Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuji dát PC do továrního nastavení.

Od: hanher* odpovědí: 15 změna:

Zdravím.

Potřeboval bych vymazat kompletní obsah PC,ale aby mi tam zbyly Windowsy,tzn všechny programy a aplikace.

Šlo by to nějak?

Předem díky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Šlo, přeformátuj disk v počítači, nainstaluj znova windows a potřebné ovladače a máš to hotový.

hanher*
hodnocení

A jiným,šetrnějším způsobem by to nešlo?

michalll*
hodnocení

4x

Tak nejjednoduchší a zároveň nejlepší způsob je formát disku...

vosikac*
hodnocení

3x

*jasne*Nějaký problém?

Jaký je to Windows? Ve startu - všechny programy - recovery složku máte? Tam jdou přehrát ovladače, programy (u mě doplňky SonyVaio),opravit systém...

doplněno 10.03.10 21:28:

Ale jinak souhlas s kolegy*palec*

hanher*
hodnocení

XP.Po té složce se mrknu...

perda*
hodnocení

3x

Návod na instalaci XP je případně zde: www.pcporadenstvi/...

Hlavně před formátem najdi/nebo stáhni ovladače a případný SW k připojení na internet. Bez toho se pak špatně stahuje cokoliv. ;)

krulis*

Nedávno jsem narazil na docela dobrý program Simulátor instalace Windows XP.Můžete si nanečisto zkusit nainstalovat XP,sice je v angličtině ale myslím že to zase tolik nebude vadit:)

doplněno 10.03.10 21:46:

Aha ještě odkaz:

ovsem.net/...

hanher*
hodnocení

Tak,původní CD nemám,ale brácha by měl mít.Je jedno,jaký si tam nahraju SP?Štítek mám,a nevím,jestli to s těma SP nebude vadit.

Ještě dotaz na zálohování všech ovladačů-jak na to?

Mluví ze mě nezkušenost,ale rád se přiučím,a vrhnu se na to.

Někdy bývá na štítku i vypsán instalovaný SP. Jiank je to jedno. Poslední je SP3. Kdby tam byl nižší, budou se Windows dožadovat časem aktualizace.

Drivery nainstaluj ty, které budou chybět. V úvahu připadá patrně chipset, grafika, síťovka, zvukovka ... Bývají na CD k základní desce a na CD ke grafice.

michalll*

Na zálohu ovladačů postačí třeba stahuj.centrum.cz/...

Pokud máte legální windowsy se štítkem, nahrejte si SP jaké chcete...To vás stejně ale bude čekat až na konec ;)

doplněno 10.03.10 21:57:

Disk máte rozdělený nebo jenom C?

hanher*
hodnocení

michalll*
hodnocení

2x

Ale už podle otázky asi moc přes počítače nebudete, tak to nechejte raději někomu kdo tomu více rozumí...A nebo jestli si troufnete sám, tak prosím...Máte od PC windowsy a všechny ovladače na CD?

hanher*
hodnocení

Někde možná ještě jo...ovladače přinejhorším stáhnu...

michalll*

Tak to určitě předem...A nějaké recovery bych nedoporučoval, protože každý PC je dobré raz za čas zformátovat...

Reinstalace je to nejrychlejší řešení, pokud není na disku skrytý oddíl s originální "konfigurací". Do hodiny to je vše hotové.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]