Nejste přihlášen/a.
Kdyz hraju nejakou narocnejsi hru jako je Call of Duty 6 nebo R.U.S.E tak mi po 5ti minutach hrani zcerna obrazovka. Po 10i sekundach naskovi opet dana hra. Do minuty se stane to same. este jednou a potom se PC totalne zasekne a pomuze jen tvrdy restart. Drive i ty narocnejsi hry sli v pohode nic tomu nebylo ale az tak po pul roce se to zacaloí dit skoro u vsech krome nenarocnych her jako Warcraft III, Counter Strike 1.6 nebo TrackMania. Kdyz to drive jelo v pohode tak to asi komponenty neni. Prqach jsem vycistil pomoci stlaceneho vzduchu zmenil jsem windows ale porad nic. Stale to same.
Prosim poradte nekdo.
Jaký máte operační systém a jak dlouho je nainstalován? Používáte kvaltiní a aktuální antivir?
1. Zkontrolujte pořádně anitvirem všechny disky
2. Udělejte totéž s nějakým kvalitním antispywarem
3. Zkuste nainstalovat poslední verzi ovladačů grafiky
4. Pokud máte OS nainstalován delší dobu, stává se nestabilním. Je možné, že budete muset provést reinstalaci OS.
CPU: DualCore AMD Athlon 64 X3, 2,1 GHz
Graficka karta: Radeon X1650 (256 MB)
RAM: 1,00 Gb
Antivir: Pouzivam Eset Smart Security Verze: 4.0.314 Datum virové databáze: 2.3.2009
Žádné viry v PC nejsou.
Píšete, že dřív i ty náročnější hry šly OK. Předpokládám, že to "dřív" znamená na původním OS... to byly XP?
Jen mě ještě tak napadá... ty Win 7 máte kterou verzi? 32 nebo 64 bit? Home, Prof...?
Zkuste stáhnout poslední ovladače ke grafice, jak jsem Vám psal. Co je mi známo, tak některé Radeony mají pod Win7 občas problémy.
Drive jsem mel XP ale tam jeli normalne napriklad Half-life 2 tam 2 roky v pohode jelo bez problemu.
Kdyz jsem si nechal vycistit pc tak jsem se rozhodl pro win 7 spise z duvodu ze mi blbly ty hry.
Win 7 mam 64 bit ultimate.
Ovladace stahnu
plno lidí má problémy s windows 7. Co vím tak by to stačilo jen pořádně sestříhat, aby běželo jen to nejdůležitější. Nebo ti to ty hry nestíhaj, protože jestli jsem to dobře pochopil, tak dříve jsi nehrál tyto hry až ted na novém os. Takže to bude nejspíše hw počítače
Pokud ti počítač blbnul jen při hrách, může to být:
- vadný driver na grafickou kartu
- vadná grafická karta
- vadná komponenta, která vlivem zátěže způsobuje uvedný problém.
Když ti to dělalo na obou systémech (doufám, že stejně) dá se SW vyloučit. V tom případě to bude problém HW.
Píšeš, že na XP ti jely hry v pohodě a pak, že ti blbly, Tak jak to teda je?
Operační paměti je pouze 1 GB, což je na samotný běh Win7 málo, ne tak na hraní her. Máš nainstalované aktualizace na operační systém?
Hry blbly jak na starem tak na novem OS. To ze je ramka mala vim ale hry blbly i pred rokem kdyz jsem mel stejnou PC sestavu a stejnej OS. A aktualizace nemam.
no co jsem pochopil tak tyhle hry co hraje, nehrál dříve. dříve hrál half life a takové. a ted až hraje tyhle nároné. když mu blbli ty staré tak je jasné že budou blbnout i ty nové
doplněno 15.03.10 20:25:dokoupit ram doporučuji
Blbne a blblo mi : R.U.S.E, WoW, Call of duty 4, Call of duty 6, Half-Life 2 atd... tim ze jsem v predchozich odpovedich napsal HL2 jsem jen doplnoval hry co mi blbly a blbnou. Proste jediny hry co mi v pohode jedou jsou: Warcraft 3, TrackMania a CS.
