Nejste přihlášen/a.
Zdravím...
Když najedu na START a potom DOKUMENTY tak tam mám několik složek. Zajímalo by mě jak můžu soubory v DOWNLOADS roztřídit na nějaké další podskupiny. Mám tam například nějaké písničky, Jak je dostanu do složky Hudba? Zkoušel jsem to pravým myšítkem ale bohužel nic...
nebude jednodušší, pokud není tedy k dispozici třeba Total comm tak Win+E a pak si najít a označit soubory a Ctrl C (pro kopírování) nebo Ctrl X (pokud se mají přesunout) a poté v cílové složce Ctrl V
Tím Total comm myslíte Total Commander? Tak ten tam mám ale vůbec ale vůbec nevím co to je a na co to je... Já sem si myslel že z mojí otázky bude poznat že sem začátečník... Tím Win+E to asi půjde. Ve složce DOWNLOADS mám 65složek. Jak je mám označovat k přesunutí? Dík.
Ve složce Downloads si označ (vyber levým myšítkem jeden soubor) stiskni Ctrl+A, tím vybereš všechny soubory, potom stiskni Ctrl+C, tím je zkopíruješ do schránky.
Otevři složku, kam je chceš přesunout, ve složce klikni , abys ji aktivovat a dej Ctrl+V, tím vložíš všechny soubory zkopírované do schránky. To je vše
Vždycky koukám, abych se poučila, protože jsem beznadějný začátečník už 2 roky a určitě jím zůstanu do smrti.Ale já tyhle složky mám v ikonkách na ploše a to celé v jediné složce. A kdykoli něco stáhnu nebo potřebuju přesunou, a to dělám neustále, přetahuju to pravým myšítkem.
Cestou nejmenšího odporu.
omlouvám se-přetahuju to levým myšítkem
Tak bohužel mi to nejde. Můžete mi prosím popsat postup aspoň pro přesouvání každého souboru zvlášť ...
Něco děláš špatně, to není možné, jak to nejde, popiš přesně, jak to děláš.
Jinak každý soubor zvlášť: označit soubor klepnutím levého myšítka, klepnout pravým a dát Kopírovat, v nové složce kam chceš soubor přesunout klepnout pravým a dát Vložit
Sondaw díky zadařilo se ...
Akorát sem zjistil že mi zůstávají v DOWNLOAD ...
Jak vidím, už víte, jak na to, ty popisy jsou dobré. Ale stejně; máte-li k dispozici total commander, je škoda ho nevyužívat. To je vynikající file manažer, který je sice pacený, jeho zkušební verze ale funguje stále, jen při otevírání otravuje, ať si ho koupíte a nutí vás otevírat ho pokaždé jiným tlačitkem. Nevím, jakou verzi tam máte vy.
Když si ho otevřete, nabídne vám dva panely a v kažrém si můžete otevřít libovolnou složku podle vlastní volby. No a pak s nimi můžete dělat psí kusy: vytvářet nové složky, rozbalovat komprimované soubory, dokonce s vhodným pluginem, který je free, i vypalovat. Vás zajímá přesuny, to je jednoduché jako facka: v jednom panelu si otevřete složku, odkud chcete kopírovat/přesouvat, ve druhém cílovou složku, v té zdrojové označíte, co chcete kopírovat, stisknete F5 nebo F6 a soubory se zkopírují nebo přesunou. (Jen neklikat F8, to maže soubory. Ale on předem varuje a když vše selže, pořád je tu záchrana - koš.)
Ukázalo mi že to je verze 7.02.
Z vašeho popisu je to pro mě moc složitý... Já totiž co nevidím to si nezapamatuju ...
No ten popis je samozřejmě lepší krok za krokem, já spíš chtěl naznačit, co to dovede,
Jinak, verze je to jedna z posledních (i když ne úplně poslední). Máte ho registrovaný? Tedy zaplacený? To se pozná podle toho, že při startu se otevře rovnou aniž by psal něco jako klikněte na jedničku (přesně už si to nepamatuju) a nahoře na modré liště je krom verze (tedy u vás Total Commander 7.02 -)
za tou pomlčkou ještě jméno (na které je registrovaný).
Fidonet- Levým sem označil- pravým vyjmout a pak sem najel tam kam sem to chtěl dát -levým kliknul a pravým vložit ...
Ano, tak je to dobře. Záleží, v čem chceš se soubory pracovat. Průzkumníka najdeš v každých Windows, ale práce s ním není nijak záživná. Doporučovaný Total Commander je výborný dvoupanelový správce souborů, v češtině a práce s ním je velmi intuitivní.
Total Commander je šířen jako shareware. To znamená, že můžete program bezplatně používat po dobu 30 dní, po této době si ho musíte zakoupit, nebo přestat používat. Cena programu pro jednu osobu se pohybuje kolem 700-800Kč.
Ano, to jistě. Ale v tom přeci není problém. Když mi program vyhovuje a je v mých cenových možnostech, tak si ho zakoupím.
Jirbar reaguj na otázku a nééé na něco co sem nepatří ...
Seš jak naši politici : vytrháváš věci z kontextu ...
Pro ty kdo chtějí vědet o co jde poradte.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.