Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zobrazit na fotce datum?

Od: papene* odpovědí: 40 změna:

:)Prosím jak nastavit, aby se mně na stažené fotce v pc objevovalo datum a čas.Fotoaparát je Panasonic DMC-FS20.

Děkuji

40 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

3x

a má tam být nebo dodatečně přidat? To je různé v různých programech, třeba v zoneru Ctrl T. Ovšem fotka nesmí projít nějakými drastickými úpravami, pak by tam šlo snad jen datum úprav ne již originální datum pořízení.

Pokud dodatečně přidat, myslím, že to je lepší řešení než to nechat na foťáku protože ubrat již nelze (jednoduše), přidat téměř vždy.

papene*
hodnocení

Ale já to mám normálně na foťáku, ale stáhne se to čistý.*nevi*

ar*

No ale to je lepší když to je čistý né? Jak piše alf doplnit se to dá vždycky, navíc pokud na tu fotku kliknete pravým na myši a dáte vlastnosti je tam úplně všechno datum, čas,atd a podle toho se to nechá doplnit pokaždé když je potřeba.

doplněno 23.02.10 23:45:

Zeptám se možná blbě to stahujete přes kabel a nebo kartu ve čtečce?

papene*
hodnocení

petronell to určitě máte pravdu.Na fotku nemusím ani klikat,stačí na ní najet kurzorem a už na sebe vše práskne.Mně jde jen o někdy aby to tam bylo.*nevi*A právě nevím jak to doplnit co nejjednoduším způsobem.

ar*

Stáhnout nějaký Photoshop Free a vněm doplnit.

doplněno 23.02.10 23:56:

Tak zkuste kartu do čtečky třeba tam ten datum bude.

Já ani nevím kde mám kabel od foťáku *hi* dělám to jedině ve čtečce.

papene*
hodnocení

Přes kabel.

doplněno 23.02.10 23:57:

Lehce řekne, ale hůř udělá.Těch programů je dost, než se tím prokoušu tak si to raději rozmyslím.Já jen jestli to někdo taky občas nedělá.;)

ar*

No a proč tam ten text nedat v malování to bude nejednodušší ne?

papene*
hodnocení

Rozumím tomu správně, že ho tam napsat ručně?

ar*

nějak takto

doplněno 24.02.10 01:31:

Takhle by to nestačilo?

doplněno 24.02.10 01:33:

Jinak papene taky čekáte na hokej?

Jak zobrazit na fotce datum?
papene*
hodnocení

Já myslela, že se dá přenést originál co vytvořil foťák sám.Né, že to budu muset psát sama.Hezky počmárané auto.*smich*

doplněno 24.02.10 01:35:

*bzum*jéžiši co se to tam dostalo.*zed*

Jak zobrazit na fotce datum? #2
papene*
hodnocení

jj čekám a krátím si dlouhou chvíli vymýšlení blbostí.*haha*

doplněno 24.02.10 01:40:

;)Dobrý né?Tak to bychom měli.*smich*

Jak zobrazit na fotce datum? #3
ar*

a je to tam

doplněno 24.02.10 01:42:

podle toho že jsem chytnul 3x dobrou tak nás na hokej čeká víc.

To zase budu celé dopoledne jak zmlácenej to toho zase udělám *uf*

doplněno 24.02.10 01:46:

No normálně otevřu foto v malování kliknu na text (A) nastavím kam chci vložit text ,vyberu barvu ,písmo, velikost a píšu.

