Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internetové připojení na cesty

Od: pavlos® odpovědí: 11 změna:

prosím,co potřebuju k tomu aby mi šel internet v NB i na cestách a výletech,jaké je nejlevnější připojení,doma mam wifi,dík

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

2x

Takhle se těžko radí, záleží na tom jak moc budeš připojení využívat, resp. kolik dat stáhneš. "Neomezená" (=datový limit řádově GB) připojení stojí většinou plus mínus 600 - 1000,- měsíčně, omezená (limit řádově stovky MB) 100,- - 300,-.

Operátoři také nabízejí různé balíčky, pevný net + mobilní atd., je toho celkem hodně.

Budeš potřebovat buď modem k notebooku, nebo si můžeš datový tarif objednat k "hlasové" SIM kartě a jako modem využít telefon.

Co se týče rychlosti tak ta není nijak extra u žádného operátora ani u typu připojení, ale obecně nejrychlejší je 3G a CDMA O2, následuje 4G T-Mobile, EDGE a poslední GPRS.

Zejména nejnovější 3G má slabé pokrytí a komerčně ho tuším zatím nabízí jen O2 a T-Mobile

hodnocení

díky za rady a nevíš,moc tomu nerozumím,když mi na NB ukazuje v pravo dole připojení k internetu ruzné cizí připojení tam se asi nedostanu,že

perda*

Tím asi máš na mysli wi-fi sítě. Do zabezpečených (je nutné heslo) se bez hesla nedostaneš. Nezabezpečené nejsou chráněny heslem, ale může tam být jiný druh ochrany proti neoprávněnému připojení.

Komplet otevřené a nezabezpečené sítě mají např. restaurace, které nabízejí zákazníkům připojení na internet.

hodnocení

a jak se vté restauraci k NB připojím potřebuju něco k tomu jsem laik

Necháš si zobrazit WiFi sítě ve svém okolí a k té žádoucí se prostě připojíš. Někdy jsou tyto sítě chráněny heslem, které ti obvykle, jakožto zákazníkovi, sdělí obsluhující personál.

Jednoduše je to zobrazeno třeba tu:

ped.muni.cz/...

Můžeš se bezplatně připojit k Free WiFi hotspotům. Dneska jsou už tato míst dost rozšířená. Rychlost není nijak závratná, ale na procházení interneetu a poštu to stačí. Volné připjení najdeš třeba v některých hyper a supermarketech, kavárnách, restaracích, velkých institucích, benzínových pumpách, nádraží... Připojit se dá i k soukromé nezabezpečené sítí, což ti ale moc nedoporučuji.

hodnocení

ajaký je typ zabezpečení WEP

marenka*
hodnocení

0x

Nevím jaké je nejlevnější, ale mě hodně naštval T-mobile. Drahý a pomalý *blee*

bena*
hodnocení

0x

O2 internet na cesty je dobrý.

hodnocení

ak vam všem děkuji

jik*
hodnocení

0x

Zdravím - nechci zbytečně pokládat novou otázku, tak se jí pokusím vložit zde. Upozorňuji, že se znalostmi v tomto oboru jsem naprostý laik.

Otázka zní - Jak či jaký internet si mám pořídit do nové chatičky, která je na samotě u lesa (žádné sítě). Chystám se dělat rozvody, tak nevím jak to mám udělat. Kdybych si pořídil wifi tak to funguje asi tak, že si doma umístím krabičku a žádné kabely netahám? Co by bylo asi nejlepší? Dík

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]