Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám dotaz a prosím o odpověď.
Existuje nějaký program,který by dokázal zvýšit kvalitu fotky při skenování? Jde o to,že mám nastaveno vše na maximum,ale když fotku oskenuji,tak i při normální velikosti i člověk se zdravýma očima pozná,že ta oskenovaná fotka je dost nekvalitní.Jsou tam vidět ty jednotlivé pixely (body).Někdy je to lepší,jindy horší.Hledal jsem na www.slunecnice.cz ale tam jsem nic nenašel.Kdybyste někdo znal nějaký program nebo trik,budu moc rád.
Děkuji za radu.
pokud máš nastaveno max. hodnoty dpi scanneru, tak vic z něj nevycucáš. Standartní nastavení starých sceneru je 1440 což je myslím dobré. Nové se pohybují tuším onad 2000 dpi a to je bro běžné použití více než dokonalé. Pak už leda zakoupení kvalitnějšího stroje ...
Jsem jen uživatel, takže do toho moc nevidím, ale jde mi to nastavit přímo v programu k tom scaneru a potom i u případného tisku. Mám HP.
Od scanneru, čo má rozlíšenie 72 alebo 300 dPi sa dá očakávať akurát toľko, že ťažkohorko rozozná to čo má vlastne scanovať. Sú to šmejdy do kancelárii na tlačivá. Na poriadne scanovanie si budeš musieť trochu priplaťiť (rozlíšenie min 1400 dPi). Na klasiku ti však stačí aj okolo 900 dPi, to už ale neni bohvieaká kvalita.
Tie multifunkčné blbosti sú dobré akurát na dve veci, na ho.no a na nič.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.