Jak zobrazit na fotce datum? #4
sondaw*

Zdravím, čeká nás opravdu víc*smich**palec*

doplněno 24.02.10 01:52:

Navíc papene má nejvíc dotazů nejlépe nad ránem, strávily jsme tak už hodně dní, že papene?*klik*

papene*
hodnocení

sondaw Vítej mezi nás*pivo*

doplněno 24.02.10 01:54:

*smich*Naprosto přesně.*ua*A kdybych jěště uměla psát tou čmáranicí, to by bylo*haha*

doplněno 24.02.10 01:55:

Souhlas-kam?

doplněno 24.02.10 02:01:

A já o pár sekund později.*smich*

ar*

asi by jsme mněli vypadnut na jiné vlákno

ar*

Už to tam je ve volné diskuzi

sondaw*

To určitě, jinak z nás Mavericka trefí:D Ale nějak si musíme krátit čas a když nemá papene žádný problém, což je teda hodně zvláštní*smich*, tak si dáme*kafe* a hezky u *klik**vtip*

doplněno 24.02.10 18:34:

Mavericku, jak můžeme spát, když je hokej a čekání jsme si všichni krátili tím, že jsme učili Papene malovat;)

No a protože s Papene nikdy nezůstane jen u jednoho a je s ní psina, tak jsme se fakt dobře bavili, jenom jsme teda potom naznali, že bychom měli změnit lokál*smich*

výtka
Upozornění od sys maverick 24. 02. 2010 18:27:13
Holky, holky, v noci se má spát, ale vy tady řešíte malování *smich* Jsem zvědavej zda vás někdy potkám *frajer*
papene*
hodnocení

A jak to udělal panáček.Prosim.

V malování?

papene*
24.02.10 01:46
hodnocení

*palec*

Jak zobrazit na fotce datum? #5

petronell, ... díky za návod. ;)

Doposud jsem to sice nepotřeboval, ale není špatné vědět, ... JAK NA TO. *uf*

*hej* Máte to ode mne za jeden "paleček". *palec* ... ještě jednou díky. ;)

alf*
hodnocení

0x

to se do rána urodilo. @papene v čem si prohlížíš ty fotky? Malovat to tam ručně je možné, ale třeba u jedné, dvou fotek, když to doplňuji do 150, to bych tedy nechtěl dělat. Ujisti se, že tu zbytečnou funkci máš ve foťáku určitě zapnutou, ale já bych to nepoužíval. Pokud nepoužíváš žádný program pro úpravu a prohlížení fotek tak si stáhni třeba slunecnice.cz/... ten to umí vložit z (nejen) EXIF. Ale takových programů je celá řada.

papene*
hodnocení

;)Zdravím alf, to aby nám to lépe utíkalo.

Ve foťáku si to mohu dát na displej kdy chci.Programy na fotky mám,našla jsem u nich i EXIF, akorát zatím nevím jak to jen vložit do fotky.Jinak máte pravdu.Dávat to růčo do více, by bylo na hlavu.*zed*

Nyní zkouším FastStone Image V/....

papene*
hodnocení

Teď jsem našla návod, ale není tam jak to vložit.*nevi*

Zobrazení EXIF informací
Při práci s digitálními fotografiemi se občas hodí vědět, v jakém fotoaparátu a za jakých podmínek byl daný snímek vytvořen. Tyto informace jsou uloženy v tzv. formátu EXIF a jsou součástí souboru JPG. EXIF informace zobrazíte ve fullscreen módu přejetím myší na pravý okraj obrazovky. Dozvíte se údaje o výrobci fotoaparátu, modelu, datum pořízení snímku, použitý program fotoaparátu, ohniskovou vzdálenost, snímací mód, čas závěrky, hodnotu expozice, parametry blesku a mnoho dalšího. Údaje se liší dle použitého fotoaparátu.

faststone image viewer návod

pt®

Teda petronell a papene, to já se nikdy nenaučím, do háje! PT /stařenka/ *palec*

doplněno 24.02.10 08:40:

Joooo, papene, na to abych si vzala dovolenou, pak možná. PT /stařenka/*zed*

papene*
hodnocení

pt určitě ano.Já v tom také plavu.A text ručně umíte vkládat?

doplněno 24.02.10 09:42:

Taky se mně líbí a je jednoduchý.Budu se muset tedy podívat po nějakém jiném.*plac*Škoda.