Ale... proc ramku? driv mi na uplne stejne sestavenem PC hry jeli a pak prestali normalne slapat... co se mohlo behem te doby stat? co se mohlo stat s ramkou? OPOTREBENI? :-S
Proč nemáš nainstalované aktualizace na oeprační systém? To bych ti určitě doporučil.
Nainstaluj si benchmark na grafiku (a můžeš rovnou otestovat i CPU a RAM) a spusť ho. Pokud to při některém z nich spadne, budem vědět, kde je asi chyba. Také by to chtělo sledovat teploty v PC (CPU, GPU, MB, HDD...)
Ahoj mám úplně stejný problé jako kdybych to psal já mel jsem taky xp vse ok, ted am win 7 prof 32 bit. a uz mi ty narocnejsi hry padaj jak uz bylo zmineno padaj treba i pri 50 fps. Mam :
E8400 3 Ghz
4Gb ram
8800 GT 512
Win 7 prof. 32 bit.
mam nejnovejsi ovladace
no ty to máš aspon s lepší pamětí. No doporučuji vrátit zpět XP když víte v čem je problém, tak řešeního se dopídit ve windows 7 by mohlo být trošku zdlouhavé a ještě k tomu neúspěšné
V tom případě může být problém s Windows 7. Ono hraní her pod tímto operačním systém je tak trochu sázka do loterie. Novější hry problém mít nebudou, ale u starších se to vyloučit nedá. Poku nepomůže nějaký patch od výrobce, drivery nebo kompatibilní mód, těžko se hledá řešení.
no mi jsme přes windows 7 hrály strongholdy, star wars a v pohodě. Spíše to bude asi určitou verzí windows 7
to je dobrý nápad, ale když to blblo i na xp tak by to asi neházelo žádný problém je potřeba kdy to zyčalo blbnout aby se dala určit příčina
mozna to bude teplotou ze se zahreje moc grafika a nestiha chladit nevim jestli cistis obcas tak 3-4x do roka pc od prachu ja mel problem ze se mi vypinalo pc nevedel jsem proc otevrel jsem ho vycistil bylo tam hodne prachu a uz je to v pohode tak se treba podivej na to,zrovna kamos kuoval garfiku ma malou bednu a vypinala se moc se mu zahrivalo ted ji otevrenou a jede
mozna nebude stacit jen profouknout ja na to mel jeste stetec abych se dostal vsude tak poradne kdyz uz
Tak jsem dukladne profoukl i projel stetcem cely pocitac. A byl jsem nadcenej do chvile kdyz zase naskocila cerna obrazovka (ALE TED PO 15 minutach) Nevim co s tim, ale asi rozsirim RAMku. Nebo co by jste udelaly vy?
tak ja to vyresil tim ze jsem jeden vetrak umistil do bedny tak aby foukal ven cili odsaval vzduch zevnitr a na druhe strane bedny take jeden ktery fouka dovnitr tim se udela takovy pruvan a proudi vice vzduchu vetraky musi byt jeden do le a jeden nahore nebo jinak,ne naproti sobe rozumite mi? tim jsem to vyresil jinak mysli ze mate spatne chlazeni pokud aspon trochu pomohlo to vycisteni jeste zkuste hrat s otevrenou bednou
To zni zajimave. Skusim hrat s tou otevrenou bednou a dam vedet. Potom kdyztak koupim vetraky.
V případě funkčních ventilátorů bok skříně neotvírej. Naruší se tím cirkulace vzduchu. Přehřívat se ti může grafika nebo CPU; případně ještě zdroj.
Ahojky
Mam podobny problem,po chvilce hrani mi zcerna obrazovka a kontrolka monitoru zacne blikat jako kdyz je PC vyple.Zvuk je nejakou dobu jeste funkcni a pak se restartuje cele PC,ale nez se to restartuje tak to trva par minut,takze mackam restart abych to urychlil.Budu vdecny za kazdou radu,dekuji moc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.