Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Picasa 3 - jak používat?

Od: sabrina® odpovědí: 25 změna:

Dá se někde na internetu najít odkaz na použití Picasa 3? Hledala jsem to, ale marně...Zatím se v Picasu moc neorientuji a docela mě to štve...

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Osobně si myslím, že je to velmi jednoduchý prográmek. Zkoušet a zase zkoušet. Nemáte co zkazit. Přikládám odkaz na jednoduchý a přehledný manuál: jnp.zive.cz/...

hodnocení

Díky moc...takový manuál jsem potřebovala. Bezva, hned se na to mrknu. *hej*Díky.

Nemáš zač. Taky dík.*placni*

kytka*
hodnocení

0x

Myslím,že je to na slunečnici. Máme to instalované ukládáme na to fotky,je tam dost dobrých programů na malování atd. Taky v tom stále pátrám.

hodnocení

Mám tam také fotky, ale moc nevím, jak se s tím dá pořádně pracovat... *ee*

kytka*

tak to já jen umím napsat text na fotky a nijak s tím zatím dál nepracuji,ale oni se Vám ozvou ti co to znají.

hodnocení

0x

O vylepšení Picasa 3.6 je zde: picasa.google.com/...

hodnocení

0x

Já jako amatér když jsem začínala s Picasa, také jsem nic nevěděla. Tak jsem tam začala nahrávat fotky, upravovat, psát texty a dělat koláže. Třeba koláž z dovolených. Prostě nebát se toho a experimentovat. Je to úžasné co to dovede.

papene*

Jo a já se teď můžu zbláznit.*zed**bzum*

Kde dělám chybu, když si stahuju fotky z foťáku tak se mně to zeptá kam importovat.Zadám kam stáhne to je ok.Jakmile ale začnu fotky různě třídit, tak v picasu mizí.Kde dělám chybu,prosím*modla*

kytka*

Pap já už to do Picasa přestala ukládat, nějak jsem v tom měla chaos,jako ty, ach jo.*mala*PORADÍ NÉKDO?

papene*

Ale u starší verze to bylo vše ok.To mně začalo nějak blbnout až teď u nové verze..*zed*Jsem tak nasr...že uvažuji, že se ho zbavím.Protože už se mi pár fotek ztratilo a jsou v pr...*bum*Jenže kde je chyba?

kytko budeme se modlit, třeba někdo vysvětlí.*modla*

V Picasa to chce dělat trochu jinak než v jiných prohlížečích fotografií.

Pokud stahuješ fotky z aparátu, stahuj je stále do stejných adresářů, nejlépe pojmenovaných stejně jako ve fotoaparátu, poznáš, že jsou to originály.

Z těchto fotografií si vytvoř v Picase albumy - tyto albumy jsou virtuální, odkazují jen na fotky v importované složce. V albumech můžeš mít jednu fotku vícekrát a přitom máš jen jednu. V albumech můžeš fotky mazat a přeskupovat - stále máš jen originály.

Vytvořené albumy můžeš:

- vypálit na CD a máš zálohu
- odeslat na Picasa web album, to asi znáš
- exportovat do libovolné složky v počítači, a tam potom hromadně přejmenovávat a upravovat dle libosti - originály máš zachované.

Já si originály ještě značím hvězdičkou a tím vím, že je to original a nespletu se.

doplněno 10.04.10 22:17:

Aby jsi neměla chaos z fotek z celého PC můžeš určit které složky se mají prohledávat: Nástroje > Správce složek > tam určit kde prohledávat.

papene*

Ale jak je možné že u staré verze to neblblo.A žádné albuma jsem nedělala.Fotky jsem ve složkách normálně přesouvala a v picasu stále byly tak jako po stažení.Vůbec jim nevadilo, že s nimi jinde manipuluji.*nevi*

Přesunovat fotky pomocí Picasa je blbost, dej si říct. Zkus vytvářet albumy a s těmi teprve pracovat. Přijdeš na to, že je to lepší.

