Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuji kopii instalačního CD a Hasp klíče

Od: hanher* odpovědí: 7 změna:

Zdravím.

Potřeboval bych radu.

Mám PC,ke kterému jsou připojeny dvě speciální tiskárny,a je v něm samozřejmě nainstalovaný veškerý potřebný SW.

Jedné této tiskárny se budu s PC i CD se softwarem,i veškerými návody a podpůrnými programy zbavovat.

Potřeboval bych kopii tohoto instalačního CD(mám jen jedno,a originál stojí cca 5 000,-Kč)

To samé je i s USB klíčem HASP,který mám také pouze jeden,a potřebuji jeho kopii-bez něj by tiskárna nefungovala.

Napadlo mě ještě zkopírovat celý HDD z toho počítače(je to stará šunka,ale pro tyto potřeby přímo ideální),a nevím,jestli by se tento zálohovaný HDD v novém PC vůbec rozjel.

Poradíte?

Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fidonet*
hodnocení

2x

Odpovím vám na tu čast ohledně HDD : ANO jakýkoli funkční HDD se rozjede v jiném PC. Vyjímkou jsou dnešní HDD ve strojích 10+ let starých, tam je sice rozjedete, ale data nepřečtete, nebot jej musite naformátovat, protože asi nepřečtou disky větší než 40GB ( některé jen 32GB ) nemluvě o SATA. Ale dnes v tom problém není. Cokoli dnes vytáhnete z PC vám pojede v jiném PC, které má vhodné připojení ( IDE / SATA ), popřípadě jiné řadiče. Platí všeobecně o HDD, myších, tiskáren ... neplatí tak všeobecně o procesorech, pamětích, Grafických karet .. tam je nutné mit správné sloty. Pokud je slot stejný, tak i toto zařízení pojede .. no problem.

Ohledně klíče a SW je to individuální problém, který jen tak od pasu nevyřešíme. Počítejte s tím, že to asi svépomocí rozhodně neprovedete tak, jak jste zde nastínil.

Přeji pěkný den

doplněno 10.03.10 08:10:

ještě : orginalní CD dnes skopíruje kde kdo. Dokonce je to i legální mít doma kopii vašeho orginálu. Pokud ale zamýšlíte kopii prodat s tiskárnou, dostáváte se do křížku se zákonem. Jen tak mimochodem ... všechno se vyvíjí, a instalační CD, respektive ovladače by měly být volně ke stažení na NETu, pokud nejde opravdu o nějakou hodně speciální tiskárnu. Ohledně klíče si stejně myslím neporadíte. Ted mě ale napadá, když máte jeden klíč .. to je klíč do PC nebo má tiskárna svuj slot na klíč? Pak byste měl asi klíče dva. Předpokládám tedy, že je to jen do PC. Nelze tedy kontaktovat prodejce a dokoupit? To by se ale asi ten prodej už nevyplatil. USB disk lze zkopírovat jako jakýkoli jiný disk, ale klíč ... Mám doma jeden. Nejde s ním udělat nic. Ani zformátovat. Je to totiž jiné zařízení než USB disk ( i když tak vypadá ) ... podlě mně to opravdu sám neošulíte

doplněno 10.03.10 08:17:

Reakce na přispěvek petr123 : Ono by to šlo udělat i jinak. Prodat a nainstalovat z org. CD a nový majitel si udělá zálohu registru,tedy té inkriminované části, nebo systémovou zálohu. Ale stejně jak oba píšeme, to nerozjede, pokud je to podmíněno USB KEY

petr123*
hodnocení

2x

Pravděpodobně jsi bez šance, navíc bys tím vlastně ten program používal nelegálně protože už ho nevlastníš. Takže asi buď prodat tiskárnu bez software nebo kontaktovat prodejce software jestli ti za podobné situace dokáže nabídnout software za nějakou výhodnější cenu.

