Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás,
chtěl jsem se zeptat na možnou příčinu nefunkčnosti netbooka. Mam nějakou představu ale potřeboval bych vědět jestli se to bude shodovat s tím mým. Při zapnutí netbooka naběhne úplně stejná tabulka jako při stisknutí F8:
nouzový režim
poslední známá konfigurace
spustit běžným způsobem
Ať se klikne na cokoliv z toho tak se pc sekne (nezobrazí vůbec nic)
Netbook je zhruba rok starý
V tom případě doporučuji se pokusit o opravnou instalaci operačního systému. Pokud to nepomůže, tak plnou instalaci. Když i ta selže, je chyba v HW.
jo ale potřeboval bych poradit v čem zhruba mam něco namysli jen jestli jsi stejného názoru nebo ne. Protože to vůbec nereaguje. Obrazovka je po startu chvíli černá a hned tam naběhne tabulka jako u F8
jakákoliv oprava ani by nebyla možná, protože se nedá dostat do biosu a nastavit bootování
Hele, máš to asi rok starý, co se obrátit na prodejce s reklamací? Ušetříš si spoustu času a starostí. Pokud se nedostaneš do BIOSu, nenastavíš bootování a nic nepřeinstaluješ. Není na disku nějaký záložní oddíl, kde je uložen operační systém pro případ nutné obnovy?
no reklamace není. Kámoš jí ztratil, protože to je jeho netbook. Jinak by se to poslalo na reklamaci. Jinak není na škodu zjistit co to je, protože když se to pak stane normálně tak už bude pravděpodobné kde je daná chyba. I to se skoušelo a nic. Naběhne jen tá stránka s nouzovým režimem a nic
To není stránka s nouzovým režimem, to je jen "rozcestník" co chceš spustit. To k tomu není vůbec žádný doklad, kterým by se dokázalo, že je to ještě v záruce?
právě že ne. Jo já vím já to jen blbě formulovat. Právě nic k tomu není. Nikdo nečekal že se to podělá
Člověče nevím, snad jen zkusit vyndat disk a natlačit tam image operačního systému z jiného funkčního stroje.
dík za radu a snahu dávám bodíky. Jinak teda vyndám disk zapojím do pc. Přetáhnu image a pak zase zandám jo? bootování klasicky z disku a smustí se automaticky instalace jo? Já mam pocit že je v háji základní deska, protože to ani neukáže co je za součástky v pc jako to je to vždycky
No když se ti po restartu ukáže až ta nabídka s výběrem, tak základní kontrolou HW to prošlo. Ta se provádí hned na začátku.
Instalace se ti nespustí, spustí se ti nakopírovaný a již nainstalovaný operační systém z jiného stroje. V podstatě tam ale můžeš dát disk z jiného stroje hned a zkusit to spustit. Poku pojede, je chyba v disku samotném nebo jen operačním systému. To zjistíš později.
díky ozkoušíme. Takže instalačku windoews má obsahovat to iso nebo už nainstalovaný windows, protože to by bylo asi trošku riskantní ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.