Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych se zeptat jestli,když si doma dělám prezentaci v Open office 3.1 prezentace a kopíruji tam obrázky z internetu, pak tu prezentaci natáhnu na flešku(Mám doma windows xp,ve škole je taky xp)Zobrazí se mi ta prezentace s obrázky nebo ne?
No já myslím, že by měla. Jde vám o to, zda ty obrázky nezůstanou mimo jako externí obrázky? Já myyslím, že ne, ale zkuste si to spustit s počítačem odpojeným od sítě. Ale to je jen takové ověření, zbytečné.
Musíte to ale v té škole otvírat zase v openofficen nejlépe 3.1., i když to nemusí bt podmínkou. Anebo to vyexportovat do powerpointu.
Jen pro přesnost: jakou koncovku má ta tvá prezentace?
Jinak k exportu: když otevřeš nějaký soubor (nejen prezentaci) ve openoffice, máš v menu pod soubor položku "uložit jako". po kliknudí ti to nabídne dialogové okno, pod ním okénko "jmeno souboru" a druhé "uložit jako typ". To rozeveš a vybereš vhodný typ, zde právě ten powerpoint.
Ale především musíš vědět, co je na tom počítači ve škole. Že na obou jsou XPčka, to je dobré, ale hlavně jde o to, jestli tam je Microsoft Office, openoffice.org, nebo oboje, nebo nedej bože nic. Asi tam bude nainstalován ten MS ofiiice, ale je dost možné, že tam je i OOO, pak by žádný export nebyl třeba.
Má prezentace má koncovku odp.
Ve škole je kompletní openoffice 3.1
A můžu se ještě zeptat když dám flešku do PC stačí tu prezentaci do ní jen zkopírovat?
Samozřejmě, ale zredukuje se tím presentace na sled obrázků a ztratí se všechny efekty jako hudba, případné otvírací efekty... Pokud je ve škole k disposici OOO, neměly by být problémy ani tak. Nicméně lze pro jistotu ten export provést a přidat ho na flashku jako zálohu, kdyby prezentace z nějakého důvodu selhala (samozřejmě pokud je ve škole k dispozici akrobat reader nebo nějaký jeho ekvivalent.
(Export do PDF se provede nejednodušeji přes ikonku "přímý export do pdf" na liště, nebo i přes menu soubor/export do PDF
doplněno 27.02.10 23:06:Ta ikonka je na liště šestá zleva, vpravo je zvětšená.
doplněno 28.02.10 17:33:Export do PDF má smysl hlavně tehdy, když tu prezentaci chci rozeslat na různé adresy a nevím, kdo co má k dispozici za programy. PDF odevře soro každý a kdo ne, snadno si nějaký ten reader zdarmo nainstaluje. Pokud ale vím, že na škole je OOO k dispozici, není to třeba; leda jako zálohu, kdyby třeba někdo o to měl zájem a neměl příslušný program.
Převod do PDF předsi není řešení. To už potom není prezentace.
OOO 3,1 umí uložit prezentaci i do formátu .PPT a ten už přehraje i PoverPoint z Office Microsoftu. Mě se ale po převodu tento formát (.PPT) otevírá v editačním režimu, ale pokud se tak otevře stačí kliknout Přehrát prezentaci.
Aby laici neměli problém s otevíráním ve formátu .PPT, natvrdo přejmenuji v Commanderu soubor .PPT na .PPS
Potom se již prezentace otevírá normálně i v PoverPointu Microsoftu.
PPS přehraje i OOO 3,1
S tím, že PDF není řešení, spuhlasím. Já to ani nenavrhoval, a když, tak je to nouzové řešení. A jak bylo řečeno výše, v daném případě není potřeba žádné řešení; to s tím převodem lze použít jako universum, pro oba programy. A prezentaci samozřejmě spustím z editačního modu přes F5 (to pro laiky, ne pro jamacu, ten to ví.
Neznám přesně rozdíl mezi Open a Microsoft (kromě ceny), mám ofis od MS. Ale když chci vytvořit blbovzdornou prezentaci, po volbě "uložit jako" dám typ "předvádění prezentace", a uloží se to jako samostatná prezentace, která je nezávislá na tom jestli ten kdo ji chce otevřít má instalovaný ofis, a je dost univerzální i co se týká různých verzí systémů...
doplněno 28.02.10 22:01:Vvýsledek se jmenuje .pps
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.