Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hra Harry Potter a Tajemná komnata nefunguje

Od: meli* odpovědí: 28 změna:

Ahoj
dcera (9 let) dostala k narozeninám hruHarry Potter a Tajemná komnata. Problém je v tom, že hru nainstalujeme, "vyskočí okénko": hra úspěšně nainstalována a instalace se zavře. Objeví se ikona hry na ploše a když na ní klikneme, tak se objeví: " Please ejct and re-insert tre CD_ROM, select OKand restart application"
Nevíte, co s tím udělat, aby hra šla spustit? Jedná se o originální CD. Nějak obejít? Popřípadě, kam se obrátit? Nebo jde-li sehnat hra na internetu? Restart PC, odinstalování, nainstlování, vysunutí CD...nic nepomáhá :(
poradíte někdo? nic nepomáhá...děkuji melinda

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

3x

*jasne*Pokusil bych se ještě zkusit instalaci na jiném PC.

meli*
hodnocení

To taky nepomohlo...PC máme doma 2 a nejde spustit ani na jednom...a na pracovní notebook jí manžel nepustí. Kamarádka říkala, že podobný problém řešila tak, že musela zkopírovat nějaký soubor z disku někam do PC? nemohla by být chyba v tomto?

Když si otevřete v tento počítač ten disk tak na něm je někde uložená složka CRACK který musíte zkopírovat do PC zkopírujete ho tak že na složku CRACK kliknete pravým tlačítkem miši a dáte kopírovat poté znovu otevřete: tento počítač►C (místo kde máte nainstalovaný windows)►program files►a otevřete složku hry (měla by se jmenovat nějak jako "Hary poter")►Do této složky kliknete pravým tlačítkem myši a dáte vložit pokud se vám zobrazí zpráva že soubor už existuje dejte přepsat.

Tento postu se dělá u mnoho her.

Nevím jestli se tato hra spouští s CD nebo bez to může být taky problém některé hry se spustí jen když je v mechanice CD s hrou

doplněno 22.02.10 10:00:

problémy také nastávají na NTB já mám taky notebook a některé hry nerozjedu je to taky tím že některé hry ještě nejsou na win vista

U ktere originalni hry se pouziva crack? Ze pises ...u mnoha her...

Pokud naleznete na CD složku CRACK je pravděpodobné že bude potřeba ji zkopírovat. Když jsem hrál GTA vice city tak jsem ji musel cracnout. Některé hry tam crack mají a fungují i bez kopírování.

Nenechte se zmást složka CRACK je i v program files ve složce té hry a je totožná se složkou na CD/DVD ale stejně se musí přepsat na soubor z DVD/CD.

petr123*
Citace z dotazu: "Jedná se o originální CD." Tam asi crack nebude!
meli*
hodnocení

Na CD jsem našla jen soubor Harry Potter II_code, ten jsem zkopírovala přesně podle vašich rad, ale nic se nezměnilo.

Pokud tam nebyla složka CRACK tak může být problém v konfiguraci vašeho PC/NTB na každé hře je zezadu napsáno kolik místa hra zabere, na jaký je windows, kolik paměti ram potřebuje... tyhle požadavky pokud váš počítač nesplnuje nemá smysl hru kupovat. Je pravda že i když mi hra na NTB neseděla tak jsem ji koupil a někdy šla a někdy ne.

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*V návodu by měl být postup instalace popsán.Zkuste postup, jak radí "vlk" a dejte vědět.

meli*
hodnocení

V návodu toto není napsané. Instalaci jsme provedli uplně přesně, krok po kroku jak je napsáno v návodu.

Návody u originálních her jsou většinou velmi stručné vypadají asi takto: 1. Vložte DVD do mechaniky. 2. pokud se vám instalace nespustí automaticky otevřete soubor Instal.exe uložený na DVD 3. po instalaci klikněte 2x na ikonku hry na vaší ploše.

Tak nějak vypadá návod u her.

doplněno 22.02.10 10:17:

Někdy je taky důležité (hlavně u NTB) nechat počítač po instalaci odpočinout. když mi nejde hra, video... stačí ho většinou jen restartovat, ale už jsem zjistil že tak jednou měsíčně vytáhnu na noc notebook ze zásuvky a ještě vytáhnu baterii. ráno musím znovu nastavit hodiny ale aspoň do něj nejde celou noc proud i když je vypnutý. nevím proč ale tomu mojemu to pomáhá.

Mimo téma, pokud po vytáhnuté baterii u noťase musíš nastavit hodiny tak to neni dobrý ;) Máš blbou baterku na desce, minimálně...