Zkopírováním disku bys pravděpodobně nic nevyřešil, informace o originálním software budou nejspíš uloženy někde v registrech a musel bys je všechny složitě hledat a pak ručně doplnit do nového stroje. Navíc by ti stejně zůstal ten problém s HW klíčem.

hanher*
hodnocení

Díky za Vaše ohlasy,a rady.

Ten klíč je skutečně do PC,k němu byly připojeny přes switch obě tiskárny.

Vypadá to,že se na to vyprdnu,koupím nový klíč(cca 1200,-kČ)

Cd ke stažení nikde není,prodejce a výrobce dává pouze origo CD ke svým produktům.

Díky

fidonet*

a jak to dělá výrobce s upgrade daty? já bych se moc softwerem k tiskárnám nezabýval. Tam vás nikdo nikdy neobviní z pořizování kopii pro tiskárny. Tak autorská práva jsou na prdlačky, tam se vydělává, právě těmi tiskárnami. Ohledně klíče, zvažte cenu klíče a zisku z prodeje. Podle vaší reakce to nebude nějaká obyčejná levná tiskárna, takže se vám to asi vyplatí. Když už budete kupovat ten klíč, s oduvodněním, prodeje tiskárny, myslím, že když se hezky usmějete, tak vám to origoš CD dají. Jen mě tak napadá ... každy kus měl na 99% u sebe instalační CD ( každá tiskárna ). Nebo to je jinak? Třeba pohledejte. Když to vyrábí, nikdy dopředu neví, zda se to prodá solo, nebo jako pár, takže by každý kus tu CD měl mít.

hodnocení

1x

Já to vidim spíše jinak. Tiskárna jako taková má maximálně nějaký ovladač. Software je věc další a ten sw tě stál 5tis a máš usb klíč aby běhal. Čili tvůj požadavek je nelegální. Máš evidentně jen jednu licenci.

Starý disk by jsi v novém pc sice rozjel (pokud bude sedět řadič) ale bylo by ti to k ničemu páč by jsi asi určitě nerozjel systém, potažmo by jsi tedy neměl odkud spustit ten sw

hanher*
hodnocení

CD,i klíče byly samozřejmě k oběma tiskárnám,obojí je universální.

Bylo ale potřeba od každého po 1kuse,tak 1cd(už ho mám zálohované),a 1 USB klíč se někam dal,ale kam,to už nikdo neví.

Jedné se skutečně o ne zrovna levné tiskárny(obě celkem za cca 70tis)

Už mi jde pouze a jenom o to,abych měl ještě jeden USB klíč(nejlépe jeho kopii),a díky už tak velkým nákladům za tiskárny,a jejich provoz,nechci dávat zbytečně za ně další peníze,když je zde teoretická možnost,že si vše okopíruji.

Ničeho nelegálního si myslím tímto nedopouštím,jak zde zněla odpověď,že na nějaké tiskárny se může každý vyprdnout-s tím plně souhlasím.

Znám pouze k oběma CD produktový klíč(jako při instalaci Windows),a tím spolehlivě v případě kontroly,nebo jiného problému(který nikdy nepředpokládám)dokážu legálnost softwaru.

PC ani není(ani nemůže)být připojeno k internetu,takže žádné kontroly legálnosti SW opravdu nečekám.

fidonet*

Legalnost software k tiskarně nikdo nikdy nebude ověřovat. Už vůbec ne Microsoft, pokud není ten software jeho. Navíc sám píšete ( a je to opravdu tak ) , že podmíněnost spuštění, je dáno tím klíčem, a tim je zajištěna dobrá ochrana. Nejde o ochranu software, ale toho, aby nikdo jiný, než VY, tiskárnu nepoužil. Pokud se jedná o klíče universalní, a byl ke každému jeden, a vyjde vás to cenově dobře, požádejte o nový ( za poplatek ).

Dodatek k legálnosti :

Software tiskarny se totiž nedá nijak zneužít i kdyby někdo vyrobil milion nelegalních kopií :) Zisk vyplývá z prodeje tiskárny, nikoli klíče nebo požívání CD.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]