Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer - a teď raďte. Včera jsem si hrála s fotkami v Picasu - albech, které nejsou ještě na servru. Tak jsem něco stiskla a teď se mi začaly v malých obrázcích načítat obličeje a ještě to po mně chtělo dát jméno. A načítalo a načítalo jak hrnečku vař. Vypnula jsem počítač v domnění, že zruším i úlohu, ale po startu opět a pořád a pořád. Zbývá hodina a 38 minut - hlásil mi program. Pořád obličeje. Nejen známých a rodiny, ale dokonce i Topolánek z fotky z bilbordu. No hrůza. Tak mi to včera v noci dočetlo 1985 obličejů. Celou noc se mi o tom zdálo - obličeje, obličeje. Co s tím? Když kliknu vlevo na tu složku, nic se neděje. Zabírá to asi hrůzu místa. Snad to ani po jedné nezruším. Píše mi to jen - ignorovat osobu. Já bych ignorovala až bych se necítila, ale stejně musí být někde zapadená a zabírat mi místo. Poraďte - osvoboďte mě od Topolánka a dalších - chci je mít jen na normálních fotkách a ne jednoho vedle sebe. Když kliknu na tu malou hlavičku, tak se mi objeví fotka, ve které to je. Toto se dokonce naskenovaná fotka 9.třídy - pěkně jeden po druhém ...
Nic nepřeinstalujte!
Toto je výborná vlastnost Picasy. Tyto obličeje Picasa indexuje a pokud obličeje jednotlivých osob pojmenujete, najdete podle obličejů všechny fotky těchto osob ve Vašem PC. Nebojte se Picasa si jen ukládá logy a ty mnoho místa nezaberou.
Tak jako můžete řadit fotky podle obličejů, můžete rychle přidávat svoje předvolené tagy k jednotlivým fotkám a potom podle nich vyhledávat. Další výbornou vlastností je vytváření alb. Tyto alba jsou virtuální - fotka jsou stále na stejném místě a tvoříte alba. Stejnou fotku můžete mít i v několika albech a přitom v PC máte jen jednu. Ale přesto alba můžete exportovat, vypálit na CD, odeslat na web Picasy nebo z nich vytvořit HTML stránku.
To je základní výčet výborných vlastností. Pokud máte další problémy dejte vědět, poradím, protože tento program si to zaslouží, je trochu netradiční, ale rychle si člověk zvykne a potom by neměnil.
Picasa má též ráda. Obličeje mi vadily v tom, že jsem si myšlel, že těch skoro 2000 foteček mi zabírá další místo. Pokud se však jedná o virtuální jev, potom tedy mi to počítač nezatěžuje jen v případě, že otevřu. Mohlo by hrozit nedostatek virtuální paměti - je tak?
Na tento program nedám dopustit, i když jej tak moc neznám a vždycky mě nějak překvapí. Je vynikající v tom, že z něj mohu dělat koláže z dovolených a různých akcí, tiskla jsem si malé fotografie na vánoční dárky, udělala jsem si i vizitky. Důležité pro mě je také uchování krátkých videí, ze kterých v tomto programu mohu dělat jednotlivé snímky. To, co mi nedokáže Picaso, to dotvořím v programu Picpick (je to většinou na snímání obrazovky), ale snímnu i obrázek z prohlížece. Tento program je zadarmo a dá se nainstalovat v češtině.
Jinak na Picasa nedám dopustit, jen pořád nevím, co jsou tagy. Jsem moc ráda, že nemusím přeinstalovávat a pokud mi odpovíte ještě na ty tagy budu ráda. Jinak to máte na bodík. Děkuji.
doplněno 12.03.10 11:47:pardon -překlep -že jsem si myslela ... Svítí mi na obrazovku sluníčko.
Ty obličeje Picasa zaindexuje a je pokoj. Seřadit je můžeš kdykoliv máš čas. Nežere to nic moc výkonu - já jsem nic neregistroval.
Tagy jsou textové informace, které vložíš do exifu fotky. Dole zelená šipka, předvolíš nejčastější události, motivy - co chceš a kliknutím to vložíš do fotky nebo označených fotek.
Červená šipka - vložíš jakékoliv jiné označení do fotky. Pokud si to nebudeš pamatovat - najde to vyhledávání Picasy (nahoře)
Ještě je dole jedno tlačítko (modrá šipka), tam můžeš zadat kde byla fotka nafocena a potom je to místo zaznamenáno v každé fotce a také se zobrazí při prohlížení.
Tyto všechny informace jsou informace textové a jen minimálně zvětší fotku. U 10 megapixelové fotografie to nepoznáš.
tak akoze a co sa s konom zrazili? to vidia aku vyuzitelnost... 4%ta hotove a naslo 9000 tvari? to kto vymyslel podobnu kravinu... to mam podla nich zabit polku roka aby som len kazdeho oznacil... akoze idem preinstalovat, jednoducho sa mi to nepaci, bez toho aby sa to dalo nastavit vopred, bez toho aby som mohol zrusit co uz urobilo? to sme kde... na co mi to je, iba co ma rozculuje ze bez mojho v podstate zvolenia si to robi co chce... krasa.. by som sa pozrel kolko tvari by zobrazilo resp. naslo keby to necham prebehnut cele co je mimochodom dobrych par hodin.
zaver: blbost pre ludi co maju v pocitaci tak max 15 albumov s 20timi fotkami aby sa mohli pohrat, mna to obtazuje a teda nie dakujem
Když se ti to nelíbí, tak to vypni proboha!
Nástroje > Možnosti > Jmenovky > zrušit zatržítko: Zapnout rozpoznávání obličejů!
Toto je podle mne nejlepší u prohlížečů co je, navíc zdarma. Google s tím asi předběhl dobu. Pokud označíš nalezené obličeje jmenovkami, Picasa ti potom najde tyto osoby na všech fotografiích v PC a také podle tagů a můžeš také všechny fotky lokalizovat na mapách.
Jako vše na PC - myslet! Mimochodem já mám v PC 20 000 obličejů.
Já měla napřed strach o zbyteční zabírání paměti. Teď jsem si obličeje, se kterými chci pracovat označila a jsem spokojená.
Možná že jdu na to moc krutě,ale co přeinstalovat Picasu nebo mrknout do bežících procesů a najít ten ,,záškodnický" a ukončit ho?
Pepyku - kruté - moc kruté. Běžící procesy mi nic neříkají - nepoznala bych to. Přeinstalovat Picasa - ztratím všechny fotky. Mám je spíš jako pracovní, ale jsou pro mě dost cenné. Kdyby byly na serveru, tak budiž. Ach jo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.