Ty hodiny po zapnutí ukazují čes ve který jsem NTB vypnul. A nechce se mi montovat můj počítač přecejen je to můj notebook a já chci aby fungoval. (většinou když rozeberu složitější věc tak po sestavení mi zbyde několik šroubků, součástek... Když jsem rozebral video tak mi zbylo 5 šroubků které jsem nikde nepotřeboval.) A mi to nevadí pokud je v NTB baterie tak ty hodiny jedou.

petr123*
hodnocení

0x

Může jít o nějakou nekompatibilitu třeba s verzí Windows. V návodu od hry by měl být kontakt na nějakou českou podporu, zkuste tam zavolat nebo napsat.

Často je potřeba taky z oficiálnách stránek hry stáhnout nějakou aktualizaci programu, už jsem párkrát zažil že verze dodaná na disku byla "stará" a nefungovala, po spuštění aktualizace už pak bylo vše ok.

Tak o aktualizacích originálních her jsem ještě neslyšel.

Neslyšel? Update nebo patche ti nic neřiká? Ale je to tak. Hra je program tak proč by se nemohl aktualizovat?

K tématu, k této hře jsem nic zajímavého nenašel, pokud je to originálka tak bych ji vyreklamoval. Neměl by s tím být problém.

meli*
hodnocení

zkusíme to...myslíte si, že když ji vyměním za tu samou hru, že pujde spustit...nebo se dcerka harryho pottera nedočká vůbec?

Může to být jen chybné cd. Zda to pak půjde to vám opravdu říci nemohu, ale nevidim důvod proč by to nemělo fungovat :)

meli*
hodnocení

odpoledne tam zkusím zajít...děkuju všem za rady :) to jsem opravdu nečekala :)

Někdy je lepší když nevíte jestli to pojede se zeptat opsluhy obchodu který by vám měla poradit ( lepší je se ptát mladších prodávajících mužů)

rv*
hodnocení

0x

To je problém originálních her. Mají tolik ochran, aby je někdo náhodou nezkopíroval, že přestanou fungovat. Vraťte to prodejci a pokud vás hra zaujala, stáhněte si ji z inetu.

meli*
hodnocení

Na internetu jsem našla jen demo verzi? Víte o nějaké stránce, kde hra je? Dcera o ní mluví nepřetržitě skoro 14 dní a z dárku měla ohromnou radost (částečně byl taky za hrdinství při trhání zubů u zubaře), o to horší je, když nám hra nejde spustit...

meli*
hodnocení

tak jsem byla v obchodě a pán mi poradit to samé, jako vlk-s tim CRACKem...problém je v tom, že na to CD soubor neni...tak jsem si zkusila hru stáhnout z netu ve formě rar a tam soubor crack už je...když ho zkopíruju do program files, tak se pořád nic nestane...proč demoverze jde a tohle ne? nerozumím tomu...

slonbonjohn*

Pokud by mi pán po prodeji poradil cracknout originál hru, tak bych mu jí narval ...víte kam?

To ja bych mu ji nikam nerval, ale jak podobne veci nemam ve zvyku moc resit, tak bych zrovna zavolal na obchodni inspekci a zeptal se, zda je takovato rada v poradku.

Nebo jeste lepe bych prodejce informoval, ze se ohledne te rady s crackem na obchodni inspekci obratim - co by na to rekl. A hlavne jak by v te chvili zmenil barvu...

meli*
hodnocení

o bych netušila, že s jednou pitomou hrou budou takovy problemy...ted se rozhoduju me zi tim, jestli hru vratit a nechat to plavat nebo opravdu se tim vice zabyvat...chudak adelka :(

Prvne se podivejte, jakou minimalni konfiguraci PC hra vyzaduje - jak uz tu nekdo radil - tuto informaci najdete na originalni krabici, ve ktere byla jiste hra zabalena.

Porovnejte to s konfiguraci PC, ktere mate doma. Pokud je konfigurace vaseho PC dostatecna, zkuste sehnat nekoho, kdo tomu mozna bude lepe rozumet a pokusi se hru nainstalovat.

Pokud to ani pak nepujde, tak hru reklamujte - chtejte vratit penize.

Adelce jiz jiste pusa a zuby prestaly bolet a misto hry na PC, u ktere prosedi cely vecer ji vemte radeji ven na cerstvy vzduch. Zacina jaro, zacina byt pekne a pritom se muzete spolu jeste dosyta vydovadet ve snehu.

meli*
hodnocení

cerstvej vzduch jiste prospeje i zubum, ale nemam rada neplneni slibu...a ten jsem dala, takze hru sehnat musim :) sedet ji u toho cely vecer nenecham...děkuju všem za rady :) domluvime se s manželem a za panem asi zajde sam :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]