Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Místo domovské stránky Seznam se otevírá jiná

Od: astik odpovědí: 8 změna:

search.certified-tolbar.c/...?si=41460 atd... : tahle stránka se mi neustále znova a znova otvírá místo mé domovské stránky Seznam.cz, už několikrát jsem ji zrušila, zadala Seznam jako mou jedinou domovskou stránku, ale jakmile ji uzavřu a opětovně otevřu, zase mi to tam naskočí - PROČ?*zed*

DÍKY ZA RADU ;)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Smazat historii procházeni webu a cokie.pak zadat www.seznam.cz Najdete to Nástroje-možnosti internetu-...

astik
hodnocení

bohužel, tohle nepomohlo, ale díky:)

praivo*
hodnocení

0x

Je to malware, jednoduše se ho nezbavíš. Postupuj podle tohoto návodu, jen místo Přidat/odebrat programy ve Windows použij Revo Uninstaller. Jestli s tím bude nějaký program, zkusím ho "chytit"na virtuální počítač a podívám se, kam všude leze.

juldab*

Je to pěkný svinstvo mění soubor host, mění nastavení tcp na svou proxy, a zároven přidává adons do prohlížeče.

doplněno 10.12.12 17:54:

Ta proxy je někde v rusku. Takže odinstalovat program. Změnit nastaveni připojení na bez proxy. Změnit DNS na automaticky a zakázat adonsyv prohlížeči. Pozor ty adonsy se jmenujou jinak takže zakaž všechno a pak postupně povoluj. Dělal jsem to jednomu zakazníkovi asi před třemi týdny a jedniná změna je s těma jinak nazvanejma adons. A projed to třeba malwarebytesantimalvare

doplněno 10.12.12 18:08:

Nejsem si jistej že je to práce pro laika. Spíš říct někomu poučenýmu a ten už tomu bude rozumět. Co se týče přidružených programů tak to stáhlo dva už nevím jak se jmenovaly a díky tomu že se začaly hádat počítač startoval 15 minut ( částečně díky té proxy) a proto mě ten člověk zavolal. Prej mu to udělal vnuk když něco přidával do firefoxu( nějakou "cool" vychytávku vzhled nebo tak něco)

doplněno 10.12.12 18:27:

Zapměl jsem říct jednu věc v XP je umístění programu v aplikačních datech ale nevím jestli všech

praivo*

MBAM je v návodu. Piš trochu srozumitelněji, "adonsy" laikům nic neřekne - "addons", v prohlížečích to bývá přeloženo -> "doplňky" ;)

astik
hodnocení

nemůžu odinstalovat, není v seznamu nainstalovaných*ee*

praivo*

Revo ho taky nenašel? Vydrž, podívám se na to.

doplněno 10.12.12 18:43:

V seznamu není jako "Certified Toolbar", ale jako "Add ons"/"Addons"/"Add-ons".

doplněno 10.12.12 18:45:

Odinstalace podle licenčních podmínek:

Uninstall - You may uninstall the Software at any time and with no limitations, using the standard uninstall procedures as offered with your computer's Operating System or your Internet Browser. For example:
To uninstall an Add Ons from your Internet Explorer do as follows: Open your computer's Control Panel then select "Add or Remove Programs", Find " Add Ons" in the list of installed applications and click on it, Click on the "Change/Remove" button.
To uninstall an Add Ons from your Firefox browser do as follows: Open Firefox and click on the "Tools" menu, Select "Extensions", Find " Add On" in the list of installed extensions and click on it, Click on the "Uninstall" button.
To uninstall an Add Ons from your Chrome browser do as follows: Open the Customize and control menu and browse to Extensions, in the Extensions menu folder scroll down to Applications, find " Add On" and click on "uninstall”.
For other examples please refer to the standard uninstall procedures offered with your computer's Operating System or your Internet Browser.
doplněno 10.12.12 18:48:

Tohle taky není dobré nechat při instalaci zaškrtnuté:

doplněno 10.12.12 18:51:

Tohle taky není dobré nechat při instalaci zaškrtnuté:

Místo domovské stránky Seznam se otevírá jiná
praivo*

Tak mně změna domovské stránky v IE6@WXP zatím funguje, CT se nevrátil, ani po restartu prohlížeče a pak i celého počítače...

doplněno 10.12.12 19:14:

Na LunaScape nezafungoval, tak to vypadá, že vše zůstalo.

doplněno 10.12.12 19:25:

Tak to je divné, mně šel normálné odinstalovat a nic po sobě nenechal, ani v registru... Narozdíl od popisu v EULA se mi v seznamu nainstalovaných programů zobrazil jako "Certified Toolbar". Nainstalovalo mi to ještě nějaký program "Protected Search", ten taky šel odstranit svým vlastním odinstalátorem... Zkoušeno na XP SP3 bez nainstalovaného antiviru, ještě zkusím Win 7.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]