Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit adresu podle jména na Facebooku

Od: andreaaaa* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

zajímalo by mě, jestli jde nějak zjistit adresa, nebo IP adresa podle jména na Facebooku. Vím, že se určitá osoba vydává za někoho jiného a píše mi. Chtěla bych si takhle ověřit, zda je to opravdu ona. Prosím poraďte, jsem zoufalá.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirbar*
hodnocení

2x

Zrušte si účet na Facebooku a budete mít pokoj. Problém jste si způsobila sama. Se známými se komunikuje jinak, než po "módním" Facebooku.

sondaw*

Přesně tak, tohle je prostě riziko podobných serverů, na kterých, pokud člověk není registrován, je považován za exota. U mne je v blokovaných serverech a spamu a mám pokoj od nevyžádaných mailů a pozvánek, které mi chodily, i když jsem na FB nikdy registrovaná nebyla

petr123*

Za A) vůbec není jasné jestli jde o problém se spamem, za B) Facebook má jen takové údaje které mu dáte, navíc se dají označit jako soukromé. Facebook na komunikaci není špatný.

repak*

Ano, se všemi riziky z toho plynoucími. Pokud vím třeba soukromá data jsou dostupná "přátelům". Vy OSOBNĚ znáte všechny své "přátele" z FB?

petr123*

Neznám, ale vím proč to dělám a i tak si pečlivě "facebookoké přitele" vybírám ;)

Navíc i z toho důvodu na Facebooku nemám většinu údajů vyplněných. Pokud si někdo dává do přátel "každého" a přitom má vyplněné úplně všechny osobní údaje, tak si za své problémy může sám.

sondaw*

Za A) netvrdím, že jde o problém se spamem, spam je u mne samotný FB a jako takový je zařazen :)

Za B) nevím, jaké údaje FB má, ale chodily mi odtud maily a pozvánky od neznámých lidí a to jsem na FB nebyla nikdy registrovaná

Za C) svoje přátele si dovedu najít sama i bez podobných vymožeností a stejně tak s nimi i komunikovat

Za poslední) na fórech se setkávám s mnoha lidmi, kteří mají podobné problémy, najdou svá uveřejněná fota označená jako soukromá...

U mne je FB prostě příliš velký zásah do soukromí a je mi bez něho fajn, navíc nemusím být zoufalá, když něco nefunguje;)

petr123*
hodnocení

0x

Nedá, k IP se dostanou jen provozovatelé Facebooku. Teoreticky i policie na základě soudního příkazu, ale pokud nepůjde o závažný mezinárodní zločin tak bych neočekával že budou provozovatelé nějak komunikovat s česku policií.

A fyzická adresa zadaná v profilu může být samozřejmě stejně jako jméno falešná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]