Nejste přihlášen/a.
Jedná se mně o program na panoramatické fotky 360 stupňů (v ploše-planetky) jako je údajně HUGIN. Bohužel nemohu sehnat manuál a nijak se mně to nedaří.
Otázkou je, co má jg® přímo na mysli - jestli program, který udělá panoramatické fotografie, nebo program, který udělá panoramatickou fotku "spojenou z obou stran", kterou jde prohlížet např. pohybem myší...
Pokud jde o první případ, doporučuji Autopano Giga/Pro nebo ArcSoft Panorama Maker. Bohužel jsou to placené programy, ale výsledky jsem s nimi měl vždy nejlepší. V Autopano Giga/Pro si člověk může různě "hrát" a piplat výsledek k dokonalosti. ArcSoft Panorama maker je celkem jednoduchý program, kde není třeba něco složitě nastavovat a výsledek bývá velice dobrý. Image Composite Editor jsem také zkoušel, ale nějak mě za srdce nechytil.
Pokud měl jg® na mysli ten druhý případ, tak takový konkrétní program neznám (ačkoli určitě existuje) a celkem by mě zajímalo, čím by to šlo udělat.
Mám na mysli panoramatickou fotku spojenou do kruhu bez možnosti prohlížení. Pouze na plocho ve 2D.
No pokud má být "na plocho ve 2D" a "do kruhu", tak to podle mě bez možnosti prohlížení nejde. Vždycky Vám bude fotka v jednom místě začínat a v jednom místě končit...
doplněno 12.12.12 17:42:A nebo máte na mysli, že uděláte 360 stupňovou fotku, tu vytisknete a na krajích slepíte?
Mně připadá, že by dotaz mohl být i na to, jakým způsobem spojit fotky nejlíp k sobě poté, co se na jednom místě otočíte do všech stran a uděláte sérii fotek. Tak jako aby ten výsledný obrázek pak měl stejné barvy, světlost, hezky to navazovalo, přechody nebylo vidět, pak se to nějak rozumně ořízlo do výsledného rámečku. A tak no.
Nevím, jestli na to něco takového automatizovaného je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.