Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mam dotaz ohledne Ram pameti do pc. Potreboval bych si dokoupit pamet napr. ( Kingston ) a v pc mam ( Corsair ) zalezi na vyrobci pokud sou pameti uplne totozne? Myslim ti ze odpovidaji slotu, frekvenci, latency, kapacite, casovani proste vsemu ... Díky za rady a odpovedi
U pamětí je to vždycky sázka do loterie a nikdy není zaručeno, že spolu budou paměti spolupracovat. U stejného výrobce je podle mě větší šance, ale vývoj jde dopředu takovým tempem, že ani na to bych moc nespoléhal. Vždycky je lepší měnit paměť komplet.
doplněno 11.12.12 10:05:Gotreku, mně se to právě stalo. Ke 2GB jsem přidal 4GB. Při spuštění všechno OK. Po dalších spuštěních se PC zpomaloval a vyskytovaly se různé problémy. Když jsem se podíval na paměť, tak tam najednou byly jenom 2GB. Takže ty původní 2GB musely pryč.
Dobrý den, u počítačů skládáných samodomo se mi nestalo, že by se paměti různých výrobců hádaly a vždy fungovaly tak jak mají. U značkových PC (prodávaných jako komplet, např. svého času Compaq, Dell) bylo nutné vždy použít originální paměť stejného výrobce.
Nicméně jak píše rádce přede mnou, je to občas sázka do loterie.
Já jsem s tím nikdy problém neměl. Měl jsem počítač s dvouma dual-channely. A byly tam RAMky 3 různých velikostí (1x256, 2x512, 1x1024), třech značek (Zeppelin, 2x Kingston a Samsung), žádnej dual kit a všechno fungovalo Rychlost PC moc nestoupla, protože tam byl starej procesor... (Ale třeba Google SketchUp najednou projel krásně složitý modely)
Ale myslím, že pokud nemáš nějakej super high-end PC na nejnovější hry, tak je to celkem fuk. Na střih videa a jiný věci, který potřebujou hafo dočasný paměti, tak že jí zaplní a pak pomalu vybíraji je to asi jedno
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.