Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aktivace Win vs jedna licence na 2 PC

Od: lubombar® odpovědí: 8 změna:

Mám dva pevné disky. Na každém je naistalován Win XP Home se stejným Product Key. Oba systémy jsou aktivovány. Vše funguje až na to, že je často vyžadována nová aktivace s poukazem na instalaci velkého množství HW. Prože jsem nic neinstaloval domnívám se, že server Microsoftu porovnává instalované programy na obou instalacích a konstatuje změny. Aktivace proběhne rychle bez problémů.
Je má doměnka správná a mohu něco proti častému požadování aktivace dělat?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Aktivace počítá se změnou hardware, ne software. Ta aktivace se pouší na obou systémech?

hodnocení

Obě instalace jsou řádně aktivivány. Aktivace je požadována s poukazem na změny HW. HW je pro obě instalace stejný akorát jsou naistalovány na jedné převážně hry pro děti, na druhé nové inst. pouze užitečné programy.
Poslední požadavek byl na nové inst. Ty minulé si nepamatuji. Budu si to zapisovat.

Jelikož je WH pochopitelně stejný, není důvod aby se systém domáhal dalších aktovací. Pokud by to děla jen jeden systém, zauvažoval bych o jeho případné kompletní reinstalaci. Dostupné aktualizace jsou nainstalovány na obou systémech?

hodnocení

Ano , obě instalace jsou po otevření vždy aktualizovány. Budu to sledovat a případně se ještě ozvu.

OK, ozvi se. Musím říct, že s tím problém nebývá.

hodnocení

Nevím proč byl upraven předmět a to blbě, má to být správně:
aktivace Win vs dvě licence na jednom PC

hodnocení

Problém vyřešen.
Na stránce Microsoftu jsem našel odpověď . Požadavek na aktivace se opakuje pokud je na PC HW bez ovladačů nebo nesprávně nainstalovaný HW. Což byl můj případ. Chyběly ovladače pro modem integrovaný na zákl. desce, který nepotřebuji. Tak jsem ovladače nehledal. Stačilo zařízení ve správci HW zakázat.

doplněno 16.03.10 14:59:

Nestačilo zakázat ve správci zařízení, musel jsem to zakázat v BIOSu.

bena*
hodnocení

0x

Doporučení pro případnou příští aktivaci:

Aktivujte všechny produkty společnosti Microsoft(dále MS) telefonicky. Protože, pokud to aktivujete přes internet, tak MS sice píše, že údaje, které nejsou s aktivací spojeny nebudou shromažďovány, ale s trochou nadsázky opak je pravdou. Sice utratíte malé penízky za aktivaci, ale myslím si že za to to stojí. Existuje také linka, která je zdarma, ale asi od novýho roku to říká, že nelze na to číslo zadarmo volat z mobilu. Nicméně, pokud vše půjde podle plánu, tak vás tam bude operátor držet necelé 3 minuty a já, když mám O2 tak jsem zaplatil asi 12Kč za celý hovor. Samozřejmě aktivace přes internet trvá ani ne 1 minutu, aktivace po telefonu "necvičenému" uživateli asi 4 minuty. (tam rychle čtou čísla a když jsem poprvé aktivoval, myslím, že to byly officy, tak mi dala docela zabrat kolonka E, kde bylo takový hnusný šestičíslí - na to si moc dobře pamatuju, nicméně dnes je to lehký jako někomu říct "ty vole...".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]