Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stránky týkající se sítě a jejích komponent

Od: pepyk93* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,mám otázku a prosím o odpověď.

Chtěl bych se zeptat,zda mi můžete doporučit nějaké www stránky týkající se počítačových sítí a jejích komponent?

Jde mi o to,že do PC mám připojen internet kabelem a do notebooku ho vedu přes Wifi.Rád bych se z nějakých stránek učil např. o tom,jak tuto síť nejlépe zabezpečit,kde a co nejlépe nastavit,jak ,,to všechno" pracuje (router,modem,switch) apod.

Samozřejmě,že nějaké ty základy znám,ale chci se dále vzdělávat...:)

Samozřejmě,že si jednotlivé pojmy mohu najít třeba na Wikipedii,ale já bych potřeboval souvislosti a pokud možno vysvětleno ,,srozumitelně".

Například dobré stránky o HTML jsou www.jakpsatweb.cz (není to reklama!),zajímá mě,zda neexistuje náhodou něco podobného i pro tyto sítě...

Googlit jsem také mohl,ale zajímá mě,zda máte nějakou zkušenost...

Děkuji za každou odpověď. :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tohle bude na tebe asi dost odborné:

http://www.gybon.cz/ rusek/vyuka/site/site.pdf

Ale něco z toho jistě za přečtení stojí.

A další články pro tebe:

myego.cz/...

earchiv.cz/...

adsl.cz/...

pavka76*

Jde to i takto *cteni* shop.ben.cz/...

hodnocení

2x

Nejde vše jen číst, hodně věcí a to ne jen ze sítí je dobré si vyzkoušet, "našprtat" teorii to neni výhra. Webů je mraky, na každém něco najdeš. Něco je na www.svetsiti.cz doma mam ale taky knížky :) Pokud říkáš že máš táklady tak by jsi určitě zvládl najít weby s konkrétním pojmem který tě zajímá. Fakt si to představuješ jednoduše. HTML je čistě jedna specializace, ale sítě to je moc široký pojem.

Nejvíce se asi naučíš "prací" na konrétní akci- nastavení sítě, routeru... a k tomu přečtení teorie.

Nevim jak lépe ti poradit, sám se stále učím a to dělám v oboru a sítím se taky trochu věnuju :)

pepyk93*
hodnocení

Děkuji za všechny odpovědi.Pročtu všechny odkazy.O knize jsem taky uvažoval,ale jak píše Maverick,zkusím i více té praxe...:)

Jen si ještě dovolím podotknout,že ten první spiderův odkaz je nefunkční ani po zkopírování do okna prohlížeče...

raadek*
Jeste stranky DomaciSite.cz R.
Ano, je s tím problém:
http://www.gybon.cz/ rusek/vyuka/site/site.pdf
Pred slovem "rusek"má být místo mezery znak Tilda (taková ta vlnovka) Sem se to nějak nedaří vložit. Pak je odkaz funkční.
hr.wikipedia.org/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]