Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chybí kontakty na procesoru

Od: mikerrer odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat , když mi přišel procesor a chybi na něm kontakty (2) jestli by se s ním ještě něco dalo dělat nebo vyhodit.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fidonet*
hodnocení

2x

Myslíte-li počítačový procesor, můžete ho použít v TT vlačkách jako záhonek.

celp*
hodnocení

2x

Zeptám se možná blbě,ale Vy jste ty piny přepočítával?

celp*
hodnocení

1x

Dobrý večer.No a jede nebo nejede?

ar*
hodnocení

1x

Pokud podobně jako na foto tak to je aby jste ho dal správně. Hlavně aby chodil jak správně psal cepl.

Chybí kontakty na procesoru
fidonet*

to nemyslíte váže, že myslel ty "nevyrobené" kontakty *zed* co tam nikdy nebyly a nebudou a slouží k správnému zasunutí *ua*

ar*

Pokud se někdo ptá na vylomené kontakty u procesoru jestli by stím nešlo něco dělat , tak předpokládám ,že to není zkušený odborník. Každý to nemusíme znát že už je to tak vyrobeno, Možná vám to tlučení hlavou pomůže.

mikerrer
hodnocení

nejspíš jsem se nevyjádřil přesně, myslel jsem, když se mi při manipulaci s ním ulomil kontakt, jestli ho mám vyhodit nebo zkoušet připojit ještě nikdy se mi to nestalo takže nevím, ale aasi je to jasné *smich* já jen jestli by byla šance na jeho použití nebo opravu nebo si ho mám pověsit na strašáka do zelí.

petr123*

Vyhodit, v domácích podmínkách neopravitelné.

fidonet*

V žádnych podmínkách to není opravitelné! Vyrábí se v plnoautomatickém provozu, robotama ve specialní atmosféře ( alespoň to tak tvrdí :) )

Zkus ho připojit. Třeba napájení CPU je řešeno za pomocí mnoha pinů. Jejich absence nemusí být kritická. Pokud budeš mít štěstí, pojede ti.

petr123*

No a pokud by skutečně "měl štěstí", tak nemyslíš že omezené napájení by mohlo být dost velký problém pokud by se třeba zvedlo vytížení procesoru? Podle mě je jednodušší vyměnit procesor teď, než pak řešít pokud se třeba nečekaně "zblázní" za chodu a pošle třeba nějaké nesmyslné příkazy k řadiči disků...

luk*

Nene vytížení procesoru se určitě nezvedne :)

Jen ostatními piny poteče "o něco" větší proud, ale to nevadí.

Nožičky jsou pozlacené, takže vodivost velmi dobrá :)

jinak na vyhození procesor určitě není, nožíčky se dají přiletovat,ale

musí se opatrně aby na spoji nebyla "boule" a v patici procesor nedržel na ní. :)

doplněno 17.02.10 00:50:

s tím větším proudem to platí, kdyby piny byli napájecí.

Pokud by byly datový na sběrnici a pod. tak absence pinu by opravdu vadila.

Některé piny jsou i v procesoru nezapojeny tvz. NC.

Mrkni se do datasheetu k procesoru a budeš vědět hned víc ;)

Pokud je to pin na zem tak se nestane vůbec nic

fidonet*
hodnocení

0x

Procesory jsou relativně levné. Bohužel stalo se. Zlomily se. Nemyslím si, že by scházející piny mohly NECHYBET. Bud to nepojede vubec, nebo nepojede Něco. Procesor je to co hýbe počítačem ( něco jako motor ). I když já bych ho tam dal a koukal, co všechno se bude dít. Podle mě to nemuže PC poškodit. Udělal bych to ze zvědavosti pro vlastní poznání chování procesoru ( blecha bez noh neskáče, ale co dělá procesor ještě nevím ). Ukončil bych to ale novou koupi, třeba staršího. P.s. jaký máte? Mě tady leží nějaky starší, třeba by se vám hodil.

mikerrer
hodnocení

Tak děkuji za užitečné info a ještě bych se chtel zeptat na nějaký obchod s procesory na am2 at pevný tak internetový . předem děkuji Mikerrer :)

fidonet*

V jakem městě, my jich tady máme co 300 metrů. Ale nechci jim dělat reklamu. Zadej Google > Procesory AMD prodej

Výsledky 1 - 10 z asi 46 100 na dotaz Procesory AMD prodej. (0,30 sekund)

hned první tři jsou e-shopy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]