Nejste přihlášen/a.
Dá se někde na internetu najít odkaz na použití Picasa 3? Hledala jsem to, ale marně...Zatím se v Picasu moc neorientuji a docela mě to štve...
Osobně si myslím, že je to velmi jednoduchý prográmek. Zkoušet a zase zkoušet. Nemáte co zkazit. Přikládám odkaz na jednoduchý a přehledný manuál: jnp.zive.cz/...
Já jako amatér když jsem začínala s Picasa, také jsem nic nevěděla. Tak jsem tam začala nahrávat fotky, upravovat, psát texty a dělat koláže. Třeba koláž z dovolených. Prostě nebát se toho a experimentovat. Je to úžasné co to dovede.
Jo a já se teď můžu zbláznit.
Kde dělám chybu, když si stahuju fotky z foťáku tak se mně to zeptá kam importovat.Zadám kam stáhne to je ok.Jakmile ale začnu fotky různě třídit, tak v picasu mizí.Kde dělám chybu,prosím
Pap já už to do Picasa přestala ukládat, nějak jsem v tom měla chaos,jako ty, ach jo.PORADÍ NÉKDO?
Ale u starší verze to bylo vše ok.To mně začalo nějak blbnout až teď u nové verze..Jsem tak nasr...že uvažuji, že se ho zbavím.Protože už se mi pár fotek ztratilo a jsou v pr...
Jenže kde je chyba?
kytko budeme se modlit, třeba někdo vysvětlí.
V Picasa to chce dělat trochu jinak než v jiných prohlížečích fotografií.
Pokud stahuješ fotky z aparátu, stahuj je stále do stejných adresářů, nejlépe pojmenovaných stejně jako ve fotoaparátu, poznáš, že jsou to originály.
Z těchto fotografií si vytvoř v Picase albumy - tyto albumy jsou virtuální, odkazují jen na fotky v importované složce. V albumech můžeš mít jednu fotku vícekrát a přitom máš jen jednu. V albumech můžeš fotky mazat a přeskupovat - stále máš jen originály.
Vytvořené albumy můžeš:
- vypálit na CD a máš zálohu
- odeslat na Picasa web album, to asi znáš
- exportovat do libovolné složky v počítači, a tam potom hromadně přejmenovávat a upravovat dle libosti - originály máš zachované.
Já si originály ještě značím hvězdičkou a tím vím, že je to original a nespletu se.
doplněno 10.04.10 22:17:Aby jsi neměla chaos z fotek z celého PC můžeš určit které složky se mají prohledávat: Nástroje > Správce složek > tam určit kde prohledávat.
Ale jak je možné že u staré verze to neblblo.A žádné albuma jsem nedělala.Fotky jsem ve složkách normálně přesouvala a v picasu stále byly tak jako po stažení.Vůbec jim nevadilo, že s nimi jinde manipuluji.
Přesunovat fotky pomocí Picasa je blbost, dej si říct. Zkus vytvářet albumy a s těmi teprve pracovat. Přijdeš na to, že je to lepší.
Jinak nová verze je úplně stejná.
Má jen přidané nové funkce - třídění dle obličejů, vkládaní geotagů (míst kde byla fotka pořízena) a vkládání tagů (označování fotek libovolným pojmenováním). Přitom si 10 tagů můžeš navolit a potom vkládat jedním klikem (např. dovolená, kytičky, pamětihodnosti, příbuzní, atd, atd)
Starší návod na používíní Picasa je zde:
http://www.dsl.cz/clanek/839-
Návod jak na Picasa 3:
jnp.zive.cz/priru/...
Změny v nové Picasa 3.6 - doporučuji přejít na tuto novou verzi, je v češtině:
http://picasa.google.com/
Z této stránky je link na nápovědu k nové verzi, ale jen v angličtině. Český návod na tuto novou verzi jsem nesehnal, ale není důvod na tuto novou verzi nepřejít, nové funkce které tam jsou se dají vydedukovat.
Já je nechci přesouvat pomocí Picasa.Tam ať zůstanou jak se stáhli.Já je chci srovnat ve složce.A to když udělám tak v Picasa je bordel.Proč to nejde nezávisle na sobě?
Podle mě to funguje tak, že v Picasa žádné fotky nejsou. Máš je ve složkách v compu a když z nich vytvoříš v Picasa alba, tak ta vytvoří jen odkazy na ty fotky ve složkách. Pokud manipuluješ s fotkami ve složkách uděláš v tom Picase bordel. Dřív hsem několikrát použil Picasa pro umístění alb na web pro kamarády a používám ji někdy na rychlou úpravu fotek. Ale myslím, že v některých věcech je dost zmatečná a nelogická.
Jak jsem už napsal, fyzicky přesouvat fotky pomocí Picasa je blbost. Tam je opravdu výhoda organizace pomocí albumů.
Pokud chceš fyzicky fotky řadit a přesouvat, je opravdu lepší klasický prohlížeč - XnView, ACDSee, IrfanViev a další které jsou funkcí velmi podobné.
doplněno 10.04.10 23:29:Picasa není nelogická naopak - jen její princip se liší od ostatních prohlížečů fotek a po delším používání člověk zjistí, že je velmi propracovaná. Prostě u Googla chodí po jiných cestách.
Picase nikdy bordel ve fotkách nenaděláš - to uděláš sobě. Picasa vždy každou změnu ve složce zaregistruje, pokud ji nesmažeš její logy.
Zkusím dát návod, snad bude dost srozumitelný
....Napřed zálohuj fotky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.