Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s hardiskem

Od: sykula* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

Mám takový problém a nevím si stím rady. Můj problém tkví v tom, že když systém najede do windows tak se mi to sekne a nejde s tím už nic dělat. Při restartování mi to už ani do windows nenajede, a hlásí mi to že to nenašlo harddisk. Harddisk je v pořádku zkoušel jsem ho na jiném počítači.

Nevěděli byste čím by to mohlo být?

s pozdravem

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A jakým způsobenm jsi ten hardisk zkoušel na jiném PC? Dostaneš se třeba na svém PC do nouzového režimu? Zkoušel jsi přečíst SMART informace z disku, když jsi ho měl připojený v jiném PC?

sykula*
hodnocení

Normálně mi jde spustit na jiném compu. Já jsem právě myslel jestli nebude problém někde jinde:(

Pokud tedy vyloučíme disk, může být vadná základní deska. To by bylo dost špatné. Zkus ještě ten nouzový režim.

A pokud by to bylo možné, můžeš vyzkoušet jiný disk na svém PC.

sykula*
hodnocení

ještě jeden dodatek, kousne se mi to asi 15 sekund po najetí windows. Pak se to kousne a nic nejde udělat. Je mi právě divný, že to chvíli funguje a pak už ne. restartuju to a už mi to nenajde harddisk. Nechám ho chvíli odpočinout a pak ho zapnu, zase ho najde nejede systém a po 15 sekundách se mi to zsae kousne a takdjhle dokola.

Vyzkoušej, prosím, ještě ten nouzový režim. Další možnost je tato: vypal si nějakou Live distribuci Linuxu a nabootuj ji z CD mechaniky. Uvidíme, jak se to bude chovat.

Je ještě možné, že se ti v PC něco přehřívá. Zkontroluj, jestli se všechny větráky točí a omrkni ještě kondenzátory na základní desce, jestli nejsou nafouklé nebo prasklé.

sykula*
hodnocení

nevim jak je to možný ale comp funguje, jsem s tim nic neudělal. zajímavý.

No nevím, jestli do toho teď ještě vrtat, ale až budeš mít PC otevřený, překontroluj ještě pevnost kabelů připojených k disku a základní desce.

pavka76*
hodnocení

0x

Já to vidím na špatny clustry a jak už to tak bývá tak to zrovna vyšlo na nějakej systémovej soubor. Připojit jako slave a pustit kompletní kontrolu disku.

doplněno 23.02.10 20:57:

kontrolu nejlépe programem chkdsk s parametrem p. chkdsk c: /p

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]