Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat, jaké máte zkušenosti s antivirem Avast Home Edition, verze 5? Na Avast jsem již zvyklý, nějakou dobu ho již používám, ale protože mám zatím verzi 4.8 a končí mi licenční klíč, chci se zeptat, zda by nebylo lepší tuto verzi odinstalovat a naistalovat verzi 5, tedy tu nejnovější? Ptám se proto, že ne vždy všechny novinky jsou dobré, například novější verze prohlížeče Mozilla uživatelům příliš nevyhovuje...
Díky za názory.
Pokud máš s Avastem dobrou zkušenost,tak nevidím důvod ho měnit.Radu typu "nic ti nenašel,tak ho vyměň za jiný" považuji za hloupou.Já mám taky Avasta a od doby co ho mám,jsem vir neměl.Ale upozornil mě jeho rez.štít na případné problémy.Proto si ho cením.Před Avastem jsem měl placenýho AVG,a ikdyž jsem věděl,že mám jistě v PC virus,tak antivir se tvářil,jako by nic.Na Avasta nedám dopustit.
neříkám že když ti nic nenašel. Narážím na to že mohl něco vynechat. To že nic nenašel, neznamená že tam nic není. Já avast používal, a hodlám se k němu vrátit časem. Vím že mít jeden antivirový program celou dobu není zrovna nejlepší řešení
Ano, na to jsem se již díval, ale mně nezajímá, co je lepší, jestli AVG či Avast, případně jak Avast odinstalovat, ale uživatelské zkušenosti s verzí 5. Jaká je, jestli jsou s ní uživatelé spokojeni...
Kamarád na něho nedá dopustit, na počítači je prakticky stále, nijak se v brouzdání na netu neomezuje a nemá problémy. Při přechodu z nižší verze na verzi 5 pouze přeinstaloval, původní verzi neodinstalovával. Podotýkám, že na počítači není žádný začátečník.
Osobně mám Eset Smart Security, při přechodu na vyšší verzi také jen přeinstaluji. Pouze při změně na zcela nový antivirový program vše odinstaluji, vyčistím PC vč. registru (v nouzovém režimu) a teprve instaluji nový program
Nechci se Vás nijak dotknout, ale ESET Smart Security nemá kvalitní firewall. Sice je lepší než ten Windowsácký co je ve WinXP a Vista (Sedmičky už mají lepší firewall než Xpéčka a Visty).
Já tyhlety komplexní bezpečností balíčky osobně rád nemám, byť výrobci těchto balíčků neustále vytrubují "Budete zabezpečeni, že Vás nic neohrozí, atd.). Ale některé balíčky mají mizerný firewall nebo mizerný antivir, atd.
Takže já bych osobně si nikdy žádný komplexní bezpečnostní balík nekoupil. Proto třeba nemám avast! Internet Security, ale avast! Pro ne z toho důvodu, že bych neměl peníze, ale z toho důvodu, že avast! Internet Security má mizerný firewall zhruba stejně jako další komplaxní bez. bal., například jako ESET Smart Security, či AVG Internet Security...
Já nebráním nikomu je používat, je to čistě můj názor, který rád komukli řeknu.
To zas bude ... co uživatel, to názor:D
Každopádně při změně antiviru si stáhněte ten co budete chtít, poté se odpojte od sítě a odinstalujte stávající, třeba přes: slunecnice.cz/... a pak nainstalujte nový.
Já jsem velký příznivce avastu a sám jej létaletoucí používám, jen mám jinou edici, a to verzi Pro. Vždycky jsem ochoten zaplatit si licenci na 3 roky. Ale ve své free verzi je avast! výborný.
Pár tipů na slušné zabezepčení počítače:
Nainstalujte firewall - výborné firewally jsou (Sunbelt) Kerio Personal Firewall, Outpost Firewall Free, COMODO Firewall a PC Tools Firewall. Já používám Kerio Personal Firewall.
