Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám doma starý, ale funkční počítač s historickým 20ti gigovým diskem. Krom něho tam mám ještě 60 gb a 300 gb. Rád bych se dvacítkového zbavil, naformátoval 60ti gigový a z něj měl pak systémový. Bohužel jsem podobnou situaci nikdy neměl a tudíž moc nevím, jak vše provést. Poradil by mi někdo prosím?
A na 20GB disku máte data, o která nechcete přijít? Ona je vůbec vaše otázka poměrně špatně formulovaná. Jaký disk máte aktuálně jako systémový?
Co se týče formátu jako takového, není to nic záludného. Nejlepší je jej provádět přímo v instalaci Windows Xp, ale dejte si pozor, ať veškerá důležitá data máte zazálohovaná, ať už na jiném disku nebo na libovolném médiu (flash disk, DVD...).
Zkusim to popsat lepe Data, o ktera nechci prijit nejspis nejaka mam, ale ty bych si hodil na externi disk. Pak mam cedecko s xpckama. A potrebuju se ze situace: disk C (20gb - systemovy), disk D (60 gb - pouze data), disk E (300 gb - pouze data) dostat do situace: disk D (60 gb - systemovy), disk E (300 gb - pouze data). S tim, ze v prubehu bych chtel disk D naformatovat.
20GB disk odpojíte pokud ho teda nechcete,60GB naformátujete přímo při instalaci windows a poté na něj nainstalujete OS (data můžete přesunou na ten 300GB nebo jak píše si je zálohovat na externí HDD) a 300GB necháte tak jak je.
Diky moc, zitra se do toho pustim. Jinak takze to nastavovani v biosu jak jsem nasel v nakem navodu na internetu, jako ze nastaveni bootovani z cd atp. to muzu delat uz i s tim odpojenym diskem.
Ovladače a obslužný software budeš muset nainstalovat. Ty bývají na CD k jednotlivým komponentám (základní deska, grafika, zvukovka ...)
Ano, vložíš příslušné CD a instalátor tě již většinou provede. Začni s CD od základní desky. Ve správci zařízení můžeš kontrolovat, zda-li jej již všechno nainstalováno.
Super, dik moc, a posledni dotaz pokud cedecka nemam tak jeste nez se do nakyho formatovani pustim, tak by to asi chtelo ty ovladace postahovat co?
Stáhněte si je třeba na ten 300GG HDD kde máte data a po přeinstalaci win si je z tama můžete zase naistalovat.
A co data z 60GB přesunout na 300GB a udělat image 20GB -> 60GB? Pokud nepotřebuješ přeinstalovat systém tak kopie disku je nejlepší - nemusíš pak systém a vše ostatní dlouze instalovat a nastavovat.
Tento program zdarma by to měl umět: www.stahuj.centru/...
No mne slo trochu i o to, ze vlastne ten pocitac budu davat nekomu jinemu a chtel jsem ho predat "cisty". Navic extra rychle uz taky nebeha, tak jsem si rikal, ze by ten format treba trochu pomohl. Kazdopadne cd s ovladaci jsem nasel jen k zakladni desce, takze zatim bych se asi do niceho radsi poustet nemel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.