alf*

prográmek je to pěkný, ale funkci vložení data jsem tam nenašel a hromadnou už vůbec ne

papene*
hodnocení

*nevi*A jaký program to umí na 100%?Čeština podmínkou.*modla*

U prohlížeče, organizátoru a jednoduchého editoru fotek Picasa jde velmi jednoduše vložit a upravovat text, tedy i číslice - i kopírováním. Potom je otázka vložení třeba datumu chvilky. Nejnovější verze 3.6 je již v češtině - pozor verze 3.5 je anglicky. Odkaz - picasa.google.com/

Jak zobrazit na fotce datum? #6

Vlastní editace textu

Jak zobrazit na fotce datum? #7
alf*

editace textu 100x jinak, to není ono, doporučuji zoner, česky a umí vložit datum i čas a libovolný text nebo clonu, ohnisko, zoom ... a to vše třeba do 8796 fotek najednou chvíli to bude trvat, možno uvařit si kávu nebo pročítat poradte.cz ale udělá to.

papene*
hodnocení

Ta nová verze je dobrá, ale to co jsem měla namysli tam není.

doplněno 26.02.10 10:24:

Aby se datum s časem rovnou objevilo na fotce.Ne ji přidávat ručně.

Co jsi měla prosím na mysli, asi jsem to nepochopil.

helllen*
hodnocení

0x

Aha, tak vám nefunguje datové razítko? Já právě zvažuju co koupit mamce, jaký foťák (už jste mi radila). Ona právě chce, aby se ji datum automaticky vytisklo na fotce. Nechce si tam nic vládat ručně, to by bylo určo nad její chápání... Tak jsem z toho celkem mimo, jaký foťák tohle umí...

papene*
hodnocení

*sok*Taky jsem zvědavá jak se to vyvrbí.*nevi*

pavka76*
hodnocení

0x

Nechci nějak rýpat,ale ten foťák má na 100% "časové razítko" ,je potřeba ho zapnout v menu fotoaparátu. Pokud Vám to nefunguje,tak je to vada.

alf*

tak, to měla i značná část posledních foťáků na klasický film. Každopádně já to považuji za kažení fotky, když se mi nějaká opravdu povede a budu ji chtít jako obrázek na zeď tak co pak s datumem? Lepší přidat až dle potřeby. Já když ho přidávám ta ksi s tím i pohraji a přizpůsobuji barvu písma pozadí aby to moc nekřičelo (samo že ne fotku po fotce, ale pro vyvolání 150 fotek použiji třeba 3 barvy) a tisknu ho velikostí písma asi 2 mm úplně do růžku. To co dělají foťáky, div ne v prostřed a ještě téměř signální oranžovou, žlutou zkažená fotka.

papene*
hodnocení

Vždyť jsem psala, že to umí.Ale ptám se:Jak udělat, aby datum a čas byl vidět na fotce po stažení do PC.Bez ručního napsání data a času.Jestli to jde?

Když to fotoaparát umí, musí datum být vidět na fotce při stažení do PC. Pokud si to samozřejmě nastavíš v menu fotoaparátu!

Doufám, že nemyslíš exif, to jsou informace (datum, čas, clona, čas závěrky, použití blesku, značka fotoaparátu a pod), které nejsou normálně vidět - až v dalším nějakém programu, který to umí. Tyto informace (exif) zaznamenává každý digitální fotoaparát.

papene*
hodnocení

jamaca to je přesně co jsem chtěla slyšet.*hej*Ale teď jen jak to v menu nastavit?Pod čím mám hledat?

Exif jsem nemyslela.

Konečně jsme se dopracovali k nějakému výsledku, ale asi ti tady neporadím jak konkrétně ty nastavíš záznam datumu. Mám jiný fotoaparát a nemá cenu zde psát jak to nastavuji já. To musíš sama najít u svého aparátu v nastavení. Určitě máš i návod k obsluze a tam to tutově taky bude - jen začít hledat a experimentovat. Jediná šance zde je - objeví se poraděnko se stejným fotoaparátem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]