Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

MS Office2007 - změna znakové sady

Od: kulich® odpovědí: 9 změna:

Zdravím,dá se v Office 2007 změnit znaková sada na středoevropskou? Mám problém s fontem a to se SouthernCE, všechna písmena se zobrazují jak mají, jen ě,č,ř se vždy zobrazí jako font Times New Roman. V mapě znaků přitom tyto písmena jsou a z této mapy jdou normálně použít a zobrazí se tak, jak mají, takže už mě napadá jen ta znaková sada, jestli ji náhodou nemám nastavenou jinak. Jen jsem právě nikde nenašel,zda se to změnit dá...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Záleží na písmu. Některá písma jsou jen v určité znakové sadě (například Západní)

hodnocení

Ono mě to právě přišlo divné, protože v práci máme pár starých noťasů s win2000 a office 97 a tam ten samý font je v pořádku, proto jsem se právě ptal na tu znakovou sadu

Mělo by to být dané fontem, přesto nastavení jazykové sady:

Kulaté tlačítko Office vlevo nahoře > vlevo dole Možnosti aplikace Word > Oblíbené a tam Jazykové nastavení

hodnocení

Jestli je tohle jediné nastavení, tak o tomhle vím a zkoušel jsem ho jako první a žádná změna. Ale děkuji za ochotu, musím se smířit s tím, že to prostě nepůjde. A jestli je to dáno jen fontem tak opravdu nechápu,proč v práci to nedělá problém a doma ano s tím totožným fontem, už jsem z toho jelen, to je zákon schválnosti *smich*

Pokud se jedná o stejnou instalaci Office a stejnou instalaci Windows, může česká verze fontu pocházet z instalce nějakého jiného programu.

alf*
hodnocení

0x

je to zvláštní, CE by mělo fungovat, porovnej na obou počítačích zda se jedná o stejné písmo - ovládací panely>písma a otevřít ten problémový nebo to neřeš a zkus si ho stáhnout hned ceskefonty.ic.cz/...

doplněno 20.03.10 21:41:

co to udělá když nejprve napíšeš problémový text a až poté změníš font?

hodnocení

Ne, nejedná se o stejnou instalaci windows ani office, doma mám XP a Office 2007 a v práci je starý Win 2000 a office 97 tuším.

Ono jde o to, že jsem si dělal pár šablon nějakých dokumentů, firma tento font používá na své interní věci a tak jsem to chtěl mít stejné, tak jsem si dal do noťasu v práci tenhle font a domů ten samý s tím, že něco si dodělám doma a hned hodím do PDF

A k poslední otázce můžu jen napsat, že po napsání problémových písmen s háčky, jejich označení a změně fontu zůstanou beze změny. No není to nic hrozného co bych životně potřeboval, jen mi to spíše vrtalo hlavou jak je to možné, že to tak zlobí. Počítačově zase tak negramotný nejsem, ale na tohle jsem teda nepřišel :)

Možností je vzít ten font z PC, kde jde čeština a nainstalovat ho do PC, kde je potřeba. V Office je tuším i možnost uložit přímo do dokumentu fonty, které jsou v něm použity.

hodnocení

Právě že v obou počítačích je totožný font z jednoho zdroje, ale bude to způsobeno tím MS Office 2007, zkoušel jsem Open Office a tam to jde jak má, ale Open Office mi zase nějak nesedí, nějak se v nich neorientuju, takže zkusím reinstall těch 2007 a uvidím

doplněno 22.03.10 18:36:

Takže nepomohlo ani odinstalování,smazání všech stop po Office,restart a nové naistalování. Holt mám smůlu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]