Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení přes USB

Od: jindriska* odpovědí: 13 změna:

Prosím poraďte mi někdo. Mám už starší počítač Wind 98 a má vstup pro USB. Nevím jak ho mám nastavit nebo kde ho v počítači najdu. Už dříve jsem měla přes vstup zapojenou tiskárnu a fungovala. Zapojil mě ji programátor. Ale pokud chci třeba telefon napojit přes USB kabel tak mi to nejde. Poraďte mi. Děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepyk93*
hodnocení

0x

Ten USB vstup by měl být někde na ,,bedně" počítače.Nejspíše se bude nacházet na přední straně nebo na zadní straně PC.

jindriska*
hodnocení

On tam je jenže když přes něj zapojím třeba telefon tak ho pak nemůžu v počítači najít. Nevím jestli ho mám hledat přes start nebo přes ovládací panely.

A naistalovala jsi aplikaci k telefonu? Nejdříve se instaluje aplikace a pak připojuje telefon

pmat*
hodnocení

0x

Windows 98 potřebují pro každé připojované zařízení nainstalovat ovladač. Je to již poněkud starší operační systém z doby, kdy podpora USB byla ještě v plenkách...

Takže: Buď máte k zařízení, které chcete připojit, (malé) CD s ovladačem - strčte ho do mechaniky a ovladač nainstalujte. Nemáte CD - hledejte u výrobce zařízení, zeptejte se jeho podpory a podobně. Pokud k danému zařízení ovladač neexistuje, máte smůlu. Buď se obejdete bez jeho připojení, nebo si pořídíte novější Windows - pravděpodobně i s novějším počítačem.

Mobil Nokia by měl jít připojit pomocí Nokia PC Suite, pokud existuje verze pro Windows 98 a váš mobil.

hodnocení

0x

Vypadají nějak takhle. Na pošítači by m+la být samička od typu A (host or hub).

doplněno 15.02.10 16:18:

Koukám že tohle už je pasé a problém se posunul jinam. Jen tak na okraj: o jakáý telefon jde?

Zapojení přes USB
jindriska*
hodnocení

Je to Sony Ericsson W200i ale na jiných počítačím mě funguje

jindriska*
hodnocení

Jinak ten vstup je typ A

pavka76*
hodnocení

0x

Možná už to bude chtít USB 2.0

jindriska*
hodnocení

A kde to najdu?

USB 2.0 tam buďto je a pak je vyveden na ten konektor se kterým pracujete, nebo v počítači není a pak byste ho tam musela doplnit, asi koupí USB karty. A to by pak musel zařídit odborník. Jinak USB 2.0 je rozhodně lepší než jednička, ale většinou by neměl být podmínkou, to by jen pokřikovalo, že toto zařízení může pracovat rychleji. Problém asi bude opravdu v ovladačích.

pavka76*

No ja u staryho notesa s XP nerozjedu externí HD ,některy flashky a vůbec nemluvím o TV tuneru. Vůbec to nedetekuje zařízení,což bude i tady problém.

No je to možné, taky jsem psal většinou, protože já s tím problémy neměl. Jestli to ovšem nebude tím, že tyhle věci připojuju přes dvoujku.

doplněno 15.02.10 17:48:

Taky je ovšem otázka, jestli a to může jen USB, nebo celková nedostatečná mohutnost železa.

Jenže u tebe bude problém s napájení přes usb. To se pak někdy dá řešit u usb 1.1 použitím Y kabelu který má v pc dva konektory a posiluje pak napájení. U tazatelky to bude ovladačema a kompatibilitou nových aplikací s win 98. Možná by se to mohlo zlepšit aplikací neoficiálního service packu- www.winpack.org

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]