Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CorelDraw - jak na tvorbu negativu

Od: palasi* odpovědí: 4 změna:

Zdravím, věděl by ste někdo, jak vytvořit z fotografie, která má dosti podobné odstíny a abarvy negativ v CorelDraw?

Bylo by nějaké výukové video? :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

0x

Za prvné na fotky není Draw ale Corel Photo-Paint. Záleží jakou máš verzi, já X3 a tam je inverze v horním menu Obrázek / Transformovat / Invertovat. Ostatní verze to budou mít podobné.

Jenom nechápu tu souvislost s podobnými odstíny, tohle ti prostě udělá negativ a je jedno jaké barvy na obrázku jsou.

palasi*
hodnocení

No to je jasná věc, že je tam možnost invertovat barvy, jenže já potřebuju mít ve výsledku pouze černou a bílou, žádné stupně šedé a přitom potřebuju mít zachovány obrysy onoho fotografovaného předmětu.

Pro příklad uvádím tuto fotografii: na fotografii je kniha s ornamenty, které mají různou barvu. Tyto ornamenty bych rád převedl na šablonu tak, aby veškeré pozadí bylo črné a ornament pouze bílý :)

apartmenttherapy.com/...

petr123*

No tak nemluv o negativu když ho nechceš ;)

Ty potřebuješ převést obrázek na černobílý, což uděláš v menu Obrázek / Převést na černobílý (1 bit). Nabídne ti to i různé způsoby převodu aby výsledek vypadal tak jak chceš. Ale jestli jde o ten obrázek na který odkazuješ tak si pravděpodobně budeš muset nejdřív ještě pohrát s kontrastem obrázku aby ty ornamenty více vynikly a bylo více potlačené pozadí.

Osobně bych si asi nejdřív ručně "zamaloval" pozadí bílou barvou nebo "vygumoval" gumou a až potom, co budu mít bílé pozadí a jen samotný ornament barevně tak bych začal řešit převod do dvoubarevného zobrazení. Jinak při převodu buď přijdeš o detaily na ornamentech nebo budeš mít na pozadí "šum".

palasi*
hodnocení

No, to jsem si taky myslel, že musím dělat :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]