Nejste přihlášen/a.
Už mám těch modrých obrazovek dost
Když najedu do nástrojů pro správu - správa počítače - prohlížeč událostí, jsou tam popsány chyby za poslední hodinu-den...atd.
Ale jak je odstraňovat - opravovat?
Oprava systému přes F8 nepomáhá.
Přehrání komplet systému bych rád zvolil jako poslední možnost.
Stáhněte a vypalte si nějaké CDčko na opravu systému. Například avast! BART CD - úžasná věcička.
avast! BART CD je lepší koupit (jak jsem to udělal já ), ale stáhnout ho můžete zde:
uloz.to/... - to potom vypalte jako obraz disku na CD nebo DVD (například pomocí UltraISO, Ashampoo Burning Studio, Nera, ...)
avast! BART CD je založen na systému Windows XP. Ale ta modrá obrazovka v BARTu mi vrtá hlavou. To jste mě dostal
No zkuste v BIOSu zakázat ukládání mezipaměti (občas to pomáhá). Do BIOSu se nejčastěji dá dostat pomocí klávesy Del hned po zapnutí počítače.
Tohle vypadá na špatný hardware. Nemáte vadné paměti? Nebo není deska dokonce vadná?
doplněno 17.03.10 14:17:No jinak až tam bude nějaká BSOD (mod. obr.), tak napište technické údaje, který soubor to dělá - to vše je obsaženo.
Mělo by to být i toto:
(teď nevim jestli dvě nebo tři hvězdičky, ale to je jedno) *** STOP: 0xyyyyyyyy (0xyyyyyyyy, 0xyyyyyyyy, 0xyyyyyyyy, 0xyyyyyyyy), kde y=čísla a písmena.
Zde jsou chybové hlášky:
1. Po vložení DVD s Avast! BartCD a restatru NTB
STOP: 0x0000007B (0xF78DA640,0xC0000034,0x00000000,0x00000000)
2. Spuštění s příkaz.řádkem a zadání CHKDSK /F
STOP: 0x0000008E (0xC0000005,0x82A3BA3B,0x9C2D9C24,0x00000000)
Najít chybu v systému je jistě potěšující, ale zase za jakou cenu. Pokud chceš, můžeš si pak udělat po čisté instalaci image disku a případná další reinstalace pak bude daleko rychlejší. Tak to jsem kdysi dělal taky. Jenže k obnově jsem se skoro nikdy nedostal. Hardware jsem měnil časteji než obnovoval systém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.