Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastavení wifi na notebooku

Od: moniika* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, mám notebook Acer 3692Wlmi s integrovanou wifi kartou, pořídila jsem si k notebooku kvalitnější wifi přijímač (ALFA AWUSH036), nainstalovala jsem drivery, ale internet nejede. Zobrazí se mi spousta nezabezpečených sití, ale po chvíli připojování se mi napíše omezené nebo žádné připojení, je třeba v pc něco nastavit nebo změnit?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

0x

A připojuješ se do sítě do které máš přístup? To, že se síť hlásí jako nezabezpečená ještě neznamená, že je možné se do ní připojit a už vůbec ne to, že je v síti dostupný internet.

moniika*
hodnocení

Přístup nemám, ale zkoušela jsem se připojit i k wifi v nedaleké restauraci(nemá nijak zašifrovaný přístup) a taky nic, tak nevím...

perda*
A na interní wi-fi kartu notebooku připojení funguje? Ta Tvoje nová USB wi-fi karta není tak úplně standardní, alespoň co jsem se dočetl, možná bude potřeba nějaké další nastavení, ale nic kloudného jsem nenašel.
moniika*
hodnocení

na interní jede, pokud je teda v dosahu nějaká síť (domá chytnu na interní tak 4,ale zabezpečené) a na tu Alfu tak kolem 20 sítí, zřejmě asi teda bude chyba u té Alfy, ale netuším kde :(

cannibl*
hodnocení

0x

to nemusí být chyba na tvé straně ale na straně vysílače. Jsou uživatelé, kteří zdílí internetové připojení přímo přes notebook nebo mají wifi router, díky kterému vysílají ale je zaheslovaný, protože nechtějí aby se někdo k nim připojil. Mají to proto aby mohly se svým notebookem být připojeni odkudkoliv z bytu (baráku) je možné se dohodnout s uživatelem, který daný signál vysílá

alf*
hodnocení

0x

rozumím tomu dobře že sis koupila lepší wifi abys mohla ukrást připojení ale nic jsi si o tom dopředu nezjistila. Pozor také na generální povolení.

Jaké připojení k netu máš doma?

moniika*
hodnocení

Krást ne :o) Jen je tu v okolí spousta volných sítí, na které se dá normálně připojit, ale na wifi kartu v notebooku jsem nenašla žádnou, tak jsem potřebovala něco výkonějšího.

Normální připojení doma máme od Volného přes telefon

hodnocení

0x

Pozor většinou pokud si človek koupi a nainstaluje USB wifinku tak se nainstaluje spolu s ni i program na ovladaní který blokuje nastavení ve windows!

pavka76*

Jojo taky jsem s tím bojoval u TPlinku. Standartně se instaloval driver + client utilites. Ale je potřeba nainstalovat jen ten ovladač -jinak to win nemohl rozchodit-přesně jak píšete (viděl sítě,ale nepřipojil).

hodnocení

0x

především musíte mít vlastní modem, který Vám umožní příjem internetu. To, že je kolem Vás několi wifi sití nic neznamená, a většinou bývají kódovány tak, aby se k nim nikdo připojit nemohl. Je to stejné jako když nenecháte klíče od auta v zapalování a auto zamykáte, tj. nechcete aby Vám někdo jezdil s Vašim autem. Samozřejmě pokud je u Vás wifi internet přímo, musíte se s jeho poskytovatelem dohodnout na podmínkách k přístupu (platby a hesla). Vaše vlastní wifi se nastavuje přes http:"IP adresa wifi" při prvním nastavení se přihlašujete jako admin a heslo je admin a po nastavení si změníte heslo a jméno na vlastní (je to v návodu). Toto platí např. pro připojení k Vašemu domácímu routeru, pokud jej máte, a pro vytvoření vlastní wifi sítě s např. vašim jménem. Doufám, že jste si nemyslela, že se připojíte k wifi souseda a pojede vám např. internet . . .. *smich* obecně okolní sítě jsou kódovány hesly a v druhém kroku lze omezovat připojení k wifi síti přes IP adresu zařízení. Takže si můžete síť nastavit tak, aby se k ní připojil jen a jedině Váš PC notebook a nebo další zařízení se specifikovanou IP adresou a ostatní mimo seznam povolených IP mají smůlu. Je v tom logika ne? Jinak by se k Vám připojil kde kdo, vybrakoval Vám PC a v nejlepším případě i zaviroval. Což asi nechete. S pozdravem Mira.

Ta filtrace přístupu neprobíhá na základě IP adresy ale MAC adresy síťového zařízení. IP adresu si můžeš nastavit jakou chceš...

Asi máš (máte) pravdu, ale včera sem to s kolegou nastavoval, a je tam i možnost zadání seznamu povolených připojených zařízení přes jejich unikátní adresu. Nastavil jsem tam jen adrsu svýho PC a jiný zařízení (pokusně mobil) se k síti nepřihlásilo, protože proběhla právě tak kontrola seznamu povolených připojených zařízení a tam je jen to moje PC. Seznam povolených zařízení se dá samozřejmě měnit (přidávat) mové (v nastavení wifi routeru).

Ano, to maj routery občas taky, ale ne z důvodu zabezpečení sítě, ale na restrikce- povolení přístupu k internetu v určitou dobu určitým pracovním stanicím v síti.Některé firmy to mají třeba přes linuxové servery který fungují jako router a tak to nastavují, ale poslední dobou je to na nějakých soho routerech, tedy zařízeních pro malé firmy a domácnosti

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]