Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká značka monitoru?

Od: tarra* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den.Prosím o radu značky 17" LCD monitoru.Uvažuji o těchto značkách: Asus, Acer, Philips, AOC.Monitor využívám především na filmy a chci klasický formát.Taky mě zajímá zda monitor s DVI a zabud.repro.Děkuji za rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

perda*
hodnocení

0x

Neřeš značku ale hlavně parametry a technologii výroby. Nastuduj: www.svethardware./... pak se budeš umět rozhodnout. ;)

hodnocení

0x

Máš konkrétní důvod proč 17´´ a ne třeba 20 nebo 22 širokoúhlé? Zvláště když to máš na filmy? Klasické jsou i nějaké 20´´ ale je jich málo, moc málo. LG, Asus, Dell, těch bych se nebál určitě, ale to jen namátkou, to neni jen o značce.
Určitě neber jen monitor s D-sub, ale aby měl i DVI nebo HDMI. Zabudované repro jsou celkem k ničemu, tedy k filmům k ničemu, to je tak u pracovního pc na drobné ozvučení, toť muj názor

tarra*

Protože si nejsem jista, že mi integr.grafika utáhne 19", jinak bych samozřejmě volila min. 19" A co např.zn.Asus? Jinak díky za info.

pavka76*

Monitor 17" 4:3 je krok zpět. Navíc píšete na filmy,což dnes už se vše točí širokoůhle (16:9),takže na té malé 17" obrazovce využijete nějakých 75% plochy. Volte minimálně 19" 16:9 ,cena je stejná,výběr mnohem větší. A nebojte,grafika to utáhne.

S integrovanou grafikou problém nebude. Pokud budete volit monitor s poměrem stran 5 : 4 je to rozumná volba. V případě poměru 16 : 9 nebo 16 : 10 je výhodnější větší velikost, tedy alespoň 20 ". Jinak bude obraz na výšku poměrně malý (ve srovnání se stejně velikým monitorem s poměrem stran 5 : 4).

Asus jsem ti taky psal. Nu integrovaná, záleží jaká. Já mam 16:10 monitor (22´´ s rozlišením 1680x1050) tady v práci, na počítači cca 7 let starý a mam integrovanou INTEL grafiku.

Mimochodem pokud budu počítat klasiku tak 17 i 19 (1280x1024 klasické rozměry)má stejné rozlišení jen jsou na 17 menší písmenka (jsou menší body), to samé 20 a 22 (širokoúhlé 1680x1050). Ale to chce vědět konkrétní monitor, jsou i vyjímky které mají větší rozlišení

tarra*

Omlouvám se, měla jsem na mysli značku Acer.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]