Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypálit CD, aby správně hrálo?

Od: lauraa* odpovědí: 10 změna:

Ahojky,

Pořídila jsem si nový notebook. Nainstalované mám na vypalování Nero Smart, Nero Express, Jde to tam i ve Windows Media Playeru a asi i v mnoha dalších. V Nero Expressu jsem včera vypálila CD ve formátu MP3. CD hraje v notebooku, v domácím přehrávači, ale v autě ne. Tam hraje pouze první písnička a ještě přeskakuje. Může to být tím, že jsem zadala, aby se CD neuzamykalo, aby bylo možné na prázdné místo ještě dovypálit jiné písničky? Vypaluji poprvé.*sok*

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

0x

Pokud CD přehrávač nepodporuje MP3, což bude případ autorádia a domácího přehrávače, je nutné v Neru vypálit CD jako AUDIO CD.

doplněno 05.03.10 09:12:

Edit: Neumím číst, oba přístroje evidentně MP3 umí. ;) Potom ano, může to být způsobeno neuzavřeným CD. Nebo také má autorádio horší mechaniku a CD nepřečte korektně. Zkus změnit značku CD média a vypalovat nižší rychlostí.

lauraa*
hodnocení

Ahojky, autorádio mi podporuje MP3. Domácí přehrávač taky, a v tom to právě hraje normálně.

lauraa*
hodnocení

Asi jo. Já ještě Nero nemám prostudované, tak snad to tam někde najdu - vypalovat nižší rychlostí.:) Jinak asi Nero je na vypalování nejlepší program, nebo?

perda*

Je to jednoduché, před odkliknutím vypálení je možnost nastavit rychlost. Ta se určuje v násobku, např. 2x, 12x, 24x.. Doporučil bych pro první test nevypalovat rychleji než 8x.

Já osobně Nero používám roky a nemám s ním žádný problém. ;) Jsou i jiné programy na vypalování zdarma, ale nemám důvod měnit. :)

lauraa*
hodnocení

Jo, půjčila jsem v knihovně knížku o Neru, ale zatím nebyl čas studovat.*klik* Tak děkuji, hned to dnes doma vyzkouším. Myslím, že se mi to včera vypalovalo automaticky rychlostí 24x... Jinak chtěla jsem to dát do nového dotazu, ale ty budeš ve vypalování sběhlý...*jasne* Ještě jsem měla problém s tím, že jsem si sestavila obsah CD z několika jiných CD. Většina písniček byla ve fomrátu MP3 (nějaké MPEG) a jedna byla (teď si nepamatuji přesně ten název*ee*, ale zkusím...) Audio shortcut. No a tu jednu mi to do seznamu vypalovaných písniček nevzalo. Nevěděla jsem, jak formát přeměnit...

lauraa*
05.03.10 09:46
hodnocení

*bum*

perda*

Obecně Shortcut je pouze odkaz na nějaký soubor, takže sám o sobě hrát nemůže. Když na takový "shortcut" klikneš pravým tlačítkem a dáš vlastnosti tak v poli Cíl se Ti zobrazí cesta kam odkaz odkazuje. V Tvém případě tedy k žádané písničce. Teprve tento nalezený soubor potom vložíš do obsahu CD.

lauraa*
hodnocení

Ach tak. Doma vyzkouším... Ale nějak mě nenapadá, kam by to odkazovalo. Ta písnička je v tom shortcutu přímo na CD. Jinde tu písničku v NB uloženou nemám. A všeobecně přeměna formátů se provádí v jaké aplikaci třeba? *klik*

perda*

Může klidně odkazovat i na CD.

Na převod audio formátů jse celá řada aplikací, např: www.stahuj.centru/... Nebo pohledej třeba na stahuj.cz a vyzkoušej který Ti bude vyhovovat. ;)

lauraa*
hodnocení

No jo, ale jak může přímo shortcut na CD odkazovat sám na sebe. Jestli to píšu srozumitelně. Ten formát shortcut je přímo uložen na tom CD, kde tu písničku mám uloženou.*sok* Jinak děkuji za odkaz na aplikaci. *dril*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]