Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Webkamera ve Skypu nezobrazuje

Od: taube* odpovědí: 6 změna:
Na svém PC (mám Windows XP) již delší dobu využívám bez problémů akusticky Skype. Nyní jsem získal jednoduchou webkameru (Logitech Webcam C120), abych mohl vést i videohovory. Nainstaloval jsem ji s využitím k ní přiloženého programu Logitech Webcam Software v1.0. Pokud kameru aktivuji cestou: Tento počítač-Zobrazovací zařízení USB, normálně funguje. Ovšem když ji v rámci instalačního programu testuji, kamera je sice zapnutá (svítí na ní LED indikátor aktivity), ale na monitoru se nic nezobrazuje. (S takovou možností se zřejmě počítá, protože pro ten případ existuje pokyn Změnit nastavení. Nastavení _jas, kontrast, sytost, ostrost atd.- však je dle mého v pořádku a nevím, co bych na něm měl měnit.) Obdobně při videohovoru je kamera zapnutá a LED svítí, leč na monitoru (u mne ani u volaného) není na monitoru žádný obraz. A teď něco, co se mi zdá z říše zázraků: Existuje výjimka! Při videohovoru s jedním jediným z mnoha mých kontaktů funguje vše, tak jak má, tedy i s mým obrazem namonitoru volaného (a kontrolním na monitoru mém).
Zkusil jsem přeinstalovat Skype (novou 4.1 jsem vyměnil za starší a osvědčenou verzi 4.0). Dvakrát jsem znovu nainstaloval software webkamery. Nic se nezměnilo. Vůbec to nechápu. Prosím někoho věci znalého a zkušeného, aby se zamyslel nad touto záhadou a poradil mi, jak popsanou závadu odstranit.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jede ta kamera ve Skype v Nastevení - Video? Je tam uvedena?

taube*
hodnocení

Dík za snahu pomoci, kamera je ve Skype nastavení uvedena jako "Zobrazovací zařízení USB". Stačí to? Měla by být uvedena přesněji? Jak to docílit? Mám pocit, že tady je někde zakopán pes.Tu webkameru jakoby Skype neakceptoval, i ten nápis "zobrazovací zařízení USB" je jen bledý-šedivý, jak bývají v nefunkční nabídky.

hodnocení

2x

nevím proč, ale mě se přesně stalo to samé! Připadá mi to jakoby tvůj problém byl můj, na mou duši!

v nastavení si to celé nastav jakoby ještě jednou, a je to OK!

taube*
hodnocení

Dík za snahu pomoci, tvoje zkušenost s odstraněním shodné závady mi dává naději. Mohl bys svůj postup popsat podrobněji? Myslíš znovu zopakovat celou instalaci webkamery (to jsem ale už udělal 2x) nebo jen nastavení ve Skype? Ale co tam měnit?

Jiná volba zařízení ve Skype není? V testu ve Skype ti jede ta kamera?

taube*
hodnocení

Jina volba tam není. A kamera ve Skype testu nejede, tj.nezobrazuje, i když je zapnuta (LED svítí). V tom je právě ten problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]