Prosím poraďte jak správně naskenovat diapozitivy, aby byl vidět obrázek a dalo se s ním dále pracovat. Naskenoval se mi jen černý čtvereček. Moc díky.
No a máte scaner, který umí scanovat i negativy a diapozitivy? *H
andulka*
Mám EPSON multifunkci.Takže to asi zřejmě nejde?a.
hanny*
Multifunkčních zařízení Epson je víc. Aby scaner mohl scanovat diapozitivy, musí mít 2 lampy. Jedna je právě na scanování průhledného - tedy i diapozitivů. Je možné, že na Vašem scaneru je volba pro vybrání scanování průhledných věcí. Pokud ne, scaner bez těchto funkcí nemá šanci nascanovat diapozitiv.*H
tesyk*
Teda, slyšel jsem ještě jednu možnost, ale sám jsem to nevyzkoušel, tak nevím. To se na scaner položí negativ a na negativ zrcátko. Samozřejmně tak, aby odráželo dolů, do scaneru. Pak se to má normálně oscanovat a uložit. Následně se to v Photoshopu převede na inverzní barvy. Tak. A jestli to tu někdo zkusí, já nemám scaner, tak ať dá vědět jak dopad.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.