Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvýšení výkonu pc

Od: technikjirik* odpovědí: 5 změna:

Ahoj všem,

Přemýšlím jestli má smysl ještě udržovat při životě starý PC. Když jej nechám sloužit, pak bych chtěl aby zvládal trošku víc než běžné kancelářské aplikace. A co si budeme nalhávat nový office je trošku náročnější a když bych chtěl XP vyměnit za Win 7 tak už vůbec bych neuspěl se současnou konfigurací. Proto se ptám zda by byl někdo schopný a ochotný mi poradit které komponenty vyměnit a jakými jinými nahradit a popřípadě navést na web kde by se to dalo koupit (konkrétní produkty).

Přesnou konfiguraci tak jak ji mám podle EVEREST HOME bych poslal asi meilem tomu kdo by měl čas mi poradit. Ono je to dost dlouhý výtah a nevím co přesně je potřeba znát.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

2x

*jasne*Při dnešních cenách bych volil koupi nového PC dle Tvých požadavků.

Starý ještě poslouží dětem... ;) nebo třeba zvířátkům... :D

doplněno 14.02.10 21:11:

Napiš co vše bys chtěl od svého PC a bude tu rad habaděj*palec*

kiaransalee*
hodnocení

2x
Minimální požadavky na hardware v případě Windows 7 jsou následující:

• 32bitový (x86) nebo 64bitový (x64) procesor s frekvencí 1 gigahertz (GHz) nebo vyšší

• 1 gigabajt (GB) paměti RAM (32bitový systém) nebo 2 GB paměti RAM (64bitový systém)

• 16 GB volného místa na disku (32bitový systém) nebo 20 GB (64bitový systém)

• Grafické zařízení DirectX 9 s ovladačem WDDM 1.0 nebo vyšším

tak máš možnost porovnání.

Samozřejmě svou roli hraje i čip základní desky, taktování pamětí a podobně. Pokud budeš potřebovat na tomto PC i hrát třeba hry, nebo střihat filmy, vynásob si konfiguraci v případě procesoru, RAM pamětí a pod. minimálně dvěma :)

perda*
hodnocení

2x

Záleží na tom jak moc je PC starý, ale ono to je pak jedno s druhým. Moderní paměti a procesory nejdou do starších desek, takže se začíná deskou, pak tedy procesor a paměť, aby šla nějaká ta nová hra tak grafická karta. Nemá už smysl nechávat starý disk, takže i disk. A novou konfiguraci neutáhne starý zdroj = nový zdroj nutnost. Suma sumárum celé nové PC je na světě. ;)

technikjirik*
hodnocení

No tak je to jasné ... kašlu na to a jdu pro nový comp. Děkuju že jste mi otevřeli oči

petr123*

Záleží na to co je to starý komp. Dva - tři roky starý komp většinou není až takový problém zmodernizovat. Pět - deset let starou mašinu už je lepší rovnou vyměnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]