Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Restart PC

Od: arakain77* odpovědí: 11 změna:

Ahoj lidi.

Rád bych věděl proč se v průběhu nějaké práce sám PC restartuje.Dále mne zajímá proč pomalu nabíhá při zapnutí.Taky se mi stává že obrazovka blikne a načítá od zčátku.Jak zjistím nějaký virus,který v PC zřejmě je?Dále bych chtěl poradit jakými programy nejlépe ochránit PC před viry a podobným šme...jde...m.Nejlépe jak ty programy dát dohromady,aby mi ochrana fungovala,jak má.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rob*
hodnocení

0x

Ahoj, řešil jsem problém s restartováním také. Nakonec jsem dal na radu spidera. Zatím stroj drží a nerestartuje se, je fakt že jsem nastavení přehazoval dnes ráno. Byl problém se SATA řadičem.

Projdi si kdyžtak tuto diskuzi, jestli nemáš podobný problém:

poradte.cz/...

hodnocení

0x

Potřebuješ Antivirový program: AVG, Avast ...

Program na Spyware: Ad-Aware, Spyboot ...

Kvalitní Firewall: Sunbelt personal firewall, ZoneAlarm, Comodo...

K restartu může dojít vlivem spousty věcí, nedáse jednoznačně odpovědět. Pokud máš systém nainstalován už nějakou delší dobu, serfuješ po internetu a uvedené programy v PC nemáš, bude asi nejlepší udělat reinstalaci operačního systému. Při té příležitosti rozdělej skříň PC a odstraň zevnitř prach.

bena*

Já doporučuji tuto bezpečnostní konfiguraci:

Antivir: avast! (AVG je lhář) nebo pokud by avast! nevyhovoval tak Microsoft Security Essentials.

Antispyware: SpywareBlaster(avast! obsahuje antispyware ochranu - tyto programy jsou na imunizaci internetových prohlížečů Internet Explorer a Mozilla Firefox a také systému). Pokud by Vám SpywareBlaster nevyhovoval, tak zkuste Spybot S&D.

Firewall: (Sunbelt) Personal Firewall nebo Comodo Firewall nebo Outpost Personal Firewall

Hlídač počítače: WinPatrol

Jinak hlavně nemějte dva a více antivirů a dalších bezpečnostních programů.

Pokud si chcete ověřit, jak je Váš počítač zabezpečen, zkuste test AGERIT - test.bezpecnosti.cz/... a program PC Security Test 2007 - ale vše je orientační.

Jinak na prvním místě je vždy zdravý rozum a až na druhém bezpečnostní programy.

doplněno 17.03.10 14:02:

Jinak na zrychlení systému je dobré použít Advanced SystemCare a vše vyčistit.

Jinak mohu Vás poprosit o stažení programu HijackThis?

Jak zacházet s programem HijackThis?

Stáhneme si program HijackThis (například zde: hijackthis.de/... a spustíme instalační program. Nyní proběhne instalace. Pak HijackThis spustíme a klikneme na Do a System scan and save Logfile. Nyní proběhne scan (test), který netrvá déle než 1 minutu, většinou je hotový za 20 vteřin. Po scanu (testu) se otevře Poznámkový blok. Obsah zkopírujeme a vložíme na fórum. Pak se na to mrknu.
Až pošlu výsledky, tak otevřete HijackThis a kliknete na Do a System scan only. Po scanu zaškrtnete to, co Vám bylo řečeno ať fixnete. Až bude vše zaškrtané, tak klikněte dole na tlačítko Fix Checked.

bruk600*
hodnocení

0x

U problémů s PC je třeba nejprve oddělit problémy s HW a SW. Pokud při startu nabíhá PC na několikrát a případně pomalu, tak bych hledal problém v HW. Prostě těsně po zapnutí ještě neběží systém,ale startuje to přes bios a tak to viry nemohou ovlivnit. Která komponento to dělá je třeba zjistit experimentováním.

doplněno 17.03.10 13:57:

Pokud je to vše pomalým náběhem systému, tak je skutečně dobré to vše přeinstalovat.

arakain77*
hodnocení

Díky moc všem.Něco s tím už provedu.Ještě donedávna jsem měl Awast,s kterým jsem byl nad míru spokojen.Taky chci vědět,jak smazat veškeré bezpečnostní prvky v PC tak aby po nich nezůstaly žádné stopy a nahradit je novými.

bena*

Odinstalovat to pomocí Přidat nebo Odebrat programy. Stáhnout CCleaner a vyčistit počítač.

jak jsem říkal, doporučuji tuto konfiguraci:

Antivir: avast! (AVG je lhář) nebo pokud by avast! nevyhovoval tak Microsoft Security Essentials.

Antispyware: SpywareBlaster(avast! obsahuje antispyware ochranu - tyto programy jsou na imunizaci internetových prohlížečů Internet Explorer a Mozilla Firefox a také systému). Pokud by Vám SpywareBlaster nevyhovoval, tak zkuste Spybot S&D.

Firewall: (Sunbelt) Personal Firewall nebo Comodo Firewall nebo Outpost Personal Firewall

Hlídač počítače: WinPatrol

cannibl*

jak bezpečnostní prvky? Toto jsem nějak nepochopil. Odstraňovat můžeš tím že to odinstaluješ a pak smažeš z registrů a ze složky local setting Tím zahladíš stopy po tom že jsi daný program vůbec měl. Avas je dobrý můžeš s ním dále pokračovat a jestli máš legání windows tak můžeš zkusoit i microsoft serurity

bena*

Programy, pokud odinstalujete, tak v počítačích občas bývají zbytky po nich v podobě špatných záznamů v registru.

KROK1: Odinstalovat

KROK2: Pokud instalátor vyžaduje restart, tak restartovat

KORK3: Spustit CCleaner nebo jiný podobný program a počítač vyčitstit.

Microsoft Security Essentials - ten je také výborný, ale spíš preferuji avast!.

cannibl*

ccleaner nevyčití všechno, většinou je potřeba vlézt do registru osobně a pročistit. Samozřejmě laikům nedoporučuji mohly by vážně poškodit systém. Jestli mohu doporučit tak TunerUp Utilities 2008 používám já a jsem spokojen. Mam pocit že je to trial takže po zkušební dobu , zakoupit nebo ...

bena*

TuneUp Utlities 2008 má, dokonce legální a jsem s ním spokojen. CCleaner doporučuju, protože je docela jednoduchý a nezabírá moc místa a taky je nenáročný, a lze jej spustit i na prehistorik Win98SE.

cannibl*

dokonce se nemusí instalovat. Ale jedná se tu o to že dokáže i uškodit, když se zaškrtnou některé nástroje na odstranění (konkrétně to může spomalit tolik počítač že se bude musetr znovu nainstalovaT) ale i přes ten tuner stále něco zůstává zachováno v registrů a proto je to potřeba odstranit ručně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]