Jinak nová verze je úplně stejná.
Má jen přidané nové funkce - třídění dle obličejů, vkládaní geotagů (míst kde byla fotka pořízena) a vkládání tagů (označování fotek libovolným pojmenováním). Přitom si 10 tagů můžeš navolit a potom vkládat jedním klikem (např. dovolená, kytičky, pamětihodnosti, příbuzní, atd, atd)

doplněno 10.04.10 23:09:

Starší návod na používíní Picasa je zde:
http://www.dsl.cz/clanek/839-google-picasa-cz/8211-webove-fotoalbum-jednim-klikem-a-nejen-to

Návod jak na Picasa 3:
jnp.zive.cz/priru/...
Změny v nové Picasa 3.6 - doporučuji přejít na tuto novou verzi, je v češtině:
http://picasa.google.com/support/bin/answer.py?hl=cs&answer=93773
Z této stránky je link na nápovědu k nové verzi, ale jen v angličtině. Český návod na tuto novou verzi jsem nesehnal, ale není důvod na tuto novou verzi nepřejít, nové funkce které tam jsou se dají vydedukovat.

papene*

Já je nechci přesouvat pomocí Picasa.Tam ať zůstanou jak se stáhli.Já je chci srovnat ve složce.A to když udělám tak v Picasa je bordel.Proč to nejde nezávisle na sobě?

pravdomluvny*

Podle mě to funguje tak, že v Picasa žádné fotky nejsou. Máš je ve složkách v compu a když z nich vytvoříš v Picasa alba, tak ta vytvoří jen odkazy na ty fotky ve složkách. Pokud manipuluješ s fotkami ve složkách uděláš v tom Picase bordel. Dřív hsem několikrát použil Picasa pro umístění alb na web pro kamarády a používám ji někdy na rychlou úpravu fotek. Ale myslím, že v některých věcech je dost zmatečná a nelogická.

Jak jsem už napsal, fyzicky přesouvat fotky pomocí Picasa je blbost. Tam je opravdu výhoda organizace pomocí albumů.

Pokud chceš fyzicky fotky řadit a přesouvat, je opravdu lepší klasický prohlížeč - XnView, ACDSee, IrfanViev a další které jsou funkcí velmi podobné.

doplněno 10.04.10 23:29:

Picasa není nelogická naopak - jen její princip se liší od ostatních prohlížečů fotek a po delším používání člověk zjistí, že je velmi propracovaná. Prostě u Googla chodí po jiných cestách.

Picase nikdy bordel ve fotkách nenaděláš - to uděláš sobě. Picasa vždy každou změnu ve složce zaregistruje, pokud ji nesmažeš její logy.

papene*

To vše chápu, akorát nyní nechápu, že to dřív problém nebyl.Šlapal suprově, bez problémů.

Máš asi jiné nastavení.

Popiš přesně svůj problém, věřím, že to vyřešíme.

papene*

To bych byla moc ráda, ale už nevim jak to jinak popsat.*nevi*

Zkusím dát návod, snad bude dost srozumitelný

....Napřed zálohuj fotky:
NÁSTROJE > zÁLOHOVAT FOTKY
Dole se otevře dialog:
vložené foto první:
zelenou šipkou - vytvoř sadu zálohy
Foto druhá:
zatrhni soubory, které chceš zálohovat.
vložené foto jedna:
červená šipka - dej vypálit
Předpokládám, fotky máš importované někde v PC v složce.
vložená fotka 3:
červená šipka - Zkontroluj jaké máš nastavení zobrazení složek.
Já používám normální stromovou strukturu.
Vedle je jednoúrovňové zobrazení, seřadí fotky
podle exif informací.
Černá šipka - zobrazuje otevřené složky v PC,
zelená šipečka směr dolů.
zelená šipka - označím fotky ve složce
POZOR neklikat do náhledů
vložené foto 4:
fIALOVÁ ŠIPKA - stiskni dole Exporf vyskočí okno
modrá šipka - urči kam chceš fotky exportovat
pod tím urči si název nové složky
oranžová šipka - urči si velikost - buď původní velikost,
nebo velikost změň jak potřebuješ!
Zmáčkni Export v okně - hotovo
Snažil jsem se dát lépe srozumitelný návod.Každá akce jde většinou ještě pomocí pravého tlačítka nebo pomocí horních roletek.
Picasa 3 - jak používat?

druhý

obrázek:

Picasa 3 - jak používat? #2

třetí

obrázek

Picasa 3 - jak používat? #3

čtvrtý

obrázek

Picasa 3 - jak používat? #4
papene*

jamaca díky, kouknu a vyzkouším co jsi napsal.*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]