potvdil.Poté jsem ve wireles seting nastavil ssid správce+ stejný kanál. Ve wireles security jsem zadal stejné šifrování a stejné heslo jako správce.Poté jsem ve wireles nastavil WDS bridge a automaticky vyhledal přístupový bod správce. Vyjela mě MAC adresa.Vše jsem uložil a vypnul DHCP. Přesně podle toho návodu. Nyní v připojení vidím stejný SSID jako správce s plným signálem, ale druhé stejné SSID už nevidím. Ping ukazuje odeslání se nezdařilo chybný kod 1231.
Mobil se také nepřipojí
doplněno 11.12.12 15:24:A ještě vidím v připojení svůj router pod továrním označení s plným signálem
Tady jsem to našel na videu - tebe se týká konfigurace R2 , správce konfiguruje R1 ...
doplněno 11.12.12 17:15:Sakra -
odkaz na video najdu kde? Pokaždé, když to nastavím podle návodu, tak nakonec mi to oznámí připojen s omezením
ssid tvý sitě musí byt jiný třeba správce 2 dhcp vypni bude pracovat dhcp správce
doplněno 11.12.12 17:22:další věc tu tvou adresu (tzn adresu brány zvětšenou o1) nesmí správce přidělit někomu jinému
doplněno 11.12.12 17:29:to záleží na tom jestli chceš bridge nebo repeat ale v bridge modu ti nepujde telefon musel by jsi nahlásit správci jeho mac adresu
zkusím
doplněno 11.12.12 17:19:V tom mém návodě je ale při přechodu na WDS potřeba zadat SSID stejný, ale zkusím to
tyhle věci se vždycky nastavujou u obou tzn správcova routeru i tvým routeru současně
doplněno 11.12.12 20:47:V modu bridge to funguje jako AP s drátovým routerem- V modu repeater se další comp a telefon připojují přez wifi
Tak jsem dal jiný SSID a pořád stejný problém. K síti se připojím a iternet hlásí v ip4 - local
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.