Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám dotaz.Používal jsem Avasta 4,8 a k tomu ještě Syware Terminatora.Když jsem si stáhl Avast 5Free Antivirus tak jsem Spyware odinstaloval.Stačí mi pro bezpečnost jen Avast nebo ne?Prosím poraďte.
avast! obsahuje už od verze 4.8 antispyware ochranu, takže antispyware není třeba. Ale je třeba nainstalovat firewall (například Sunbelt, Comodo, Lavasoft,...).
Já avastu docela dobře rozumím a působím, radím na oficiálním avastovém fóru http://forum.asw.cz
špatnou volbou by nemusel být nově v češtině dostupný microsoft.com/... výhodou je, že neukousne tolik výkonu
Á co se týče Spyware terminátoru, tak to je pěkný žrout paměti, takže pokud by jste chtěl avast! něčím dobrým "doplnit", tak doporučuji SpywareBlaster. SB není ledajaký antispyware. Ten funguje na jiném principu. Ten stačí nainstalovat, zapnou ochranu a 1× za 14 dní aktualizovat.
Díky vám za vaše redy a doporučení v práci mi řekli ať zkusím Windows Defender.Tak nevímOS mám legální stahuji aktualizace zatím vše bez problémů tak nevím jestli ho mám zkusit.Je fajn že je v CZ.
V češtině opravdu je, ale jinak prakticky k ničemu - vlastní zkušenost. Máš zde v komentářích nabídky na mnohem lepší programy, které opravdu fungují a jou také zdarma a v češtině Ale je to na tvém rozhodnutí. Defendera mám v PC zakázaného (je součástí systému), na rozdíl od jiných programů nenašel ani tracking cookie
Jinak teda bych řekla, že Avast hlavně detekuje viry
U mne nedetekuje absolutně nic, za celou dobu co mám Vistu mi nenašel nikdy nic. Prostě si myslím, že existují mnohem lepší programy a to i freeware.
doplněno 18.03.10 17:57:Původní dotaz zněl, jestli stačí k zabezpečení Avast. Osobně bych k němu ponechala i Spyware Terminator, který jsi v PC měl a který je, dle mého názoru, dobrý program (odzkoušeno několik verzí). Občasná doplňující kontrola s MalwareBytes Antimalware je myslím plně dostačující k zabezpečení PC
No špatná volba to rozhodně není.
Ale avast! Internet Security sice nemá nijak kvalitní firewall, nicméně běžnému uživateli určitě postačí.
Hodně štěstí a pokud možno co nejméně virů, nejlépe žádné.
Pro OS Windows potřebujete také Firewall, antiviry jsou celkem dobré všechny. Doporučil bych stránky viry.cz.
Osobně bych řešení od Microsoftu nebral. Ale to je věc názoru.
Jinak bych přešel na OS Linux a Windows měl v dualbootu bez přístupu k netu. Nenáročné řešení a vcelku spolehlivé pokud například stahované věci z netu před zkopírováním do Win přejedete antivirem. Vycházím z toho, že zabezpečení OS Windows žere systémové prostředky a vcelku pro nic za nic... Věřím, že 90% uživatelů by zjistilo, že WIn v podstatě nepotřebuje leda na hry...
Do Linuxu je také dobré nainstalovat antivir, například avast! pro Linux.
S Linuxem jsem několikrát pracoval, ale Windows mi připadá jednodušší a taknějak lepší.
Ono virů pro linux moc není, ale i tak bych byl velmi opatrný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.