Nainstalujte program SpywareBlaster - ten imunizuje internetové prohlížeče Internet Explorer a Mozilla Firefox a také systém proti nebezpečným souborům. Program 1× za 14 aktualizujte.
Nainstalujte program WinPatrol - je to jakýsi hlídací pes počítače.
Také nezapomeňte v počítači zapnout funci Zabránění spuštění dat pro všechny programy (DEP). Ta se spouští Start→Ovládací Panely→Systém→Upřesnit→Výkon→Nastavení→Zabránění spuštění dat.
doplněno 15.03.10 20:40:Program SpywareBlaster 1× za 14 dní aktualizujte.
Odpověď hlavně pro bena: O tom, že ESS nemá příliš kvalitní firewall vím, přesto jsem několik let neměla v PC nic horšího, jak tracking cookies, žádné zpomalování PC, blokování oken, nestadardní chování PC (což se objevilo jen jedenkrát, když jsem chtěla vyzkoušet nový antivir od Microsoftu). Nijak se při brouzdání internetem neomezuji, často vyhledávám odpovědi na dotazy pro uživatele na fórech, občas kouknu i na warez co je tam nového. Firewall mám nastavený podle sebe a i když jsou na něj ne právě dobré recenze, nemíním měnit nic, co funguje (u mne), protože většinou zbytečně do toho, co funguje, nevrtám.
Již několikrát jsem si všimla, že doporučujete stále stejné programy, nic proti tomu, zřejmě s nimi máte podobně dobré zkušenosti, jako já se svými. Nevím, jak je na tom Spyware Blaster dnes, dřív byl jenom v angličtině, používala jsem ho dlouho, většinou se doporučuje používat společně se Spybotem, který dnes již také imunizuje internetové prohlížeče a tak mi plně ke kontrolám dostačuje, navíc je v češtině, což mnohým uživatelům třeba vyhovuje víc (mně angličtina nevadí) a nepotřebuji tedy o program navíc.
Takže můj názor je ten, že neexistuje jedno jediné slušné zabezpečení PC, preventivně kontroluji mimo zmíněný Spybot i s MalwareBytes Antimalware, občas s IOBit, - programů je spousta, ale vždycky především záleží na zodpovědném chování uživatele, neklikat na vše, co se nabízí, při instalaci čehokoliv koukat a číst, co se instaluje (potom se mi nemůže stát, že nainstaluji toolbar, kterého se jen obtížně zbavuje) - prostě používat vedle programů hlavně hlavu
Malware Bytes je skvělý, mám ho jako rezervu, kdyby náhodou...
SpywareBlaster - to by snad nebylo nutné dávat do jiných jazyků - program je velice jednoduchý, ale dobrý, mám s ním velké zkušenosti.
Spybot je také vynikající, konkurence schopný. Dříve jsem ho používal.
IObit - to je šmejd - nemám s nim dobré zkušenosti.
Ano, hlavní roli hraje zdravý rozum, bezpečností programy jsou až na druhém místě. To by měl každý vědět.
Neznalost, ta přeci neomlouvá.
Antivir od Microsoftu mohu doporučit - testoval jsem ho na Virutálním počítači s OS WinXP a musím říct, že má velmi pěkně udělané uživatelské rozhraní, které je jednoduché.
Microsoft Security Essentials je docela podařený program.
Cannibl - shoduji se s Vámi - AVG je lhář a nechápu, jak ho někdo může používat. (oni ho hlavně používají na školách a ve zdravotnictví - maj pro ně speciální slevy, tak to kupujou, ale nevěděj, co je to za švejd - "ávégéčko", mpffh)
právě na to se musí speciálně. Je to od microsoftu a ty vědí kam dané soubory rozházet
Ale dá se to sice to zabere trochu času
no ale když se nainstaluje firewall tak pak nestačí odklikávat. Protože at se spustí cokoliv tak ti to zahlasí o potvrzení. Já to měl a dal jsem pryč protože mi to lezlo krkem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.