Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Restart počítače při hraní náročných her

Od: k1ll3rm4n odpovědí: 10 změna:

Je to dosti divné, ale když hraju Dooma / až po half-life 2 tak je vše v pohodě. Dá se hrát i Fallout 3, ale třeba nový Alien versus Predator už hrát nejde. Když tu hru zapnu, tak aspoň 10 minut vše funguje. Pak se ale z počítače začne ozývat bzučení/praskání, které se pomalu zesiluje nabírá na intensitě, až je z toho zcela rámus, pak to cvakne a počítač se restartuje.(bzučení/praskání v ten okamžk přestane) Jde tomu zabránit tak, že hru zminimalizuju, a chvíli počkám, pak to ale funguje už jenom 5 minut, ani ne, záleží na tom jak dlouho tu hru mám zminimalozovanou. Zkoušel jsem určit zdroj praskání, typoval bych to na Grafickou kartu nebo na zdroj, nejsem si zcela jist. Jediný co pomáhá u některých her je snížit grafickí nastavení, pak to praskat nezačne.

Ovladače mám nejnovější (na grafice) Počítač mám: P4 3,4 GHz, ram 2GB, Nvidia 8800GTX, WindowsXP. Skříň mám čistou, ani stopa po prachu, a komponenty se NEpřehřívají, stává se to i když jsou větráky nastaveny na maximum.

Jsem si jist že ty samé hry které teď blbnou tak před rokem fungovali v pořádku, vůbec to nechápu, jak i skoro 4 roky stará hra prostě nejde hrát normálně...

Děkuji za jakkoukoliv pomoc

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Bude to patrně tou grafikou. V prvé řadě by to chtělo důkladně vyčistit její větráček. Bude asi časem hodně zanesený. No a když už budeš mít rozdělaný PC, tak odstraň opatrně prach i z větracích mřížek a dalších ventilátorů.

k1ll3rm4n
hodnocení

jak sem napsal víše, ani stopa po prachu, grafiku sem p před týdnem vyndal a vyluxoval ze všech směrů. A svoji PCskříň udržuji čistou, čistím tak jednou za měsíc.

Jenže podle popisu se to opravdu zdá na ten větráček. Nech bednu oddeklovanou a identifikuj ty zvuky o kterých mluvíš

k1ll3rm4n
hodnocení

Tak jsem zjišťoval, je to zřejmě zvuk ze zdroje. Může v tom hrát roli napětí?

Může, i zdroj se může zahřívat a pak jednoduše vypnout. Navíc při hraní her je vystaven zvýšené záteži. Pokud je starší, bude to chtít zakoupit něco nového, značkového s dostatečným výkonem. (Enermax, Fortron..)

Jaké napětí? Do zdroje, ze zdroje? Ve zdroji na určitém místě? :) To nejde takhle říci. V prvé řadě si ověř zda neni přidřený větrák u zdroje- prostě zda se nepřestává točit. Dále bych ve tvém případě vyměnil zdroj, ale nevrtej se v něm. To nech případně na někom jiném.

k1ll3rm4n
hodnocení

Zdroj to je 450W, na moji sestavu to stačí ,ještě mám rezervu. stary asi pul roku. Točit se učitě nepřestává. Mno a právě jsem to chtěl vyřešit tak abych nemusel nic noveho menit/kupovat :). Neni nějaký program který ovládá otáčky větráku ve zdroji? CPU větrák ovládám v biosu a větrák na grafárně přes Rivatuner, ale na tenhle jsem zatim nic nenasel. Na zahraničních forech sem nasel podobny problem a zminovali se tam prave o tom napeti. Mluvili tam o napětí které vede do grafárny, jestli ho mám zvýšit/snížit. Pomohlo by to? (vždycky to začne praskat při nejvíc graficky vypjatých situacích, nebo když zapnu naplno antialising/HDR apod.)

No dobře, pokud se točí tak další věcí je přetěžování zdroje. Nevim kde chceš měnit napětí, leda v biosu, ale pokud výkonově zdroj nestačí tak tam nic nepřidáš. V biosu se přidává napětí třeba u procesoru při velkém taktování. Za normáních okolností se nepoužívá.

Co máš za zdroj? Ono třeba 450W které píše třeba Eurocase neni to samé jako 450W které píše Fortron, Seasonic atd

Zkus poodpojovat některá zařízení která nepotřebuješ a uvidíš co to provede se zdrojem

k1ll3rm4n
hodnocení

Zdroj nevím co to je za značku, ale řekl bych že to žádná z výše uvedených není.(Navíc ani značka na tom zdroji neni napsana, je tam jen nalepka se zarukou a varování). Poodpojoval jsem zařízení (DVDromky, PCI zařízení) žádný účinek, asi opravdu bude ten zdroj nějakej divnej.

Značka tam bude, ale vsadim se že nestál víc jak 500 :) Každopádně se zaměř na něj

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]