Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěl bych se zeptat jestli má připojení switche vliv na rychlost internetu?Modem mám na střeše baráku a od něj mně vede kabel k PC asi 20 metrů a internet mně běží v pohodě.Jenže jsem koupil druhý PC a s ním i nový switch.Switch jsem zapojil přímo v bytě u původního PC a napojil i nové PC a nastal problém se sítí.Internet mně pořád vypadává nebo spíš nejede vůbec.Modem už ale mám nastavenej na toto propojení.Nevíte někdo proč?Díky za rady.
Pokud je switch v pořádku, na rychlost vliv nemá.
doplněno 21.02.10 11:14:A v modemu nic nastavovat kvuli switchi nemusíš.
Tím modemem myslíš asi WiFi router? Délka kabelu rozhodně nevadí. Máš správně nacvaknuté konektory na kabelech? Když připojíš jeden či druhý PC bez switche, tak ti internet jede?
Kebely mán nacvaknutý asi v pohodě přímo z obchodu a když to napojím přímo tak to funguje.Jinak nevím jakej je rozdíl mezi modemem a wifi.To bude asi to samé nebo ne?V tom se nevyznám.
Správce mně říkal že mně stačí switch.Teď jsem to znovu propojil a zase to funguje.Tak nevím co to dělá.
Někdy se stane, že se switch kousne. Pak ho stačí na chvíli vypnout a zase zapnout. Odzkouše oba PC současně. Pokud to bude dělat ještě problém, ozvi se.
PS: co je to za switch?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.